Вести:

понедељак, 16. март 2020.

Зоран Чворовић: Ванредно стање – слобода вероисповести је апсолутна

понедељак, 16. март 2020. | КМ новине 0

Поводом најављеног састанка патријарха Иринеја и председника Републике Александра Вучића, због ситуације настале у вези са коронавирусом, указујемо на следеће:

Зоран Чворовић




Слобода вероисповести, укључујући и право на испољавање вере, загарантовано чланом 43 Устава Републике Србије не може бити ни на који начин ограничена уредбама Владе у условима ванредног стања.

То је изричито прописано чланом 202 Устава, који предвиђа одступања од људских и мањинских права у ванредном и ратном стању:

„Мере одступања ни у ком случају нису дозвољене у погледу права зајемчених чл. 23, 24, 25, 26, 28, 32, 34, 37, 38, 43, 45, 47, 49, 62, 63, 64. и 78.“
Имајући то у виду, упозоравамo да би сваки облик супензије богослужења или ограничавање права верника на учешће у богослужењу под оправдањем сузбијања епидемије коронавируса, био бруталан противуставни напад на Богом даровано и Уставом Србије зајемчено апсолутно право на слободу вероисповести.









ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОКТОБАРФЕСТ У БЕОГРАДУ И ГЕЈ-„ЦРКВА" БУДУЋНОСТИ - КМ Новине

И поред мучнине која се догодила око одржавања тзв. геј-параде, овом бљутавом темом се и даље бави патријарх (ако је још увек патријарх) Иринеј. Он је управо, са својом сабраћом, завршио посету, између осталог, и својој колегиници архиепископици Шведске Антје Јакелен, оној која је прва жена-„архиепископ", тј. поглавар „цркве" у Шведској.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Др Деса Крстић: На помолу велики скандали у СПЦ - КМ Новине

Др Деса Крстић: На помолу велики скандали у СПЦ Поводом физичког обрачуна епископа милешевског Атанасија Раките и умировљеног епископа Филарета Да ли је владика Атанасије прекршио монашки завет и има ванбрачну жену и двоје деце (како тврди В. Шешељ)? Да ли је тачно да патријарх српски Иринеј има ванбрачну жену Иванку и да имају двоје одрасле деце, сина и кћер?


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Иван Максимовић: Издали веру и државу па накачили ордење за то - КМ Новине

Иван Максимовић: Издали веру и државу па накачили ордење за то #Patrijarh #Irinej #Orden #Svetog #Save #Kosovo #Metohija #Vučić, #Dodik #kmnovine ордење је додељено свој тројици која су прво издала Косово и Метохију па онда на груди окачила орден Светог Саве






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Борба за веру    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине