Вести:

уторак, 21. јануар 2020.

Вучићева пресуда: Бркић као Ћурувија

уторак, 21. јануар 2020. | Уреднички колегијум 0

Милован Бркић проћи ће као Ћурувија, тако гласи пресуда Александра Вучића, која је исписана на педесетак зидова у центру Београда.

Један од графита који представља директну претњу уреднику Магазина Таблоид, Миловану Бркићу


Постоје снимци сигурносних камера, зна се ко је писао графите, али не реагују полиција и тужилаштво. Не реагују јер не смеју, знају да је налогодавац узурпирао сву власт у држави.

Александар Вучић већ осам година предводи политичку, полицијску, правосудну и медијску хајку на Магазин Таблоид и главног уредника Милована Бркића. У последњих шест недеља, Вучић је заоштрио кампању, повећао је број увреда и лажи, као и темпо њиховог понављања. Kао да му није довољно што бруталну кампању води кроз све режимске медије, ангажовао је своје батинашке одреде да претеће поруке пишу по градским зидовима. Вучић ту стратегију назива „презентацијом моћи“. У првим графитима, који су написани пре месец дана, износио је оптужбе; „Бркић лаже народ“ и „Бркић је усташа“, а сад је донео и пресуду: „Милован Бркић проћи ће као Ћурувија“. Пошто полиција и тужилаштво не смеју да покрену истрагу и ухапсе аутора графита, Вучић је на овај начин отворио сезону лова на неподобног новинара, његове новине и колеге.

Хајка на Бркића, за Вучића је само реприза. У истом стилу, истим речником и средствима, кад је први пут био на власти, као министар информисања у влади СПС-СРС-ЈУЛ, обрачунавао се са Славком Ћурувијом и његовим Дневним телеграфом. „Осветићу се кад-тад Чурувији због лажи које износи о мени“, обећавао је Вучић на насловним странама новина. То је једно од ретких обећања која је испунио. Прво је Ћурувију, Дневни телеграф и магазин Европљанин затрпао тужбама. Монтирана суђења завршавала су пленидбом имовине, редакцијске и приватне. После медијске припреме, у којој је Ћурувија приказан као највеће зло овог света, ритуално, на православни Ускрс, стрељан је пред својим станом.

Тај сценарио Вучић данас примењује против Бркића. Све што је урадио Ћурувији, урадио је и Бркићу, остало је још само последне, рафално решење проблема, па да се Вучић, као оног 11. априла 1999, опет напије од среће.

По том сценарију понашају се и државне институције, цеховска удружења, опозиционе странке… Док је трајао прогон Ћурувије, сви су ћутали. Полицајци, тужиоци и судије није занимало кршење људских права, закона и морала, свесно су пристали да учествују у хајци на неподобног новинара. Опозициони лидери Зоран Ђинђић и Вук Драшковић ни прстом нису мрднули да помогну одбрану Ћурувије и Дневног теграфа. Тако и данашњи опозиционари игноришу терор над Бркићем и Магазином Таблоид. Kао што каже Мариника Тепић: „Нико не чита Таблоид, нико осим Вучића“. Новинарска удружења није занимла судбина Ћурувије и Дневног телеграфа, није им се свиђао његов таблоидни стил. За Гордану Сушу, Верана Матића, Бојану Лекић и остале звезде независног новинарства Ћурувија је био омражени сарадник Мире Марковић, који и заслужује казну. Александар Тијанић је у текстовима тврдио да је Ћурувија „клозет-новинар“ и да његов Дневни телеграф треба да се штампа на тоалет папиру. Kад је убијен, Суша је отворила спомен-плочу на месту злочина, а Тијанић је констатовао да је Ћурувија „рупама у глави испунио рупе у биографији“.


У премијерном извођењу Вучићевог прогона новинара, Ћурувија је неколико пута био изложен физичким нападима на улици. Полиција и тужилаштво није реаговало. Не реагује ни данас. У последњих осам година, тужилаштво је покренуло стотине поступака против грађана који су на друштвеним мрежама вређали, псовали и претили Вучићу. Под таквом оптужбом, у шестомесечном притвору је био и Милан Маленовић, заменик главног уредника Магазина Таблоид. Kад је суд одбацио тужбу и ослободио Маленовића, није се ни извинио ни Вучић, ни његови медијски касапи, који су га провлачили кроз блато.

Због скандирања „Отровна си као змија, проћи ћеш као Ћурувија“, које је оцењено као угрожавање безбедности новинарке Бранкице Станковић, 2013. године на вишегодишње условне казне осуђени је неколико навијача Партизана. Због графита „Милован Бркић проћи ће као Ћурувија“ није одговарао нико. И неће одговарати, јер га штити Александар Вучић, који је донео ту пресуду. Док он не седне на оптуженичку клупу, због прогона Ћурувије и Бркића, не може да се говори о слободи новинарства у Србији. Нема слободе док траје сезона лова.



(Текст потпуковника Горана Митровића биће објављен у следећем броју Магазина Таблоид, који ће се на киосцима наћи 23. јануара)





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милован Бркић: Пре смрти - КМ Новине

Милован Бркић: Пре смрти #Milovan #Brkić #Vučić #DIktator #Izdaja #Kosovo #Metohija #Srbija #kriminal #bande #vlast #kmnovine Након пријема Алексндра Вучића на ВМА, на друштвеним мрежама се појавила твит пошалица. Пита медицинска сестра Вучића - Kоји Вам је изабрани лекар? Вучић одговара - Не знам. А који лекар најбоље познаје ваше здравствене проблеме, пита она.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милован Бркић: Један дан живота - КМ Новине

"Није ме уплашила порука да сам на мети америчких нишанџија. Нити желим да ме од њих брани Вучићева камарила". Човек се рађа да би умро. Остало се зове живот!И тако је, за велике паре, албански лобиста Рон Џонсон дошао и у Београд, да прискочи у помоћ Вучићу, да што пре Космет преда Албанцима, јер је са својим братом Андрејом, за предају узео огромне паре.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милован Бркић: Проклетство Вучићевих - КМ Новине

Милован Бркић: Проклетство Вучићевих #Aleksandar #Vučić #bolest #vlast #diktator #Milovan #Brkić #Magazin_Tabloid Србијом сурово влада, уз директну помоћ још увек немачке канцеларке Ангеле Меркел, групе бриселских комесара и Жоржа Сороша, Александар Вучић и његов картел.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милован Бркић: Лака нам црна земља - КМ Новине

Милован Бркић: Лака нам црна земља Савремена социологија националну припадност дефинише кроз четири супстрата: Биолошки - ако си Србин, мораш да припадаш белој раси; Kултуролошки супстрат - језик, писмо, уметност...; Обичајни - религија, народни обичаји...; и Вољни супстрат. Он је данас доминантан у целом свету, а записан је у америчком Уставу - Американац је свако ко хоће да буде Американац.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милован Бркић: Умрети мушки - КМ Новине

Милован Бркић: Умрети мушки Вучићев режим је клинички мртав. Још се куробеца, уверен да се цео свет врти око њега. Када прича о ''историјским прегнућима своје владавине'' он се девојачки осмехује, усхићен својом величином. А, уствари, лаже колико је дугачак! Сустижу га греси које свакодневно чини. У Бечу је 9.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милован Бркић: Ти си само човек - КМ Новине

Милован Бркић: Ти си само човек Један римски император је овластио човека из гарде, који је имао задатак да му више пута на дан шапне на уво - Ти си само човек! Власт понесе човека, удаљи га од реалности и склон је да погази све људске вредности.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине