Вести:

среда, 15. јануар 2020.

Сулејмани присуствовао одсецању глава Србима у БиХ, тврде ''Новости'' у јеку кампање за оправдање његовог убиства

среда, 15. јануар 2020. | Уреднички колегијум 0

Иранска национална гарда прва инострана паравојна формација која је дошла да учествује у рату 90-тих година прошлог века у БиХ, тврде "Вечерње новости" у јеку светске кампање оправдања убиства генерала Сулејманија.




Чан Председништва БиХ Шефик Џаферовић се за време грађанског рата у БиХ, као начелник Центра за безбедност Зенице, сусрео са недавно убијеним иранским генералом Касемом Сулејманијем, подаци су до којих тврде да су дошле "Новости" и то из "дипломатских" али анонимних извора у Сарајеву.

- Џаферовић, који је познат по томе што је за време рата издавао и босанска документа припадницима злогласног одреда "Ел муџахедин", сусрео се и био је у координацији са иранским генералом Сулејманијем где год је требало да учествују припадници Иранске националне гарде у нападима и злочинима на Србе и српске положаје - истичу "Новости" позивајући се на свој анонимни извор.


Према информацијама извора "Новости", Сулејмани, вођа елитног одреда "Кудс" Иранске националне гарде, један од најмоћнијих људи Блиског истока који је убијен недавно у ваздушном нападу САД у Ираку, учествовао је и лично у грађанском рату у БиХ 1993. и 1994. године (када се и сусрео са Џаферовићем), а већ у мају 1992. године у такозваној Армији БиХ имао је двадесет специјалаца иранске војске, који су атаковали на српске положаје.

Боравак у БиХ Сулејмани је образлагао својом познатом изреком "Где год је муслиманима потребна помоћ, ја сам ту".

Иранска национална гарда је, захваљујући генералу Сулејманију, била прва инострана паравојна формација која је почетком 1992. године доспела у БиХ и наредних ратних година чинила најмонструозније злочине над Србима, пише овај лист.

- Сулејмани је био присутан у БиХ и када су муџахедини ликвидирали Србе одсецајући им главе са чим је Џаферовић био упознат али није предузео ни један корак да се починиоци тог гнусног злочина приведу правди - истичу "извори" овог листа.

За време рата Сулејмани је у БиХ, како тврде "дипломатски извори" за "Новости", дошао као и остали припадници Иранске националне гарде, преко луке Плоче, а били су стационирани у Какњу, Високом, Игману, Травнику, Зеници и Фојници.


Писање листа "Новости" доводи много тога у питање а споран је и ауторитет редакција која је писање овог листа свела на таблоидно и непроверено "извештавање" које је све чешће веома сумњиво и очигледно наручено у сврху режимске пропаганде. Није потребно наводити још једну жалосну чињеницу да се Србијом управља из једног центра а то није Влада Србије већ америчка амбасада.

Сам чин убиства Сулејманија, који је одобрила америчка влада из Вашингтона, изазвао је огромну буру незадовољства у свету. Оправдано јер отворено планирање и извођење убиства високог држаног званичника и функционера било које земље, зато што се њеној Влади тако хоће, злочин је међународног карактера и води свет у општи рат. Ово се потврдило већ неколико дана касније када су у више наврата нападнуте америчке базе и убијено више америчких војника. Нападе су извели незадовољни Ирачани који су отворено огорчени на америчку Владу. Пре свега јер је Сулејмани највише успеха показао у сатирању исламских терориста и то управо оних за које се тврди у овом тексту да их је у Босни водио а које, такође више пута потврђено, директно финансира и помаже у оружју и опреми управо званични Вашингтон. Све скупа нема смисла осим када се за тачку пресека узме чињеница да је онај који је на терену готово збрисао америчке поданике - убијен од стране америчке Владе  због чега је у свету додатно угрожен њихов "углед". Због тога Америка сада масовно покушава да оправда убиство званичника друге државе, што истинитост оваквих текстова, заснованих на "дипломатским" али неименованим изворима, поприлично доводи у питање.

Не може се ни искључити ни Сулејманијева умешаност и учешће у рату у Босни али се, макар у овом тренутку, на прво место мора поставити чињеница да је Америка остала светски агресор број 1., да је у Србији главни кормилар растакање државе и комадања српске територије, да је предводила, подржавала и дан данас подржава геноцид против Срба и да све што се чини под њеним покровитељством предтсвља немилитантну али разорну непријатељску силу у Србији. У било ком смислу подржати политику званичног Вашингтона у Србији представља саучесништво у многим злочинима.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Амерички новинар: Не верујте невладиним организацијама које финансира Вашингтон - КМ Новине

Вашингтонски новинар Вилијам Блум каже да америчка влада финансира невладине организације по целом свету и да треба бити сумњичав према свакој НВО коју финансирају Сједињене Америчке Државе Блум је за данашњу Политику рекао да је тешко пронаћи иједну државу на свету где америчка НВО није активна јер, како каже, они увек траже места где могу дестабилизивоти владе или подржати њихове опозиције.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Џорџ Семјуели: Уколико Србија жели да буде пријатељ са Америком, мораће да се одрекне свих националних интереса и да прихвати њихов диктат - КМ Новине

Џорџ Семјуели: Уколико Србија жели да буде пријатељ са Америком, мораће да се одрекне свих националних интереса и да прихвати њихов диктат „Проблем је што су Срби од почетка погрешно схватили циљеве Запада уопште, као и Сједињених Држава посебно. Срби су, нажалост, живели у прошлости.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Америчка војна консултантска фирма одговорна за Олују и такозвану ОВК сада ''ради'' у Украјини - КМ Новине

Непосредно пре него што је постао део Л-3, МПРИ је обучавао припаднике Ослободилачке војске Косова, која је вршила масакре Срба и Албанаца, а командант америчких снага током косовске кампање 1998. није био нико други до Банц Кредок.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Четири америчка војника силовала две девојчице у Кијеву - па ослобођени - КМ Новине

Четири америчка војника у Кијеву силовали су две девојчице од 12 и 13 година па ослобођени због дипломатског имунитета. Полиција је успела да лоцира и задржи у једном од ресторана сву четворицу, али су морали да их пусте пошто амерички војници уживају дипломатски имунитет - онакав какав имају и у Србији.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине