Вести:

понедељак, 28. октобар 2019.

Предраг Јакшић: Ко би могао да нас заустави?

понедељак, 28. октобар 2019. | КМ новине 0

Јуче су у Старој Пазови четири особе у вечерњим сатима отеле малолетног Петра. Претпоставља се да им је намера била узимање откупа за дечака.

Предраг Јакшић


















Пише: Предраг Јакшић



Јавност се, не само у Пазови већ и у околини, усталасала. Много је људи објавило фотографију дечака у нади да ће га неко препознати. Полиција је, Богу хвала, ухватила синоћ отмичаре и нашла живог и здравог Петра, који је сада са својим родитељима. Данас сам се из различитих разлога мувао по Пазови и чух на много места како се прича о овој теми. Сви су срећни што је дете нађено, осећа се нека неподељена захвалност што је све испало добро. Баш онако истинско олакшање. Искрено. Чух како људи говоре да их је највише погодило што се реч о детету, а један старији господин чак рече да је ишао у цркву да се помоли. То нисам давно чуо. И причају то врло гласно, без задршке и страха да ће неко чути оваква њихова најинтимнија размишљања. Претпостављам да је мали град, какав је Стара Пазова, овај догађај непријатно размрдао, а његово срећно окончање некако ујединило у осећању захвалности, баш зато што се ради о нашем Пазовчану. И то је добро. То указује да у људима овде постоји та несебична и искрена брига за своје суграђане, комшије и сународнике, за друге људе, без обзира да ли их знају или не. Надам се да ће овај несрећни догађај са срећним завршетком мало освестити људи, да ће размислити о хиљадама наших суграђана који су свакодневно изложени терору и угњетавању на Косову и Метохији. На хиљаде деце, Петрових година, и далеко млађе, која су изложена тешком шиканирању и правној несигурности, која живе у страху, већ навикнута да им нико неће помоћи штагод да им се деси, нити њихова држава, нити њихови сународници, навикнута на то да ћемо сви спустити главу, прескочити вест о „ружном“ догађају, пребацити канал на телевизору... Слава Господу што је Петар пронађен, што је добро и што је са својом породицома. Ја сам сигуран да је разлог за то и таква снажна жеља свих нас Пазовчана да се момак безбедно пронађе. Негде је то сигурно помогло. Замислите сада да се сви ми, читава наша држава бар упола тако забринемо за наше људе на Косову и Метохији, да кренемо у некакву акцију, какву год. Замислите. Ко би то могао да заустави? Да спречи? Добро дошао кући, Петре. Надам се да ће ускоро и сви остали таоци у овој држави бити ослобођени, а сви кривци кажњени како Бог заповеда.

28. 10.2019.
ФБ налог Предрага Јакшића



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Predrag_Jakšić #Stara_Pazova #Petar #Otmica #kidnapovanje #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине