Вести:

четвртак, 16. јануар 2020.

Србима у селу Новаке украдено две тоне пшенице

четвртак, 16. јануар 2020. | Уреднички колегијум 0

У селу Новаке код Призрена, Спаси Андрејевићу украдено око две тоне пшенице

#Косово #Метохија #Срби #Новаке #Крађа #Злочин
Новаке

Непознате особе, по досадашњој пракси највероватније Шиптари, Андрејевићу су украле око две тоне пшенице, ускладиштене у згради бивше школе, недалеко од његове куће.

Андрејевић је за РТС рекао да је јуче приметио да у згради, коју уназад 15 година он и преостали Срби у селу Новаке користе зграду за складиштење летине, нема 40 џакова жита.

Обијен је прозор зграде, а случај је пријавио такозваној "косовској полицији", која је извршила увиђај.

Каже да та "полиција" до сада није решила ни један случај крађе, тако да не очекује да пронађу лопове ни у овом, последњем.
Андрејевић је додао да је у једном делу зграде бивше школе смештена амбуланта и да је и тај део обијен и однет један лежај.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Пожари и провале на имањима повратника на Косову и Метохији - КМ Новине

Пожари и провале на имањима повратника на Косову и Метохији Српским повратницима у Жачу код Истока изгорели су делови шумских забрана у пожару који се проширио са околних њива у власништву Албанаца, а насртаји на имовину српских повратника на Косову и Метохији забележени су и у селу Новаке код Призрена.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Новаке: Србе повратнике прогоне некажњавањем злочинаца - КМ Новине

Новаке: Србе повратнике прогоне некажњавањем злочинаца Крађе и пљачке су све учесталије а разбојници се не устручавају ни да обију кућу за коју процене да је по њих "безбедна". Tачније, уколико је пуста или тек понеки старац борави у њој. Небрига о овдашњим Србима као и одбијање тзв "косовске полиције" да учини нешто по питању безбедности, охрабрили су пљачкаше.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Опет разбијени прозори на амбуланти у метохијском селу Новаке - КМ Новине

Опет разбијени прозори на амбуланти у метохијском селу Новаке Непознати починиоци, највероватније албанске националности, разбилису прозорска стакла на амбуланти Здравственог центра Призрен у селу Новаке. Што је трећи напад на ово село од почетка године а већина их не буде пријављена.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине