Вести:

понедељак, 4. новембар 2019.

Амфилохије суспендовао Божију вољу и крстио транс-особу (са недовршеном ''доњом операцијом'')

понедељак, 4. новембар 2019. | КМ новине 1

У Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици обављено је прво крштење ''транс особе'' и то уз благослов митрополита црногорско – приморског Амфилохија Радовића, пише портал "Српско уједињење"


#Mitropolit #Amfilohije #Blagoslov #Transrodna #Osoba #LGBT #Krštenje #Izdaja #CrnaGora #kmnovine
Митрополит Амфилохије је истакнути паписта и екумениста, идеологијама које негирају православље и праву веру у Бога

Председница ЛГБТ Форума Прогрес Бојана Јокић јавности је саопштила да је у питању Вук, ''транс момак који још увијек није комплетирао цјелокупну транзицију''.

"Веома сам срећна и поносна јер се мој драги пријатељ Вук крстио. Митрополија црногорско -приморска, уз благослов митрополита Амфилохија, показала му је раширене руке. Вуку у крштеници стоји име које је сам изабрао, а не оно које му је додијељено рођењем", казала је Јокић.

Према њеним речима, Црна Гора онемогућава промену имена и родних ознака у званичним документима, док се не комплетирају све фазе процедуре прилагођавања пола роду.

– Од хормонске терапије, са свим пропратним операцијама. Главни процес транзиције је доња операција. Она још увијек важи за круцијалну у поимању промјене пола, појаснила је Јокић.

– Kрштење прве транс-особе у Црној Гори је историјски догађај, посебно што званична Црна Гора, уз све тежње ка еуро-атланским интеграцијама, трансродним особама онемогућава потврду идентитета, понекад и по неколико година, каже Јокић.

Она наводи да је, са друге стране, Митрополија, овим симболичним кораком, направила ''невјероватно прогресиван корак прихватања и потврде идентитета често најугроженијих међу нама''!
– Овај невјероватан потез Митрополије црногорско-приморске мало је ко очекивао. Често се у нашој земљи потенцира назадност религијских институција, али како каже Јокић, јучерашњи догађај доказао је управо супротно.

– У овом случају црква је показала да је спремна за загрљај, за сву своју дјецу, каже Јокић.

Коментар од црногорско – приморског митрополита Амфилохија и било кога од новотараца из администрације Митрополије са сједиштем на Цетињу, не може се добити.

У Црној Гори је, изгледа, ''суспендован'' Бог. Иако је људска срећа и патња у његовој власти и плод његове воље, макар тако учи Православна црква, у Митрополији су изгледа решили да уведу убитачну новотарију – Бог не одређује пол, него екуменисти, еврофанатици, евроатлантисти, они који папу сматрају ''другим плућним крилом'' и новотарци који прихватају прогресивну ''доњу операцију''.


Брука и срамота!

Авај, авва Јустине! Где су Срби?

Много је бивших Срба!


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:
 



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Српско уједињење    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Mitropolit #Amfilohije #Blagoslov #Transrodna #Osoba #LGBT #Krštenje #Izdaja #CrnaGora #kmnovine

1 коментар:

  1. Тамо где је Немањића слава,
    ту је србска победничка глава.
    Цар Лазаре твој је Завет данас,
    отишао све до заборава.
    Неки туђин кукољ посејао,
    а "србин" га радо дочекао.
    Оста само мало верно стадо,
    што за Христа страдало би радо.
    Свети Саво плачеш са висине,
    "Србин" тебе мења за латине.
    Пусте душе од пустог изрода,
    постадоше вође твог народа.
    Од како си дао Веру праву,
    Србин није имо гору славу.
    Благи Христе због Твог малог стада,
    ослободи Народ Твој од јада!
    (свешт.Ивица Тасић)

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине