Вести:

среда, 12. фебруар 2020.

МТС сага на КиМ: Фирма ћерка, корисници сирочићи

среда, 12. фебруар 2020. | Уреднички колегијум 0

Ћерка фирма државног мобилног оператера Србије МТС.доо, регистрована при албанском сепаратистичком систему на Косову и Метохији, поново је омогућила део услуга.

#MTS #DOO #Kosovo #Metohija #Srbija #Telefon #Izdaja
Зграда МТС-доо у Косовској Митровици / Фото: КМ Новине

Извињавамо се читаоцима на илустративном приказу али народна изрека каже да се сви могу али се ово троје не могу сакрити - курва, пијанац и коцкар. Ма шта год говорили о себи, њихова природа брзо изађе на видело и речи више нису потребне.

Политику Владе Србије коју према Косову и Метохији воде Марко Ђурић и Александар Вучић, обележавају све три наведене особине.

Продајом виталних интереса Србије, покушава се остварење много мање добити која треба тек да сакрије "голотињу" пропасти тако очигледну свима. Опијени обећањима и тепањем бриселских, америчких и других белосветских мангупа о својој "битности", српска власт се труди да лажима опије и свој народ и да га жедног преведе преко воде. Успева им у довољној мери да остану на власти. А за то време наставља се  игра са територијалним интегритетом и суверенитетом као на картонском пољу Ризика. Коцка је одавно бачена и окреће се. Неким чудим, на коју год страну да падне - српски народ губи а бацачи, горе поменути, добијају као најсрећнији коцкари у Лас Вегасу.

Какве везе са тим има МТС.доо?

И од ове фирме, као и од других државних гигантских и монолитских институција, направљена је фирма - фукара, односно ћерка-фирма, како јо ј од милоште тепају. А "ћерка" одбегла од куће па право у руке Шиптарима, али све по договору, децембра 2016. Иако су њени гонитељи из Владе Србије на сва уста говорили како је тиме сачувана част... очигледна истина није могла да се сакрије...

Тако су корисници постали сирочићи поред живих и мајке и оца, ничим криви али поприлично дужни. Наиме, све оне услуге које су грађани централне Србије могли да плаћају телефоном, Срби и други корисници са Косова и Метохије то нису могли. Ем што су плаћали много компликованијим процедурама, ем увек је то много скупље.

Паркинг, чије је плаћање уназад неколико година било онемогућено као да се ради о странцима у Србији (на тај начин је српски народ са КиМ третиран готово у свим државним институцијама) сада је званично омогућено. Та ситна радост треба да сакрије чињеницу да Срби иако не плате паркинг или начине неки други прекршај, нико неће моћи да их гања на КИМ. Издајом Косова и Метохије почињеном кроз Бриселски споразум, укидањем судства и интегрисањем припадника српског МУП-а у шиптарске квази-институције, држава Србија је замрла у својој јужној покрајини! Једино што могу јесте да их чекају на "грелазу" односно на граници коју је између КиМ и остатка Србије изградио AV са својим политичким сатрапима. Тек када Србиизађу из зоне у којој је државна надлежност предата Шиптарима - а то су Косово и Метохија, тек тада джава Србија може да почне са својом репресијом. Законском или не, свеједно.

И оно што је остало од њеног интегритета, под контролом је људи који раде у интересу сепаратиста или је половично и осакаћено као српско здравство које на пример нема могућност да набавља лекове већ пацијенти, или њихови рођаци, пријатељи, познаници... морају да се запуте барем у Рашку, која је најближе одредиште, и да тамо подигну шта им треба од терапије. Трошкови вишеструко скачу, проблеми које не муче ни једног другог грађанина Србије овде су постали саставни део живота... али, када оду за Рашку моћи ће телефоном да плате паркинг сервис! Наравно, они који за одлазак у Рашку имају новац за гориво. Али, предност ове услуге је та да иако нисте отишли својим аутомобилом у Рашку или неки други град централне Србије, и даље можете да платите паркинг сервис, некоме другом али - можете! И то је помак у животу.





Пошто нико не каже - шта не можете, КМ новине вас подсећају и на то.

Корисници МТС.доо не могу да свој кредит допуњују и плаћају у динарима већ искључиво у еврима. Могућа је доплата у динарима али једино у противредности евра, тако је на КиМ минимална сума доплате 250 динара, односно 2 евра. То важи само за припејд кориснике док постпејд корисници морају искључиво у еврима да плаћају у банци основаној у оквиру шиптарског система.

Не можете, или крајње неефикасно можете да користити позивни брј за Србију +381 за неке одфиксних телефона.

Непрестано лебди претња да међународни број за Србије престане да важи на КиМ јер је све већ договорено, потписано и дефинисано. Чека се само моменат.

Медији на КиМ који су ово пренели, не баве се овим. Они су на редовне проблеме обичних грађана заборавили одавно јер их они редовно немају с обзиром да су на буџету америчке владе, некад британске или немачке, често и шиптарске... А тако (бело)светски људи више нису обични грађани. Они свој паркинг плате туђим парама на било који начин, то их не мучи. Од проблема они имају само наум да не смеју да се огреше о своје спонзоре па тако јављају да се овај сакати, наопаки и криминални Бриселски дијалог дотакао МТС-а а да су га као таквог похвалили шиптарски сепаратисти, политички подводачи - Влада Србије, европски политички "сводници" из Брисела, ЕУ итд... сви релевантни као и ирелевантни фактори за то (који вазда о проблемима Срба са КиМ размишљају двојако: или као о нечемо што је већ "решено", или о нечему што не треба ни да буде решено јер Срби то заслужују)...

Али, МТС доо се смиловао на своју сирочад међу корисницима које је натерао да потпишу нове уговоре и да се обавежу да ће у међувремену постати грађани шиптарске/НАТО монструм творевине "републике Косово" како би, пазите сада - услуге МТС-а доо могли да користе легално!

Уколико остану грађани Србије, једну од државних фирми Србије, МТС, неће моћи да користе легално и биће искључени!

Не мали број Срба је то (неоправдано, али) натерало да затраже лична документа шиптарских сепаратиста и тако започну процес своје асимилације и нестанка, ма како год га звали и како год то у овом тренутку можда изгледало безазлено. У свему овоме као једина привилегија им је то што су као грађани друге, иако лажне и илегалне творевине али тзв "републике Косово"којој Влада Србије даје све атрибуте државности, сада постали једини "странци" који ће у (централној) Србији паркинг моћи да плаћају телефоном.

Дакле, шта год Влада Србије урадиле након свега, одликују је оне три особине с почетка приче због којих никако неће моћи да сакрије своју праву природу. А у последње време се стиче све јачи утисак да се то не крије већ се тиме хвале.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АРХИВА КМ Новина: 11. фебруар 2015 - 2019 - КМ Новине

уторак, 11. фебруар 2020. | Уреднички колегијум Из архиве КМ новина на дан 11. фебруар 2015. - 2019. Лакше је сагледати промене када их посматрамо скупа. Поводом дана државности републике Србије, а на Сретење 15.фебруара, Скупштина АП Косовo и Метохијa одржаће Свечану седницу амфитеатру Техничке школе у Косовској Митровици.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МТС кредит на Косову и Метохији више није могуће допунити у динарима - КМ Новине

"Трансформисани" МТС на Косову и Метохији престао да рачуне својим припејд корисницима обрачунава у динарима и увео нову валуту, евро. Опште изненађење настало је јуче када су, претежно на киосцима и у трговинским радњама, корисници МТС-а били онемогућени да допуне свој рачун на до сада уобичајен начин.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

На КиМ укинута српска фиксна телефонија, управо истиче рок мобилним компанијама за увођење броја +383 - КМ Новине

На КиМ у потпуности укинута српска фиксна телефонија, управо истиче рок мобилним компанијама за увођење броја +383 Очекује се да сепаратисти са КиМ, уз раније дату сагласност режима из Београда, дефинитивно почетком 2019. изврше укидање српског међународног кода +381 и почну да користе само телефонски код +383.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Употреба тзв., ''косовског'' међународног броја већ почела! - КМ Новине

Иако нас српске власти, путем Канцеларије за КиМ и Мака Ђурића, убеђују да је телефонски број који ће бити додеље тзв., "Косову" бити број за "географску област Србије", у свету на то гледају другачије. Чак шта више број "+383" је већ у употреби а за њега су међународном провајдеру захтев поднеле и српске власти али, како медији јављају и "Аустрија, без обзира на Србију".




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине