Вести:

понедељак, 4. новембар 2019.

Експанзија Албанаца на југ Србије: власти тзв ''републике Косово'' донирале помоћ Бујановцу, најављена изгрaдња 350 кућа

понедељак, 4. новембар 2019. | Уреднички колегијум 1

Да су Косово и Метохија за Вучићев режим већ једна засебна, како је Ђурић говорио "географска целина" али и много више од тога, потврђено је јуче у Бојановцу.

 #Bujanovac #Donacije #Ilegalno #vlast #tzvrepublikaKosovo #Separatisti #Beograd #kmnovine
Илустрација: КМ Новине





Такозвани "министар заштите животне средине и просторног планирањана" при систему албанских сепаратиста са КиМ, односно тзв "републике Косово", Фатмир Шехоли у Бујановцу је уручио локалној самоуправи и комуналном предузећу ове општине на југу Србије донацију од 350 пластичних контејнера за изношење смећа.
– Ово је подршка унапређењу еколошке свести код грађана коју спроводимо на Kосову, али желимо да подржимо и грађане у Прешевској долини и то ћемо да наставимо и даље – рекао је представник илегалних сепаратистичких квази-институција, преносе локални медија са југа земље.

Додела контејнера





Председник Општине Бујановац Шаип Kамбери рекао је да је ово други пројекат који „власти из Приштине спроводе у бујановачкој општини“.  Матоши је током боравка у Бујановцу имао и разговор са председником Националног савета Албанаца (НСА) Рагмијем Мустафом, представником Албанаца за кога е верује да тренутно има највећу подршку међу тамошњим Албанцима.

Иако би овакав гест морао да буде недопустив, он није једини који у сврху албанске експанзије чине сепаратисти са КиМ.

Како преносе Бујановачке новине  албански хуманитарац са Kосова и Метохије Халил Kастрати најавио је у понедељак (28. октобра) изградњу 50 кућа у 2020. години на подручју Бујановца и Прешева.

Председник хуманитарне организације „Балканска сирочад“  се у Бујановцу такође састао са председником општине Шаипом Kамберијем након чега је објавио план о изградњи 50 кућа за сиромашне и породице без једног или оба родитеља – вредан милион евра.

„Потписали смо споразум о сарадњи између Општине Бујановац и хуманитарног удружења „Балканска сирочад“, а лидер ове организације Халил Kастрати, у пратњи представника наше дијаспоре, најавио је изградњу 50 домова у Прешевској долини током 2020. године“, навео је Kамбери.


"Хуманитарци"

Kастрати, који је поред Бујановца посетио и Прешево, рекао је да ће куће бити изграђене новцем из донација које ће прикупити његова организација.

Седиште „Балканске сирочади“ је у Призрену и организација има огранке у дијаспори, речено је Бујановачким, а највећи донатори су управо исељеници.

„Kастрати и удружење које води су до сада изградили неколико стотина кућа за породице којима је то најпотребније. Прошле године су једној таквој породици из Великог Трновца поклонили стан у Бујановцу. Посебно су фокусирани на децу без једног или оба родитеља. Дијаспора из Прешева и Бујановца даје огроман допринос тим хуманитарним подухватима“, рекао је саговорник Бујановачких из локалне самоуправе.


Оно што је прећутано је да су тим пројектом обухваћени искључиво Албанци који су и једини финансијери и донатори ове организације. 

Јуна месеца ове године оснивача организације "Балканска сирочад", наградио је и Рамуш Харадинај, неосуђени ратни злочинац за убиства цивила која је чак и сам признао у својојкњизи а касније и коалициони партнер Алексндра Вучића на КиМ. Харадинај је изразио спремност сепаратистичке "владе" да помогне пројекте ове организације, са посебним нагласком на подршку изградњи сиротишта за напуштену децу.

Халил Kастрати и Рамуш Харадинај јуна месеца ове године.

Треба подсетити да су посете представника илегалне сепаратистичке власти Албанаца са КиМ централној Србији, предвиђене и договорене Бриселским споразумом о "узајамним посетама" и да их "није могуће спречити.

Поред тога одсуство жеље да се сузбије, контролише или неутралише агресивна албанска експанзија на југ Србије предствља истински разлог за забринутост. А у такву тиху подршку оваквим идејама спада и намерно игнорисање тих вестију од стране водећих медија у Србији чиме се дозвољава ширење и реализација замишљене "окупације народом" односно албанизације југа Србије која ће у блиској будућности створити идентичан проблем који на Косову  и Метохији имамо данас, и дубоко у јужни део централне Србије па готово све до источне јер је одавно забележено да Албанци масовно купују станове и некретнине у том граду. 

Један од свежијих примера медијске подршке шиптарском сепаратизму представља и писање листа "Данас" и пројекат који спроводе у фазама промовишући "односе између две државе" мислећи при том на Косово и Метохију и централну Србију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Миодраг Зарковић: ''Данас'' злонамерно ''брине'' о КиМ - КМ Новине

Ипак, не треба потценити моћ чак ни релативно минорних медија какав је управо лист "Данас". Непрестаним понављањем одређене мантре која не наилази на значајнији отпор, свакако ће оставити свој траг или залудети млађе који нису упућени у суштну проблема.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Bujanovac #Donacije #Ilegalno #vlast #tzvrepublikaKosovo #Separatisti #Beograd #kmnovine

1 коментар:

  1. Један погон за 200 Срба да се отвори у Прешево и још три у Бујановац и ето 800 радних места. Али за Србе наравно. Плата притом да буде у просеку 500 евра. Али у просеку, односно не мање од 500!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине