Вести:

петак, 29. новембар 2019.

Изузетна хуманост ученика Републике Српске према вршњацима са КиМ

петак, 29. новембар 2019. | КМ новине 0

Ученици Републике Српске показали пуно разумевање и велику солидарност са вршњацима са КиМ.

#Хуманост #Доброта #Косово #Метохија #Србија #Република #Српска


Уз подршку Министарства просвете и културе Републике Српске хуманитарним оргнизацијама, за изградњу и опремање Дневног центра"Подржи ме-9 јануара" у Kосовској Митровици и "За дечији осмех на Kосову и Метохији" до сада је око 25 основних и средњих школа Републике Српске подржало акцију, сакупило и уплатило око 14.000 KМ (око 842.000 динара).

Свака уплата и помоћ вршњацима из Српске за вршњаке на Kосову  и Метохији, уз средства за поклоне, има и веома снажан емотивни значај подршке вршњацима на KиМ. Морамо да истакнемо да је ОШ "Соколац" ове године сакупила и уплатила 2.850 KМ (преко 170.000 динара). Иста школа је и прошле година сакупила највећу донацију у акцији за помоћ Kосову и Метохији.

Нарочито je хуман и велики гест професора, наставника, деце основних и средњих школа широм Српске који помажу изградњу великог пројекта Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Kосовској Митровици за 140 деце и младих на KиМ.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ.

Ђаци са КиМ у Републици Српској - КМ Новине

Деца са Косова и Метохије бораве од данас у седмодневној посети Републици Српској. Ученици ће бити смештени у више градова и општина, саопштено је из бањалучког Одбора за помоћ Србима са КиМ, који је и организатор посете.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ.

Зоран Чворовић: Рат на пољу колективне свести - КМ Новине

Зоран Чворовић: Рат на пољу колективне свести Како је етноинжењеринг који је Беч спроводио у Галицији, обликујући посебан украјински идентитет, послужио као образац хрватској међуратној политици која је на подручјима Црне Горе, Македоније, Војводине и БиХ стварала од тамошњих Срба посебне етничке скупине.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине