Вести:

уторак, 3. децембар 2019.

Легло Исламске државе на Балкану је на КиМ, не у БиХ

уторак, 3. децембар 2019. | КМ новине 0

Професор Факултета политичких наука Мирољуб Јевтић изјавио је да је права адреса проблема такозване Исламске државе на Балкану Косово, а не БиХ, како је рекао француски председник Емануел Макрон.

#Islam #ISIS #Kosovo #Metohija


Јевтић је рекао да је Исламска заједница у БиХ осудила ИД, док је Исламска заједница са КИМ, једина са ових простора позвала на џихад у Сирији на страни ИД, преноси Танјуг.

Према његовим речима, пропорционално броју становника, са Косова у Сирију одлази највећи број људи, иако нема прецизних података о томе колико их је регрутовано у редовима ИД.

„Син муфтије косовског позвао је на џихад и тако дао пример који други треба да следе. У овом моменту, иако се много прича о томе, тешко да могу да постоје озбиљни тренинг центри на КиМ, с обзиром на то да је тај део Балкана премрежен америчким и западним обавештајним службама”, рекао је Јевтић, преноси Политика.

Он додаје и да је лидер Самоопредељења Аљбин Курти „изразити исламиста којег подржава Запад”, као и да Курти само отвореније говори оно што остали мисле.

„Целокупна исламска, муслиманска, албанска популација из Северне Македоније, Албаније и са Космета залаже се за једну албанску државу која би била етапа док се не би ујединили са осталим муслиманима, али су против те приче албански хришћани, о којима се мало прича”, закључио је Јевтић.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине