Вести:

уторак, 19. новембар 2019.

Бомбоњере у облику Велике Албаније у продаји широм Србије

уторак, 19. новембар 2019. | Уреднички колегијум 0

Велики број трговинских ланаца у Србији у својој понуди има "Камила" бомбоњере, на чијој декларацији је јасно истакнуто да је "увоз са Косова".

#Велика #Албанија #Злочин #Провокација #Србија #Увоз #Косово, #Метохија
Илустрација: КМ Новине



 
Велики број трговинских ланаца у Србији у својој понуди има "Камила" бомбоњере, на чијој декларацији је јасно истакнуто да је "увоз са Косова" чиме се грубо крши Устав Србије, где у преамбули стоји да је то саставни део наше земље, као и препоруке Минстарства трговине.
Да све буде горе, када се отвори кутија, приметно је да су чоколадне бомбоне поређане у облику "велике Албаније", чиме је упућена јасна провокација свим купцима и грађанима у Србији.

Надлежни органи, аналитичари и представници Удружења потрошача најоштрије су осудили продају оваквог производа у нашој земљи и поручили да он под хитмо мора да буде и склоњен са рафова.



- У продавници сам наишао на бомбоњеру "Камила", која наоко изгледа лепо и одлучио сам да је купим. Искрено, нисам обратио пажњу на декларацију јер то никада не загледам. Када сам дошао кући, случајно сам погледао и пао ми је мрак на очи. На декларацији производа који сам купио у Србији стоји "земља порекла Косово". Нисам могао да верујем да је неко то дозволио - сведочи видно разочаран грађанин Србије.


Хитна реакција


Аналитичар и извршни директор Центра за међународну јавну политику Мишел Зубеница рекао је да овакве ствари не би смеле да се догађају у Србији и да би овај производ што пре морао да буде склоњен са рафова.

- Став наше земље по питању Косова је јасан, као и наш Устав. С тога не бисмо смели да дозволимо да на рафовима виђамо производе са косовском декларацијом. Све ми је ово додатно несхватљиво ако имамо у виду да они већ дуго држе 100 одсто таксе на нашу робу и да се наше фирме муче да неки производ пласирају на Косово. Уз све то бомбоњера има облик "велике Албаније" - што је директна провокација за сваког нашег грађана.

У Националној организацији потрошача Србије наглашавају да је овакава начин декларисања мимо свих законских норми, али и непоштовање грађана наше земље.

- Поставили су бомбоне мало укосо да се не би лако приметило. То је огромна провокација и не могу да верујем да још стоји у рафовима у продавница - пожалио се разбеснели потрошач.


Јасни прописи


Надлежни органи сматрају да има пропуста у оваквм начину декларисања и напомињу да царина, а потом и сви остали морају бити много пажљивији и ригорознији за пословање дистрибутера на овакав начин.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Владиак #Јован #Ћулибрк #Падобранац #Жртве #Јасеновац #Црква #Екуменизам #Лаж #Зло #Косово,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине