Вести:

среда, 4. децембар 2019.

Шиптари наочиглед беспомоћних Срба ломили капију цркве у Гњилану у намери да их протерају (ФОТО)

среда, 4. децембар 2019. | КМ новине 1

Маскирана лица за које очевици тврде да су Шиптари, на њихове очи провалила у цркву св. Николе у Гњилану и оштетила електронску капију.

#Gnjilane #Crkva #Nasilje #Albanci #Kapija
Црква Светог Николе у Гњилану


Неколико продаваца Срба у Гњилану, који су се налазили за тезгама овдашње пијаце у једином делу града у коме су "безбеднији" да продају своје производе, беспомоћно је посматрало вандалски чин шиптарских националиста, сазнају КМ Новине.

Наиме, четворица маскираних нападача, прекјуче у 07:00ч, на очиглед присутних, поломили су капију и провалили у двориште цркве. Како очевици тврде, нападачи су читавих 15 минута вршили насиље, "исказивали силу и бахатост" и након тога изашли.

Такозвана "косовска полиција" је дошла након пола сата иако се налазила на 350 метара.

Ништа није украдено што је доказ да није била у питању крађа него порука да им црква али и тамошњи Срби сметају, да не треба да буду ту, потврђено је КМ Новинама.

И после 20 година од завршетка рата и окупације Косова и Метохије, протеривања на хиљаде Срба а готово свих који су до 1999. живели у Гњилану, шиптарска мржња према Србима не јењава.

Сви се слажу у томе да је ово директна порука Србима из Гњилана да и преосталих 30-так Срба, који су остали да живе у граду, морају да буду протерани.

Скандалозно је и језиво да су поједини медији на српском са Косова и Метохије, вест пренели цитирајући регионалног портпарола такозване "Kосовске полиције", која до сада није решила ни један случај злочина или напада на Србе овог краја,  који је навео да се "инцидент" догодио у понедељак и да та полиција ради на идентификацији починилаца и њиховом привођењу.

„Три непознате особе оштетиле су капију која води у двориште цркве. Они нису начинили штету на црквеном објекту“, навео је он и то је све што се о овом догађају може сазнати из медија који су на буџету америчке амбасаде, страних служби и организације које агресивно раде на заташкавању злочина над Србима и отццепљењу Косова и Метохије.

Оштећена капија



Оштећена капија


Оштећена капија




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Гњилане: На гробљу затирање српских трагова ознакама за заједнице којих ту никада није било (ВИДЕО) - КМ Новине

Плоче са натписима на албанском "Гробница припадника заједнице католика, протестаната, православаца и јевреја", постављене су пре неколико дана на српском православном гробљу у Гњилану.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Гњилане: Други напад на Србе у два дана - КМ Новине

Тројица Албанаца напа су двојицу Срба и лакше их повредила. До напада је дошло у селу Зебинце код Гњилана. Двојица Срба, Властимир Арсић из Јагодине и Срђан Ивковић из Прековца, нападнути су синоћ у близини села Зебинце, када су се враћали из Гњилана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Гњилане: Јавни позиви Шиптара на убијање Срба не привлаче пажњу јавности - КМ Новине

Прикривањем и минимализовањем отворених претњи на убиство Срба, тзв., "косовска полиција"мотивише и подстиче такво понашање али, као што смо видели у годинама иза нас, и саме злочине у будуће. Графити са порукама „Уби Србина", на српксом и енглеском језику, затим „УЧК" са кукастим крстом и другом претећом садржином осванули су у среду, 15.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Гњилане, запаљен аутомобил српске породице - КМ Новине

Породици Нојић у Гњилану непознати нападачи покушали су да запале аутомобил. Напад се догодио у суботу увече, када су непознате особе умотале камен у крпу и запаљену је бациле у двориште српске породице. Ватра је букнула на аутомобилу марке "пежо 205", паркираном испред куће.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. да ли Србија има специјалне јединице, или пустите Легију ,да обуче више хиљада врхунских спец.,да тајним акцијама ,,ВАТАЈУ,, те шиптаре што гањају Србе ,нападају и пљачкају,и да их уведу у Србију на третман обуке да поштују Србију и сл. ? Докле бре ова власт толерише ,нигде грађани Србије нису више сигурни од миграната до шиптара.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине