Вести:

среда, 23. октобар 2019.

Злочинци траже правду за терористе: САД резолуцијом захтева да Србија реши ''случај Битићи''

среда, 23. октобар 2019. | КМ новине 0

Представнички дом Kонгреса САД у пуном саставу по први пут је једногласно усвојио резолуцију, којом се од Србије захтева да реши случај убиства тројице браће Битићи - Илија, Агрона и Мехмета.

#Kosovo #Metohija #Albanci #Teroristi #Amerikanci #Zlikovci #Rezolucija #Beograd #Srbija #Separatisti  #kmnovine
Битићи, учесници терористичких напада на Србе, цивилно становништво и редовне војне и полицијске снаге на Косову и Метохији.

По процедури, резолуцију треба да усвоји и Сенат, њу је у априлу ове године поново поднео конгресмен Ли Зелдин из Њујорка, а усвојио је Одбор за спољну политику Представничког дома 17. јула.

Ова невиђена бахатост империјалистичког зликовца у виду Владе Сједињених Америчких држава, није само иритантна већ и крајње провокативна и понижавајућа! ово је један од ретких случајева где владе траже да се пронађу одговорни за егзекуције терориста, иако ни један међународни закон ни право не регулишу случајева страних плаћеника и терориста, што су браћа Битићи била.
 
Оно што би морало да се догоди јесте да се држава Србија захтева да се пронађу одговорни који су омогућили да амерички грађани учествују у оружаном сукобу на страни албанских терориста и то у бригади која је позната по бројним и монструозним злочинима!


У документу се наводи се да од напретка у решавању тог случаја треба да зависи развитак односа Сједињених Држава и Србије.



Конгресмен Ли Зелдин - лицеалбанског новца за лобирање
и америчке криминогене "правде"
- Неприхватљиво је да ниједна особа никада није проглашена кривом за убиство браће Битићи или било којих других злочина повезаних са њиховом смрћу и да се нико не суочава са оптужбама за те злочине - наводи се у резолуцији.

Србија би, према резолуцији, решење тог случаја требало да постави као приоритет за истрагу и кривично гоњење оних за које верују да су одговорни за тај злочин.

- Влада Србије и њена релевантна министарства и канцеларије, укључујуц́и и Тужилаштво за ратне злочине Србије, требало би да поставе као приоритет истрагу и кривично гоњење званичника за које се верује да су одговорни за те смрти - указује се у тексту документа.

По принципу да су старешина српских војних јединица, и то оних које су показале највишу војничку способност и вештину и онемогућиле било какву војну победу најјачег војног савеза на планети у то доба, проглашавају се аутоматски кривцима. Тако се наводи се да Горан Радосављевић Гури, некадашњи командант полицијске јединице Жандармерија, ради као консултант једне фирме у Београду, а такође је и високо позиционирани члан владајуће Српске напредне странке, чији је председник уједно и председник Србије Александар Вучић.

Глас Америке преноси да се породица убијене браће Битићи захвалила на ангажману америчким конгресменима Елиоту Енгелу и Лију Зелдину, а сада и читавом Представничком дому, због чињенице да им "дају снагу, која им је неопходна да наставе да се боре за правду" како су окарактерисали хистеричну кампању против српске државе за откривање и кажњавање лица за која се препоставља да су албанске терористе а америчке грађане лишили живота у сврху спречавања даљих злочина против српског народа.


Елиот Енгел - један од водећих албанских лобиста и изразити мрзитељ Срба / Фото - илустрација: КМ Новине



 
А сви знамо за геноцид који је над Србима почињен у то време управо под контролом и логистиком Владе САД док су починиоци били косовски сепаратисти.

- Надамо се да ће специјални представник за Западни Балкан Метју Палмер и специјални изасланик за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел чути ове гласове и у свом раду поставити као приоритет случај браће Битићи и правду за жртве ратних злочина. Kонгрес је данас показао да се жртве не могу игнорисати - пише у саопштењу породице Битићи.

Иљир Битићи је неколико пута у својим јавним наступима истицао да је од председника Србије Александра Вучића добио информације, према којима је за убиство његова три брата одговоран некадашњи високи полицијски функционер Горан Радосављевић Гури - данас члан Вучићеве владајуће Српске напредне странке, пише ВОА.​


Тела пронађена са везаним рукама и рупама од метка на потиљку што је доказ да нису мучени а какав је био обичај албанских терориста са киднапованим Србима над којима су вршена невиђена зверства.


Сахрани, на чијим фотографијама су видно истакнута обележја терористичких јединица чији су припадници били, присуствовао је и главни кривац и фалсификатор случаја "Рачак", Американац Вилијам Вокер, који је тиме пружио повод за почетак бомбаровања и бројне злочине које су Америка, НАТО и албански терористи, починили на тлу Србије.




 
Браћа Мехмет, Агрон и Илија Битићи ухапшени су 1999. године на уласку у Србију због преласка границе, да би по одслужењу казне били пуштени из затвора.

Њихова тела су откривена јула 2001. године у масовној гробници у Петровом Селу, у источној Србији на подручју базе коју је контролисала јединица под командом Горана Радосављевића Гурија. Иначе, та масовна гробница пружа исувише много повода да се о њој говори као о лажној и исценираној гробници за сврху антисрпске медијске пропаганде. То је омогућила власт која је дошла превратом уз подршку америчког новца након 5. октобра а која и данас без поговора у Србији спроводи политику својих интереса рушећи сва права и противно интересима српских грађана. 


Двојица полицајаца оптужених за помагање у убиству браће Битићи, Сретен Поповић и Милош Стојановић су, према одлуци одељења Вишег суда у Београду за ратне злочине, ослобођени кривице. Суд је навео да нема доказа о њиховој умешаности у убиства почињена јула 1999. 





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kosovo #Metohija #Sajam_knjiga #oktobar #Beograd #Štand #Izdavač #LESTVE #Srbija #Separatisti  #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине