Вести:

петак, 11. октобар 2019.

НП ''Отаџбина'': Како ће се патријарх осећати због Ордена кад се Вучићу буде судило за издају КиМ?

петак, 11. октобар 2019. | КМ новине 0

Звучи невероватно али је истинито, председник Србије као награду за свој позив Србима на Косову и Метохији да изађу на сепаратистичке изборе добио је Орден Светог Саве.



У својој егзалтираности, после одржаних избора, председник „Српске листе“ Горан Ракић, некадашњи ватрогасац без намере да било чију професију вређамо, каже да је Савез за Србију бојкотовао изборе јер се уплашио „Српске листе“. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ као чланица Савеза за Србију каже да је Савез за Србију државотворна организација која поштује Устав и законе Републике Србије тако да им не пада на памет да као СНС изађу на сепаратистичке изборе чиме легитимишу још једну албанску државу на Балкану.

Директор Канцеларије за КиМ каже да су то покрајински избори што је невероватна политичка глупост јер како могу да буду покрајински избори ако их Скупштина Србије не расписује или макар не да благослов за њихово расписивање.

Међутим, оно што посебно боли Србе са Косова и Метохије то је додела споменутог Оредена Светог Саве на осамстогодишњицу аутокефалности Српске православне цркве Александру Вучићу. И оно што је још горе, то је само образложење у коме његова светост српски патријарх велича председника Србије. Он каже да му је додељен орден због заслуга у одбрани Косова и Метохије што једноставно није истина. Александар Вучић је потписујући Бриселски споразум фактички изместио државу Србију из јужне српске покрајине јер је сепратистима у Приштини предао судство, полицију, телекомуникације, локалну самоуправу... То је неповратна политичка штета која тешко да икада више може да се исправи нарочито не у миру. Због такве националне издаје Александар Вучиће ће кад-тад морати да одговара за кривично дело националне велеиздаје. Питање је како ће се тада осећати српски патријарх када се после силаска са власти буде судило председнику Србије за овако тешко кривично дело које у суштини значи не одбрану Косова и Метохије него предају јужне српске покрајине. Данас председник Србије заступа идеју разганичења јер како каже, ми на КиМ немамо ниједан квадратни метар. Због оваквог става дошло је до вандредних заседања Сабора СПЦ која се снажно супротставила идеји поделе Косова и Метохије. Зато је и необјашњива логика о додели Оредена Светог Саве Александру Вучићу. И сама реакција великог броја епископа СПЦ говори сама по себи колико је одлука светог Синода и његове светости српског патријарха погрешна.

Управо и забрана уласка фудбалерима Црвене звезде да одиграју фудбалску утакмицу са Трепчом у Звечану је последица Бриселског споразума. Тим споразумом је Србија дозволила улазак Косова у различите спортске оранизације због чега ондашњи председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац није ставио вето на одлуку Међународног олипијског комитета за пријем самопрогалашене републике Косово у ту организацију.

Народни покрет „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да пре доласка Александра Вучића на власт на Косово и Метохију слободно су могли да улазе сви. И политичари, и бизнисмени, и професори, и спортисти. Данас не могу јер је председник Србије својим потписом на Бриселски споразум заокружио државност самопроглешене републике Косово. 

Како радили тако нам Бог помогао.




Косовска Митровица
11.10.2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“







КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Šešelj #Vučić #Kosovo #Metohija  #Srbija #Izdaja #Šiptari #Izbori  #Mediji #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине