Вести:

субота, 18. јануар 2020.

Уз подршку Тачија Албанци са југа Србије са јединственом листом излазе на изборе

субота, 18. јануар 2020. | Уреднички колегијум 0

Илегални председник албанских сепаратиста са КиМ, Хашим Тачи, поздравио је, како је навео, одлуку Албанаца Прешевске долине да на редовним парламентарним изборима у Србији учествују са јединственом изборном листом.

#Srbija #Izbori2020 #Lista #Kandidati #Albanci #Kosovo #Metohija #Preševo #Hašim #Tači
Излазе на изборе у Србији наредне године





 
По свему судећи, избори у Србији ће бити одржани у току 2020. године.

Хашим Тачи, кога стране службе повезују са високим облицима организованог криминала, ратним злочинима и убиствима, за шта је правоснажно осуђен и пред српским Судом у Приштини током деведесетих година, поздравио је овај договор.

“Поздрављам договор о стварању јединствене изборне листе албанских странака у долини Прешева, важно средство за политичко оснаживање и заштиту националних интереса. Такође, честитам вршиоцу дужности министра иностраних послова Албаније Генту Цакају на подршци у овом процесу”, написао је Тачи на друштвеној мрежи Твитер.

Претходно је Гент Цакај, иначе пореклом са Kосова и Метохије, саопштио на друштвеним мрежама да су лидери политичких партија Прешевске долине одлучили да изађу са једном листом на изборе у Србији, пише "Јумедиа".

Раније, наводно незавољни односом власти према питању Албанаца у Србији, скоро све партије ове националне мањине нису учествовале на претходним редовним парламентарним изборима 2016. године. Бојкот ипак није био потпун, па је у изборима учествовала Партија за демократско деловање Ризе Халимија. Међу 250 посланика у Скупштини Србије, као једина посланица представница Албанаца, у име те партија ушла је Ардита Синани.

На последњим изборима за Национално веће Албанаца, тело које заступа интересе албанске националне мањине у Србији, учествовало је шест изборних листа. Избори су одржани 4. новембра 2018. године, а за председника Националног већа изабран је крајем новембра исте године председник Партије за демократско деловање Рагми Мустафа.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Апел за заштиту југа Србије од насилне албанизације - КМ Новине

Апел за заштиту југа Србије од насилне албанизације "Београд тако, директно или индиректно, доприноси, а у извесном смислу и финансијски потпомаже процес албанизације југа Србије" наводе потписници овог драматичног апела. Поштована господо, Обраћамо вам се с молбом да, у границама својих овлашћења и могућности, допринесете заштити југа централне Србије од етничког инжењеринга и насилног наметања продуката великоалбанске политике и идеологије.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шћиприм Арифи, проблематични државни службеник са југа, најављује рат са Србијом! (ВИДЕО) - КМ Новине

Шћиприм Арифи, проблематични државни службеник са југа, најављује рат са Србијом! (ВИДЕО) Председник општине Прешево Шћиприм Арифи изјавио је да ће се "или цела Прешевска долина припојити Косову или ће Албанци који у њој живе наставити рат са Србијом".






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЕПС: Бујановац и Прешево дугују две милијарде динара за струју - КМ Новине

Привреда и грађани Бујановца и Прешева на име утрошене електричне енергије ЕПС-у дугују готово две милијарде динара, саопштило је данас то јавно предузеће које је истовремено најоштрије осудило физичке нападе на монтере Електропривреде Србије у Врању. Четворо запослених у "Електродистрибуцији" Врање нападнути су јуче у селу Велики Трновац, код Бујановца, приликом покушаја да са електромреже искључе нелегалне потрошаче, пренели су локални медији.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине