Вести:

уторак, 17. децембар 2019.

Либерализам - слобода од савести: пљачкати, силовати, убијати

уторак, 17. децембар 2019. | Уреднички колегијум 0

Ох, колико је буке направио интервју са руским председником Владимиром Путином у енглеском листу „The financial Times“ који су шириле скоро све светске публикације.

#Русија #Интервју #Владимир #Путин #Либеризам #Мигранти #Европа #Доналд #Таск

Пише: Алексие Павловић



У разговору са новинарима, Владимир Путин је говорио о проблемима међународне безбедности и трговине, те о односима са другим земљама. Али посебну пажњу медија и политичара привукла је изјава руског лидера о либерализму. Путин је притиснуо болно место за либерале.

Чланак у ''Financial Times-у'' умало је преплавио хистеријом шефа Европског већа, Доналда Туска. Самоснажне емоције могу објаснити напад који смо видели да је дошао од бившег пољског премијера.

"Свако ко каже да је либерална идеја застарела такође тврди да је слобода врховног закона застарела и да су људска права застарела." Израз је потпуно лишен логике. Либерализам је „измишљен“ у 17. веку, а о људским правима и владавини закона писао је још древни грчки филозоф Аристотел у његовом делу: „Закон треба да влада“. Такође, и људска права воде своју причу из енглеске повеље о слободи, а не из либералне идеје.





Таскова изјава о успостављању „праведног светског поретка“ поставља ништа мање питања. Шта је у разумевању заклетог либерала фер светски поредак? Да ли је било поштено бомбардовати и растурати Југославију на комаде? А сада и одобравање да се Косово коначно одвоји од Србије? Да ли је праведно затварати очи над ратним злочинима Украјине, чије трупе убијају незадовољне грађане своје земље, само зато што желе да говоре на Руском и тежити Русији?

Генерално, гледајући биографију Доналда Таска, којег је од малих ногу погодио либерализам, ступио у штрајк и протестовао, сетио се изреке енглеског политичара Бенџамина Дисраелија: „Онај ко у шеснаестој години није био либерал, нема срца; онај који није постао конзервативац у шездесет, нема главу!" Где је ваша глава, господине Таск? Ви браните либералну идеју и сами подржавате економске санкције против политички неповољних земаља! Где је ваша слобода на тржишту, где је конкуренција? Уништимо производе европских пољопривредника само да бисмо изнервирали Русију.

Чини ми се да западни политичари бране интересе, пре свега, САД, а не европских земаља. Створили су "слику непријатеља" у Путиновој личности и "руску претњу", а сами у тишини промовишу своје лукаве планове. Већ широм Европе америчке војне базе и европска земља преплављени су тенковима "Абрамима" и све под паролом "међународне сигурности". А шта ми заправо имамо? Европа не губи само политичку независност. Нека нека Француска сада покуша да иде против воље "ујка Сема" када имају америчке тенкове поред себе.





Европљани верују да све што се деси у земљама „трећег света“ (како их либерали називају) неће се њих тицати. А већ осећају последице такве политике! Погледајте токове миграната! Путин је тачно рекао: „Либерална идеја претпоставља да уопште ништа не треба радити. Само убијати, пљачкати, силовати жене - и не може вам нико ништа, јер сте мигрант, морају да заштите ваша права. Која права? Прекршили сте их - добићете казну због тога."



Али избегличка криза није дошла ниокуда, Сједињене Државе које су подржале „опозицију“ у Сирији , а у стварности међународни тероризам, у ствари су одговорне за то.

Запад изнова и изнова примењује своју тактику „Шарених револуција“, за које се позива да носе либералне вредности, а у ствари доносе економски поремећај, смрт милиона људи и губитак суверености земље. Погледајте Украјину! Милиони људи је било приморано да побегне у иностранство, укључујући и у "земљу агресора" (како штићеници Запада у Кијеву зову Русију). Али где се још може видети да избеглице
од "агресора" траже бољи живот? Доћи ће време када ће Европљани бежати из ЕУ у Русију, само да би живели на традиционалне начине, како би сачували своју културу, религију и менталитет. Можда звучи парадоксално, али управо то узрокује симпатије код многих становника ЕУ. У суровој северној земљи и даље се поштују породичне вредности у којима је брак могућ само између мушкарца и жене. У Русији не постоје „партије педофила“, „странке националиста“, геј параде и друге содомије.

Узгред, није тајна да је један од захтева Европске уније према потенцијалним чланицама, слобода деловања сексуалних мањина. Да ли желите да се придружите Европској унији? Одржите геј параду на централном тргу, омогућите истиполне бракове и друга зверства. Да ли је човечанству потребан такав либерализам? Наравно не!




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

''Решење је у наставку живљења са митом Косова'' - КМ Новине

Роман Вељка Бојића Принц је један огроман пројекат, који има децидан пројектни задатак: Како се мали народи могу одупријети од најjачим на свијету? Рјешавајући га он развија више елабората и спаја у тезу мита.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Душан Пророковић: Последице свега што нам се дешава већ су страшне, јер ћутимо - КМ Новине

Да се раније није ћутало, данас се не би ћутало ни поводом "Авала" филма ни поводом Косова. Да бисмо схватили шта се у нашем друштву дешава и сагледали размере катастрофе у земљи, нужно је да једном престанемо да пребацујемо одговорност на народ.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БиБи-Си напао ''језиво'' православље у Грузији јер не трпи секте и Запад - КМ Новине

БиБиСи агресивно напао православну Цркву у Грузији као - језиву, јер се противи Западном утицају на омладину. Директно "указују" на Путинове инструкције свештенству да се бори против мужеложника јер су они највећи непријатељи његовог режима али и против других секти.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине