Вести:

уторак, 12. новембар 2019.

Србија: дискриминација сопственог народа

уторак, 12. новембар 2019. | Уреднички колегијум 0

Зашто је у нашој земљи толико тешко бити патриота? Зашто у сопственој земљи не смеш јавно да кажеш да волиш своју земљу? Зашто је страшно истицати да си Србин или Српкиња? Има ли народ, који живи у Србији, право на то?

#Србија #Живот #млади #Косово #Метохија #будућност
















Пише: Стефан Вукоје



Могли бисмо овако до бесконачности набрајати и питати се зашто, али чини ми се да то нема никаквог смисла. Наша реалност је да, нажалост, Србија није слободна земља. И ми смо окупирани, као и наша јужна покрајина Косово и Метохија, само што то још не видимо. Намеће се једно логично питање: Да ли је некакав злочин бити патриота, волети своју веру, своју земљу, своје писмо, свој народ, своје претке... Зашто не смемо то да искажемо јавно? Зашто ретко која телевизија са националном фреквенцијом јако ретко, емитује нешто у вези патриотизма, у вези злочина који су почињени над Србима? Мислите да је случајно? Упоредите неке од назива државних предузећа и установа у Србији и Хрватској: Име српске државне телевизије је Радио телевизија Србије, а хрватске - хрватска радио телевизија, затим предузеће за телекомуникације код нас носи назив Телеком Србија, а код хрвата Хрватски Телеком... Зашто је забрањено да јавна предузећа и установе у свом називу садрже реч „српски“?

Србија је данас уништена земља, која не пружа никакве могућности младима, па и одатле податак да сваки други средњошколац жели да напусти земљу, јер у њој не види никакву будућност. Некада јаке, домаће фабрике, су већином пропале, а отварају се стране, које упошљавају Србе, као јефтину радну снагу, израбљујући их. На шта смо спали, ако узмемо податак, да су неке од тих домаћих фабрика снабдевале храном пола Европе? Запитајмо се где смо данас?

Да поменемо и здравство, које је у катастрофалном стању. Да ли је нормално да се људима и деци, који болују од тешких болести, сакупља новац путем СМС порука? Да ли је нормално да постоји такав систем, да људи морају да чекају дуго времена како би обавили заказан преглед код лекара, а да притом могу пет пута умрети?

Слична ситуација и са школством, где преовлађују купљене дипломе. Ово је земља где се људи много лакше запошљавају са купљеном дипломом приватног факултета, него са дипломом државног. Треба напоменути и безобразно прескупе цене школарина на државним факултетима, које су у рангу са ценама приватним факултетима. Намеће се питање: Како се осећа један студент државног факултета? Шта да очекује и чему да се нада?

Сврха овог текста може бити корисна или бескорисна. Бескорисна ће бити ако се само прочита, као још један у низу текстова, а корисна ће бити ако после прочитаног текста учиниш нешто да то промениш.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Србија #Живот #млади #Косово #Метохија #будућност #садашњост #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине