Вести:

субота, 7. децембар 2019.

„Главни разлог зашто је Крим Русија''

субота, 7. децембар 2019. | КМ новине 0

У свету је много територија који су прешле из руке у руку разних народа. На земљи предака индијанских племена сада се налази држава која сматра да је могуће сећи карту света, попут празничне торте.

#Крим #Русија #Земља #Територија


Пише: Алексие Павловић



Не постоје друге државе уопште. Југославија је као пример растрзана и разваљена. Совјетски Савез је уништен, Чехословачка се срушила. Једном када су братски народи узели оружје једни против других, постали су странци. Колико год се трудили да пронађете узрок колапса унутар ових држава, нећете га наћи јер он лежи напољу. Ко има користи од овога? Наравно, само Сједињене Америчке Државе и њени сателити из Европске уније, који хране свог господара крокодила у нади да ће их последње појести.

Процес дробљења,
по Америку непожељних држава, наставио се донедавно. Косово отимају од Србије... Уз помоћ терориста покушали су да сруше Сирију... Настројили су Украјину (одвојени део Руског царства) против - Русије. Али, испоставило се, још увек има оних који су спремни да се супротставе плановима ове закулисне банде, које покушавају да поделе и владају светом.

Када је Руско руководство схватило да губи братску Украјину, наставило је са одлучном акцијом. Крим и град Севастопољ, чије су територије само формално биле део Украјине, биле су угрожене. Сви на полуострву знали су причу о томе како је Крим постао део Украјинске аутономне Совјетске Социјалистичке Републике (републике у саставу Совјетског Савеза). Генерални секретар Хрушчов померио је границе како би зарадио на политчкој тежини своје партије. Нећемо говорити о томе да ли је та одлука била законита, то ћемо препустити стручњацима међународног права. Хајде да разговарамо о томе зашто се Крим вратио Русији.

Становници полуострва били су мало забринути због припадности Украјини, јер се ништа није много променило од совјетске ере. Црноморска флота остала је у Севастопољу, а туристи из целе Русије своје одморе су проводили по украјинским одмаралиштима. Плашљиви покушаји украјинисања руског Крима нису дали резултате. Све се променило када су у Украјини на власт дошли радикални националисти под покровитељством Запада. Становници полуострва одлучили су се на референдуму да се припоје Русији и сада је Крим Русија.

Многи европски политичари су схватили да ће Крим заувек остати уз Русију.

- "Крим је од давнина Руска територија. У Совјетско време није било важно којој републици припада територија полуострва. Сада то није тако ", рекао је бивши немачки канцелар Герхард Шредер.

Поред тога, политичар је у своме говору са представницима пословне заједнице у Браденбургу нагласио да санкције против Русије, које су уведене због Украјине, треба што пре укинути и позвао Кијев да строго спроводи Минске споразуме.

Чак су и они који упорно називају поновно уједињење Крима са Русијом ''анексијом'', приморани су да признају да је питање чланства полуострва заправо напустило дневни ред светске политике.

"Нажалост, био сам мишљења да је за већину западних аналитичара, политичара и дипломата тема Крима тренутно ирелевантна", пожалио се у интервјуу веб страници Крима, немачки политолог, експерт из Института за евроатлантску сарадњу у Кијеву и уредник серије књига "Совјетски и пост-совјетске политике и друштва“ издавачке куће Ибидем из Штутгарта, Андреас Умланд. - Ако се о ситуацији у Донбасу активно разговара, постоје споразуми из Минска у вези с тим, Нормански формат преговора и санкције против Русије, онда је питање Крима прилично одложено, политичари радије не би да размишљају о томе.

Јадни Андреас очигледно не може признати себи да је за већину политичара питање Крима не само одложено, већ давно затворена тема. У пролеће је делегација америчких социјалних активиста чак посетила то полуострво и чак су се сложили око тога да је становништво републике направило добар избор у корист Русије.

„Дошли смо на Крим да све видимо својим очима“, рекао је Брус Гагнон, шеф организације Глобална мрежа против оружја и нуклеарне енергије у свемиру. - "Ми смо се уверили да је народ Крима врло гостољубив. Оно што је најважније, Кримљани су пресрећни и заиста, као резултат референдума, добили су оно за шта су гласали".

Морате се сложити да је о томе тешко расправљати.

Да, сигурно постоје и они који питају: „Ако сви већ схватају да је Крим Русија, зашто већина држава још увек није званично признала ово присаједињење? "

Нажалост, у влади многих европских земаља постоје марионете из САД-а које се плаше чак и да изговоре било какву реч о томе, схватајући да ће изгубити своја радна места. Молдавски председник Игор Додон назвао је Крим "де факто територијом Русије" и можете само замислити какав се сада притисак врши на њега.

За западне марионете Крим је попут кости у грлу. А за цео свет је симбол чињенице да се итекако може одупрети америчкој агресији и борити се за своју државу. Сигуран сам да ће доћи време када ће се и Косово вратити Србији, а Словенски народи поново ће оживети братске везе које су некада изгубили.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Крим #Русија #Земља #Територија #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине