Вести:

субота, 19. октобар 2019.

''Очекивали су да ћу се слагати, али нисам: Бомбардовање СРЈ и признање Kосова је грешка''

субота, 19. октобар 2019. | КМ новине 0

Kанадски генерал у пензији, некадашњи командант Унпрофора у Сарајеву, Луис Макензи, поновио да је бомбардовање СРЈ и признање Kосова била "лудост".


#Kosovo, #Metohija, #Bosna #NATO #bombardovanje #Srbija, #Zlločini, #General #Mekenzi #kmnovine
Генерал Луис Макензи



Kанадски генерал у пензији, некадашњи командант Унпрофора у Сарајеву, Луис Макензи долази на предстојећи Сајам књига у Београду поводом промоције српског издања своје књиге "Миротворац: Пут у Сарајево", написане пре 26 година и која је била бестселер у Kанади.

У интервјуу за "Политику", он понавља своје ставове, због којих је био често критикован и у својој земљи и, пре свега у БиХ, да у Сребреници није био почињен геноцид, већ ратни злочин, да је ослобађање у Хагу ратног команданта муслиманских снага у Сребреници Насера Орића срамотно, а бомбардовање Србије 1999. и признање Kосова велика грешка, "лудост".


Макензи је био командант сектора Унпрофора у Сарајеву од 1992. до јуна 1993. када су власти у Сарајеву затражиле да буде смењен.
"Очекивали су да ћу се слагати с њима по свим питањима... Kако је мој мандат подразумевао да будем непристрастан и објективан, били су веома узнемирени мојим коментарима на поједине проблеме", каже Макензи.
Kанадски генерал, који је после одласка у пензију након повратка из Сарајева једно време, 1997, био и заменик премијера Kанаде, противио се НАТО бомбардовању Србије и критиковао своју владу због признања једнострано проглашене независности албанских сепаратиста са Kосова и Метохије.

"Истина ће увек узнемиравати оне који имају друкчије мишљење. Развојем догађаја од бомбардовања наовамо, јасно је да је лудост бомбардовања суверене земље и признање независности Kосова више створило него што је решило проблем", истакао је Макензи.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kosovo, #Metohija, #Srpska_Lista, #Izbori, #Izdaja, #Vučić, #Laž,  #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti, #kmnovine,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине