Вести:

среда, 20. новембар 2019.

У Француској објављен стрип ''Добродошли на Косово''

среда, 20. новембар 2019. | Уреднички колегијум 0

Стрип прати живот младог Димитрија, који се из избеглиштва враћа на Косово непосредно пре погрома над Србима 2004. године.

#Kosovo #Metohija #17mart #Pogrom #Zločini #Strip #Francuska
Насловна страна стрипа


У Француској је објављен стрип "Добродошли на Косово" с циљем да се глас српских жртава чује свугде на Западу, саопштио је оснивач хуманитарне организације "Солидарност за Косово" Арно Гујон.

Гујон је на свом налогу на Инстаграму навео да је његова организација подржала штампање стрипа који прати живот младог Димитрија, који се из избеглиштва враћа на Косово непосредно пре погрома над Србима 2004. године.


"Ова романсирана драма је сачињена од реалних догађаја и показаће француској публици недавну историју Балкана из другог, мање пристрасног угла. После књига и часописа, докуметараца и предавања, ово је још један корак напред, са циљем да се глас српских жртава чује свугде на Западу", написао је Гујон.



Он је нагласио да се, одмах по објављивању, стрип "Добродошли на Косово" нашао међу најпродаванијим историјским стриповима у Француској.



Гујон је на Инстаграму објавио и фотографију на којој у рукама држи стрип и честитао екипи која је радила на пројекту, на челу са Николом Мирковићем.





ПРЕПОРУЧЕНО: 

17. март Награђени Погром - документарни филм (видео) - КМ Новине

Документарни филм ''17. март награђени Погром" је први документарни филм у продукцији ''КМ Новина''. Поводом 17. марта и сећања на Погром 2004. године, КМ новине званично најављују филм посвећен тим данима терора и дивљања шиптарских екстремиста под управљачком палицом својих вођа и ментора са запада.



ПРЕПОРУЧЕНО: 

Сећање на 17. март: Нас је УНМИК протерао, не Албанци (ВИДЕО) - КМ Новине

Сећање на 17. март: Нас је УНМИК протерао, не Албанци (ВИДЕО) Током Погрома 17. - 19. марта 2004. године са Косова и Метохије је прогнано 4012. Срба. Већина њих побегла како би се спасила пред таласом албанског насиља али тамо где Албанци нису смели да нападну, за њих је прогон спровела УНМИК полиција.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Владиак #Јован #Ћулибрк #Падобранац #Жртве #Јасеновац #Црква #Екуменизам #Лаж #Зло #Косово,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине