Вести:

субота, 25. јануар 2020.

СНС кадрови албанизују српску децу у Грачаници

субота, 25. јануар 2020. | Уреднички колегијум 0

У спортском комплексу "Драган Џајић" у Грачаници одржана је "церемонија доделе признања и спортских награда" за најуспешније ученике и спортисте.

Срђан Поповић током церемоније





Наиме, "Општина Грачаница" је обезбедила награде за најуспешније ученике основних и средњих школа као и спортисте и спортске клубове који су остварили запажене резултате током претходне године.

Захваливши се свим школама и тренерима што на један "прави и достојанствен" начин раде са децом "председник" Срђан Поповић истакао је да су деца наша будућност у коју треба улагати увек.
„Током целе године имали смо изузетну сарадњу са свим спортским кубовима и школама, тако да смо одлучили да наградимо све спортисте са наше општине. Ово је за нас веома битан догађај јер ће Општина и у будућности радити са децом где ћемо се потрудити да на једном вишем нивоу подржимо сва спортска удружења, све школе, сваког појединца који жели да се бави спортом јер пре свега ова деца и омладина су будућност наше општине“, казао је Поповић.

"Општинска" одељења за образовање и културу као и омладину и спорт обезбедили су награде за 182 деце, за осам школа и осам спортских удружења у општини Грачаница.

Наизглед, сасвим безазлена чак охрабрујућа вест. Али за тако погрешно разумевање криви су послушни и покорни медији са Косова и Метохије који "не могу" да говоре истину о природи оваквих догађаја будући  да су на буџету шиптарских сепаратиста, америчке Владе или Владе Србије чија власт активно ради на отцепљењу Косова и Метохије и стварању нове шиптарске монструм-државе на тлу српске покрајине.

Управо та власт, Српска напредна странка и њени кадрови на Косову и Метохији међу којима је и Срђан Поповић, спроводе етноцид, дакле геноцид над српским  етничким становништвом, кроз разне "пројекте" финансирајући навоно њихов развитак.

Али, зашто би ова вест морала то да значи?

Управо је основа одговора на то питање скривена у, површно гледано, безазленом називу "нституције" која спроводи овај пројекат. Ту се намерно се изоставља чињеница да је "општина Грачаница" формирана тек 2010. године и то по плану Мартија Ахтисарија који предвиђа пуну функционалност албанске државе на окупираном Косову и Метохији. Тачније и крајње прецизно - "општина Грачаница" је општина такозване "републике Косово" и налази се у оквиру система албанских сепаратиста и нема ништа заједничко у функционисању са органима и властима Републике Србије!

Службени сајт "општине" где јасно пише да се ради о"републици Косово"


Грачаница је село које се налази недалеко од Приштине и на територији града Приштине по административној подели територије. Дакле, општина која је надлежна за Грачаницу по систему Републике Србије јесте општина Приштина а не, народски речено, сељачка квази-општина "Грачаница". Ово нећете у водећим медијима који активно и свесно саучествују у албанизацији српског народа на Косову и Метохији а сада и у албанизацији најмлађих, српске деце!

О албанској суштини квази-општине Грачаница говорили смо у више наврата. Такође, све остале општине које власт под контролом Александра Вучића назива "српским општинама" заправо су општине са "српском већином" (што понекад и може да се нађе у медијима али не и то да се увек ради о "општинама" такозване "републике Косово").

Изглед печата квази-општине Грачаница - "република Косово"



Та чињеница се скрива како би се Косово и Метохија неприметно албанизовали и у потпнусти предали шиптарским сепаратистима што је поодмакли процес који је највише помогла управо издајничка политика Александра Вучића и његовог страначког кадра окупљеног у тзв "Српској листи" коју Срби са КиМ називају још  и "Шиптарска листа" јер све што чини, чини у корист Шиптара.

У суштини ради се на економској зависности Срба од стране шиптарских сепаратиста, како би били принуђени да се "интегришу" у ново такозвано "косовско друштво". Таква интеграција, као што можемо да видимо на примеру Срба који су након Првог светског рата остали на територији тада створене државе Албаније, значи једино асимилацију, њихов нестанак. То потврђује и чињеница да се Србима у такозваним "косовским" односно документима шиптарских сепаратиста, имена мењају и дописује се албаско "Ћ" на крају презимена "Q".

Изглед печата одређен је "Статутом општине Грачаница"





Разним споразумима у Бриселу актуелна власт, која се пред изборе 2012. клела Богом  ипроливала сузе да ће "срушити све Боркове споразуме", учинила је немогућим живот Срба на Косову и Метохији који се ослањају на своју државу, Републику Србију. Предајом катастарских књига шиптарским спаратистима Србима је онемогућено не само ионако ограниено кретање већ и званично поседовање своје вековне имовине и условљено прихватањем закона "републике Косово" или губитком земље и имања!

Разним другим повлачењем државне принадлежности Срби су препуштани сепаратистичком систему а сада се тај процес приводи крају и кроз усмеравање на еконоску зависност од њих. Тако ће Срби са Косова и Метохије или отићи или постати неки нови "народ". Који и какав ни мало није битно, једино је важно то да више неће бити Срби.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Грачаница: Дечака ударио аутобус, ''Српска листа'', у виду помоћи, увалила шиптарске личне карте! - КМ Новине

Грачаница: Дечака ударио аутобус, ''Српска листа'' им у виду помоћи увалила шиптарске личне карте! #Gračanica #Kosovo #Metohija #Srbija #Srpska lista #Srbi #Beograd #Vlast #Izdaja За неверовати је да Срби у локалној шиптарској власти, али и у локалним медијима, користе и саобраћајне несреће да би албанизовали преостало српско становништво!




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Резултат учешћа Срба у сепаратистичкој ''власти'' - застава Албаније на ОШ у Грачаници - КМ Новине

Резултат учешћа Срба у спаратистичкој ''власти'' - застава Албаније на ОШ у Грачаници #Gračanica #Škola #Kosovo #Metohija #Bojkot #Izbori #Separatisti #Zločin #Ustav #SRBIJA #Šiptari #Mediji #Propaganda #Vesti #Žrtve #kmnovine Основна школа "Краљ Милутин" у Грачаници, коју похађају српски ђаци, јутрос је била "окићена", како локални радио преноси, "албанском заставом".




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Бесрамна обмана ''Вечерњих новости'' о судбини отете српске земље на Косову и Метохији! - КМ Новине

Бесрамна обмана ''Вечерњих новости'' о судбини отете српске земље на Косову и Метохији! Под насловом "ГРАЧАНИЦИ ВРАТИЛИ ЗЕМЉИШТЕ: Спречили ликвидацију и постали власници имовине" Вечерње новости су објавиле једну од најбесрамнијих лажи о судбини отете српске имовине на Косову и Метохији! Цео текст од 23.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине