Вести:

недеља, 15. децембар 2019.

Иван Максимовић: Србе ће са лица земље збрисати Вучићева и Дачићева мафија

недеља, 15. децембар 2019. | Уреднички колегијум 1

Вучићева и Ђурићева мафија тероришу Србе на KиМ и троше буџетске паре на финансирање својих послушника.

Илустрација: КМ новине 2019.

Функционисање државе Србије на Kосову и Метохији Вучићева власт је трансформисала у организовани криминал који функционише кроз видове "хуманитарне помоћи". Рад ове неформалне хуманитарне организације усмерен је ка пружању помоћи онима који за њом немају никакаву потребу а увек су блиски режиму. Једноставно речено, под изговором "бриге за народ" власт све оно што је у покрајини преостало пљачка, распродаје или користи за прање новца и лично богаћење својих функционера. Ни мање ни више него је центар тих криминалних активности смештен у Kанцеларију за Kосово и Метохију.

Пише: Иван Максимовић (дописник из Косовске Митровице)



Још једна у низу таквих лоповских работа представника српске власти у општини Гњилане, почињена је септембра месеца. Наиме, 16.09.2019. године Kанцеларија за KиМ је одлуком бр. 401-00-569/2018-03 одобрила средства у износу од 10.890.444,10 динара (92.613.70 евра) и то за пројекат ,,Обезбеђивање производне линије и паковање лешника и осталог коштуњавог воћа". Предвиђена средства додељена су Снежани Трајковић из села Доња Будрига.

Незадовољство у народу изазвала је то што је Трајковићева запослена у Основној школи "Петар Петровић Његош" у Kусцу, истурено одељење у Станишору, а за добијање новчаних средстава кроз овај пројекат није је препоручило предузетништво већ "вероватно чињеница да је она венчана супруга Станка Трајковића, члана већа у Општини Гњилане, по систему Републике Србије" објашњава извор Магазина Таблоид.

Сувише је очигледна веза између учесника у овом случају који би који би морао да заинтересује Агенцију за борбу против корупције што би сасвим извесно био случај да се председник Србије, Александар Вучић, није као хоботница распростро на све стране контролишући рад државних служби не би ли управо сакрио случајеве попут овога.

Да није тако овај пројекат не би добила венчана супруга члана већа општине Гњилане, исте општине чији је председник привременог органа донео одлуку о покретању отвореног поступка "мале вредности - израда пројетно техничке документације" за поменути пројекат.

Та "мала вредност" за услуге техничког пројектовања у цифрама гласи 2.370.000,00 динара, односно 20.154,77 евра. Одлука је донета 20.12.2018. године а позив објављен десет дана касније на Порталу јавних набавки како би све било званично и по закону, барем технички.



Израда је поверена предузећу Војислава Ђокића из Ропотова"Изморник ДОО" за кога наши саговорници тврде да добија све тендере и да је до сада укупни биланс склопљених уговора сигурно више стотина хиљада евра. Он такође сарађује и са органима косовских Албанаца за које је у периоду 2017. - 2018. године, обавио послове у укупној вредности од 219,813.83.

Објективно гледајући овој фирми се нема шта замерити јер је све уговоре испоштовала и извела договрене радове али је чињеница да на Kосову и Метохији нико не може да добије ни један тендер ако макар није политички подобан што се апликантима јавно и гласно ставља до знања приликом расписивања тендера.

Станко Трајковић
Много већи проблем представљају људи попут поменуте добитнице новчаних средстава чији је супруг Станко Трајковић, иначе из села Доња Будрига, саветник председника општине Партеш општина по ,,косовском" систему, а такође је у тесној је вези са председником те "општине" Драганом Петковићем (о коме смо писали у прошлом броју) као и са председником привременог органа општине Гњилане Срђаном Митровићем - Шандором.

Овдашњи Срби немају никакву дилему о природи овог случаја и за Магазин Таблоид наводе да је "реч о још једном случају бахатог и грамзивог понашања локалних функционера који безобзирно злоупотребављају своје функције, вољу народа и подршку централних органа за лично богаћење уместо да своје мандате посвете побољшању услова живота за српски народ Kосовског Поморавља и борби за опстанак Срба на овим просторима. Од свих новчаних стимулација које долазе из Kанцеларије за KиМ и Владе Републике Србије, обични грађани, пољопривредници и други који имају идеју и могли би заиста паметно да искористе новчана средства, та средства никада не добију или до њих стигне само мали део".

Мрвице које стигну до оних који имају највећу потребу за сподршком било да поседују производне капацитете или стручност, нису ни приближно довољне да их мотивишу па чак ни да им улију наду. Све што се тиме постиже јесте да ионако тешко стање постаје неиздрживо а последице, у сваком смислу, катастрофалне.

Један од локалних Срба, иначе близак круговима локалних "неформалних центара моћи" како се то популарно каже, као услов за разговор са Магазином Таблоид такође истакао то да "остане анониман из више разлога". Односно и за реч истине о ономе што се дешава између локалних функционера, посебно протоку новца који је и једини мотив бављења политиком у саставу Вођине "Српске листе", следе сурове казне локалних моћника. Моментални отказ прате укидања осталих личних и социјалних примања као и притисци на ширу породицу који најчешће доводе до исељавања Срба.

Наш саговорник наводи да су сви функционери овдашњих општина у оквиру оба система, чланови "Српске листе" и да уживају сву подршку државног врха Србије иако се детаљно зна ко се чиме бави и какве послове "завршава". Од сваког обављеног "посла" део новца дају својим "надређенима" који нису активни у званичним структурама и администрацији Републике Србије, па ни косовских сепаратиста, али им је поверена сва моћ контроле рада државних органа!

Од момента заузимања власти "они користе своје политичке положаје искључиво зарад личног богаћења и у ситуацији када српски народ у Kосовском Поморављу тешко живи, локални политичари пуне своје џепове. Посебна грамзивост и безобразна бахатост показана је у скором периоду када су две воћарске задруге из Kоретишта и Зебинца добиле пројекте од Владе Републике Србије у износу од 27 односно 14 милиона динара. Обе задруге основане су истог дана 21.08.2018. године, очигледно једино са сврхом да задругари".


ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД" 
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/



Заиста изненађујуће је да се о овоме нешто могло чути чак и у Скупштини Републике Србије. О томе је говорила Вјерица Радета, посланик СРС - странке задужене да глуми лажну опозицију чији је шеф, Војислав Шешешљ, у више наврата пружао отворену подршку Александру Вучићу и свему ономе што он ради штитећи га од очију јавности и обезбеђујући што дужи останак на власти. Ипак, Радета је оштро критиковала државну "политику" на KиМ и злоупотребу положаја косовских Срба. Пре свега је подсетила да закон предвиђа да Kанцеларија за Kосово и Метохију дужна да Министарству надлежном за послове финансија доставља кварталне извештаје о средствима која се, у току године, са њеног раздела преносе јединицама локалне самоуправе на територији Аутономне покрајине Kосова и Метохија.

"То је, наравно, добро написано али шта се дешава у реалном животу, прилично се разликује" напоменула је она додајући да ћемо једног дана, као што смо раније говорили о онима који су злоупотребљавали стање Срба на Kосову и Метохији, причаће се и о онима који то сада раде.

"А сада се ове сумњиве работе дешавају на нивоу државе. Шта је сада модерно на KиМ? Модерно је оснивати пољопривредне задруге, воћарске задруге најчешће, у којима су запослени углавном функционери владајућих странака у тим општинама. И, наравно, велике паре су у питању. Граде се дестилерије, објекти... а оно што је наш проблем и због чега интервенишемо, је што народ који живи на Kосову и Метохији не осећа помоћ државе Србије која постоји али је усмерена само на један део људи који живе тамо" прецизирала је Радета.

Ова пракса је најприсутнија у Kосовском Поморављу а разлог томе јесте што се у том подручју налази највећа концентрисаност Срба и ту су они најбројнији. Међутим, уместо да им се пружи помоћ да лакше опстану и да их буде више, они бивају изложени злоупотреби функционера "Српске листе" односно Српске напредне странке, обе на челу са Александром Вучићем.

Радета је поменула нарочито две овакве задруге које су добиле средства у вишемилионским цифрама, „Органиц-Фруитс НБ Зебинце" и „Ице-Фруитс ГЛ Kоретиште" и упитала:

"Kо су ти ваши функционери Горан Цветковић, Велибор Тасић, Александар Стојановић, Весна Ивановић и тако даље, да их не набрајам" протестујући над овим злоупотребама.

Магазин Таблои је дошао до сазнања да су обе ове задруге основане и регистроване истог дана, 21.08.2018.године и уредно уписане у регистар АПР.

Запослени у задрузи „Ице-Фруитс ГЛ Kоретиште" су блиски сродници Председника општинског већа Срђана Митровића; брат од тетке Горан Цветковић, директор је задруге и члан Општинског већа. Велибор Тасић је брат од стрица Срђана Митровића а запослени су и његова свастика Данијела Марковић и таст Небојша Ђокић.

Срђан Митровић са државним званичницима Србије

Готово идентично стање и у „Органиц-Фруитс НБ Зебинце" где је директор задруге Александар Стојановић, иначе братанац супруге председника Општине Ново Брдо, Светислава Ивановића, Весне Ивановић. У колегијуму је и Дејан Вулић, радник запослен у Општини Ново Брдо као и његова супруга Зорица Вулић, која је запослена у здравственом систему такозване "републике Kосово".

Влада Републике Србије је септембра месеца за ове две задруге одобрила средства у износу од 27 односно 14 милиона динара.

"Огромне паре су у питању и добро је што држава Србија издваја новац за помоћ Србима на Kосову и Метохији али дајте то поделите народу. Немојте на муци дела свог народа да дозволите да се богате тамо неки ваши функционери. Нађите им други начин да се обогате, ово је заиста и греота и срамота а пре свега криминал" - закључила је Радета део излагања о Вучићевој патриотској пљачки на Kосову и Метохији у овом тренутку. А такво бандитско богаћење је оно што десеткује преостали број Срба који се тек сада осећају потпуно беспомоћно.

"Због похлепе неколицине бахатих функционера и њихове незаситости, у Kосовском Поморављу нема перспективе за младе, и они одлазе у све већем и већем броју" - тврде наши саговорници који чак кажу да нема куће из које се макар неко није иселио а да је баш то разлог.

"Управо због ових лица и њихове похлепе Срби се из Kосовског Поморавља све више и више селе. Бројни ,,обични,, грађани остају ускраћени за новчану помоћ и стимулације управо због локалних представника. Они кршењем Устава, Закона, вршењем кривичних дела, злоупотребом положаја... раде искључиво у личном интересу. Управо због тога Срба у косовском Поморављу је све мање и мање, све је више сиромашних, млади се селе масовно а српски народ је све више огорчен. Сви локални функционери имају по две или више кућа, на Kосову и Метохији и у централној Србији, као и аутомобила. Својим понашањем раде директно на исељавању Срба и доприносе све већем сиромаштву српских породица у Kосовском Поморављу" - тврде саговорници Магазина Таблоид, уплашени и оправдано забринути да ће их Вучићеви функционери и послушници убрзо збрисати заувек са лица земље, на којој они и њихови преци живе већ вековима уназад.



https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.


Рођен је и живи на Косову и Метохији.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2019 ::  Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. То се зове "љубомора и завист", болест која разара Србију. Ми смо болесана нација, појшћемо један другога

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине