Вести:

среда, 2. октобар 2019.

Под надзором НАТО пакта уништава се српско наоружање! (ВИДЕО)

среда, 2. октобар 2019. | КМ новине 0

Уништавање "вишкова" војног наоружања у Србији настављено је након обнове Техничко ремонтног завода уз помоћ НАТО савеза.

#Srbija #Bezbednost #NATO #Uništavanje #Oružje #Migranti #Separatisti #Rat #Zločin #kmnovine
Дезертер на челу Војске Србије у сарадњи са НАТО агресором уништава војни ресурс. Понос на срамоту Србије и слабљење одбрамбеног капацитета.






Након несреће 2017. године, уништавање српског оружја настављено је свечаном церемонијом.

Реновирани крагујевачки погон помоћи ће убрзању уништавања око 1.300 тона старих метака, минобацача, ракета и пројектила из складишта у Србији, саопштио је НАТО.

"То ће Србију, која је наш цењени партнер, и регион учинити безбеднијим. НАТО је посвећен помоћи државама Западног Балкана да безбедно ускладиште залихе наоружања и униште вишак старе и опасне муниције", изјавила је Оана Лунгеску, портпаролка НАТО. Наравно, на који начин је опасна нисмо могли да чујемо. Вероватно ће, према НАТО пакту, бити мање опасна када Србија буде морала да се брани а неће имати чиме.
Северноатлантска алијанса навела је на свом сајту да су се 25. септембра њени представници, земље донатори и званичници Србије окупили у Крагујевцу на отварању највећег погона за демилитаризацију у држави у ком ће, средствима која су уплатили НАТО савезници, безбедно бити уклоњена муниција.

Ово нас истовремено подсећа на то да нисмо имали прилике да чујемо када и како НАТО уништава своју застарелу муницију? Или јесмо? Углавном је то онда када започну нови рат па на недужан народ истоваре залихе своје старе муниције, заједно са новим експреименталним оружјима. Баш како су то учинили и 1999. године када је НАТО жестоко бомбардовао Србију, убио и масакрирао преко 2000 њених житељ, од којих преко 80-торо деце, и оставио радиокативни материјал који данас изазива пандемију канцерогених обољења у Србији.

Владе Радуловић, наводно независни војно-политички коментатор а у ствари анти-српски настројена личност млађе генерације који нарочито подржава шиптарски сепаратизам и екстремизам као и издају  Косова и Метохије, интервјуисан је за ову прилику од стране америчког "Радија Слободна Европа".

Владе Радуловић

Радуловић је рекао да се ради о наставку "сарадње започете 2016. године кроз програм Партнерство за мир".

"НАТО просто располаже финансијским могућностима да помогне сиромашније земље које не могу саме да ураде тако нешто. Та помоћ добро дође јер је у питању веома проблематичан војни отпад, односно то је муниција која представља безбедносни ризик", коментарише Радуловић.

Пратећи мустру НАТО пропагандн машинерије, Радуловић без сумње стају у њихове редове дајући на значају управо слабљењу Србије и то у тренутку када претње по безбедност и територијални интегритет Србије, постају све израженије.

НАТО у Техничко ремонтном заводу (ТРЗК) у Крагујевцу уложио 4,15 милиона евра у наводну "демилитаризацију" односно даље војно раслабљивање државе Србије.

Пројекат за око 2.000 тона убојних средстава које је Министарство одбране Србије под пуном контролом НАТО пакта означило као вишак продужен је, са планиране две, на три године након несреће у погонима тог предузећа у фебруару 2017. када су у великој експлозији погинуле три особе и 25 повређено. Дакле, безбедносно слабљење државе Србије, већ је однело прве животе!

Опрема уништена у тој несрећи замењена је новом, а отворена је и перспектива пружања услуга демилитаризације другим земљама. Дакле, да се не би десило да друге земље у сличним несрећама претрпе жртве, ту "случајност" и ризик државни врх Србије пребацио је на српске раднике.

До сада је НАТО, како је сопштила та организација, "помогао" Србији да уништи муницију преосталу из ратова деведесетих и да се демилитаризује 225 тона опасног материјала ком је "истекао ресурс".

Поменути Радуловић, наводни стручњак за војна питања, сматра да се ради о "обостраној користи".

"Земљи која у складиштима има такво наоружање у интересу је да га се реши. Са друге стране, НАТО савезу је интерес да помогне јер увек постоји перцепција да би се у будућности нека од земаља могла одлучити да постане чланица тог савеза. Па је, са аспекта безбедности, једноставније да се те ствари реше у старту", каже Радуловић.

Народским изразом се оваква изјава може окарактерисати као "било би смешно да није тужно". На који начин би Србију могло да интересује безбедност НАТО пакта и то за случај да одлучи да се "прикључи", иако прикључење у ствари значи губитак суверенитета и стављање својих снага безбедности на пуно располагање НАТО пакту. И на крају, шта ако Србија остане верна жељи свог народа и никада се не приикључи НАТО пакту, ко ће тада надокнадити губитак наоружања и слбљење одбрамбеног система?

Финим и бираним речима амерички "Радио Слободна Европа" је државу Србију, односну њену армију и државну власт, свео на ниво најугроженије класе Рома. Како пишу "Србија очекује да ће од продаје секундарних сировина добијених из поступка демилитаризације зарадити 700.000 евра, док би пројекат требало и да допринесе еколошки прихватљивом управљању отпадним водама из ТРЗ Крагујевац".

Катарина Ђокић
"Слободна Европа" за саговорника је позвала још једну више него искомпромитовану личност, односно још једног НАТО лобисту у Србији, Катарину Ђокић, из Београдског центра за безбедносну политику, која се годинама уназад у својим истраживањима профилише као особа изузетно агилна у промоцији независности КиМ, односно у антидржавном деловању када су државни суверенитет и интегритет у питању. Она овим поводом каже да су "бенефити вишеструки".

"Дугорочна корист може бити проширење капацитета Техничко ремонтног завода Крагујевац. Он најпре ради за Војску Србије али једним делом пружа и услуге на комерцијалном тржишту. При чему постоји велика конкуренција у Албанији, али то не значи да Крагујевац не може да пружа услуге демилитаризације наоружања за неке друге наручиоце. То је заправо велики бизнис који увек зависи од одлуке на политичком нивоу", оцењује Катарина Ђокић.

Дакле, уместо да осигурамо одбрану државе требали би да се усредсредимо на "бизнис" и то онај коме конкуренција прети у Албанији, земљи са изузетно високим, ако не и највишим, бројем оружја по глави становника. Међутим, уколико безбедност државе буде угрожена, на који начин ће било ко моћи да очува сигурност свог пословања? Апсолутно нико, у том случају Србија ће пасти у ропство као што се цена производа на пијаци лако договори између две заинтересоване стране. Србија нби, у том случају, била та "роба" јер војно ослабљена постаће више него лак плен.
Оно што је истински аламантно доноси се у закључку ове вести. А то је најава да ће "демилитаризација вишка српског наоружања уз средства Поверилачког фонда НАТО, по плану две стране, бити завршена до краја 2019. године".

Најезда миграната достиже свој врхунац

Ако узмемо у обзир најезду миграната, за коју владајућа странка најављује да ће их населити у Србији, затим живе сепаратистичке претње и милитантне намере од стране Шиптара на КиМ, муслимана Рашке области и војвођанских сепаратиста, врло мало треба да схватимо намеру непријатељски расположеног међународног НАТО зликовачког савеза који финансира уништавање оружја у Србији.



БОЈКОТ ШИПТАРСКИХ КВАЗИ-ИЗБОРА ЈЕ ЈЕДИНИ ПУТ И ИЗЛАЗ ЗА СРПСКИ НАРОД И СРПСКО КОСОВО И МЕТОХИЈУ! 



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Srbija #Bezbednost #NATO #Uništavanje #Oružje #Migranti #Separatisti #Rat #Zločin #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине