Вести:

понедељак, 16. март 2020.

ДЈБ: Председник СНС-а прекршио Устав, суспендовао Скупштину и прогласио ванредно стање

понедељак, 16. март 2020. | КМ новине 0

Покрет ДЈБ се саопштењем обратио српској јавности указујући на драматичну погубност злоупотребе положаја од стране Александра Вучића у овом тренутку.

#ДЈБ #Вучић #диктатура #Корона #Вирус #Коронавирус #DJB #Vučić #Diktatura #Korona #virus #Koronavirus


Председник СНС-а и Србије је вечерас одузео Народној скупштини Уставом дефинисану надлежност одлучивања о увођењу ванредног стања и практично извршио државни удар, уз отворено саучесништво председнице Владе и председнице Народне Скупштине. Србија је на корак од диктатуре.

На епидемије и пандемије се односи Закон о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама. Несхватљиво је да председник СНС-а, председница Народне скупштине и председница Владе не познају законе, не поштују Устав и злоупотребљавају свој положај, практично суспендујући највише законодавно тело. Изгледа да је за председника СНС-а много важније питање како одгодити пропале изборе од поштовања Устава и закона Републике Србије.

Члан 200. став 1. Устава Републике Србије јасно прописује да одлуку о ванредном стању доноси Народна скупштина. Без икаквог образложења, прећутно самопрогласивши да „скупштина није у могућности да се састане“, председник СНС-а и Србије противуставно је преузео ингеренције Скупштине и прогласио да су одлуке Владе, чији рад Скупштина треба да контролише, изнад Устава Србије.

Подсећамо јавност да је пре само 10 дана председник СНС-а и Србије расписао парламентарне изборе, након чега је Народна скупштина наставила да заседа и доноси законе. То је правдано завршавањем „неодложних послова“. Увођење ванредног стања, изгледа, за председника СНС-а и председницу Народне скупштине, не спада у категорију „неодложних послова“.






Наредних 48 сати ће показати да ли је намера председника СНС-а била само да се самопромовише на РТС-у и он буде тај који ће народу објавити да он и нико други до он уводи ванредно стање или има намеру да дугорочно суспендује Скупштину и практично уведе диктатуру користећи ће смешним изговором да је Влада донела одлуку о забрани окупљања и да је примени на Народну Скупштину и народне посланике.

У наредних 48 сати ћемо видети да ли ће председница Народне Скупштине поштовати став 8. из члана 200. Устава и заказати седницу Скупштине која ће расправљати о увођењу ванредног стања онако како то захтева Устав.

ДЈБ ће се борити против кршења Устава, суспендовања Народне Скупштине и практичног увођења диктатуре под плаштом опасности од вируса свим расположивим правним средствима.






Утицај броја 99 на Броја један - КМ Новине

Утицај броја 99 на Броја један #Vučić #Vladar #diktator #masa Наиме, то је проценат оних који су гласали за Српску листу на недавно завршеним изборима на Kосову. Јесте да је Вучић хиперирационалан, али сам сигуран да зна за изреку „тамо где сви мисли исто, не мисли се пуно"!




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милован Бркић: Проклетство Вучићевих - КМ Новине

Милован Бркић: Проклетство Вучићевих #Aleksandar #Vučić #bolest #vlast #diktator #Milovan #Brkić #Magazin_Tabloid Србијом сурово влада, уз директну помоћ још увек немачке канцеларке Ангеле Меркел, групе бриселских комесара и Жоржа Сороша, Александар Вучић и његов картел.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НП Отаџбина: Променa Закона о референдуму Вучићу олакшава одрицање од КиМ - КМ Новине

НП Отаџбина: Промене Закона о референдуму Вучићу олакшава одрицање од КиМ #Kosovo #Metohija #Vučić #Zakon #Referendum #Otimanje #Izdaja #Vlast Главни циљ промене Закона о референдуму јесте то да се председник Србије на такозвани демократски начин одрекне Косова и Метохије. Садашњи закон није му погодан из разлога јер захтева излазак више од 50% уписаних бирача.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине