Вести:

уторак, 10. септембар 2019.

Стивен Лендмен: Косово је жртва силовања Југославије од Клинтоновог председништва

уторак, 10. септембар 2019. | Уреднички колегијум 0

Текст америчког новинара Стивен Лендмена у многоме се разликује од уобичјеног западњачког приступа Косову и Метохији а своју објективност нарочито јасно изражава кроз непристрасан приступ руским изворима и њиховим реалним, опипљивима аргументима за разлику од западњачких провидних лажи. Текст Сирији, Венецуели и Косову и Метохији, КМ новине објављују у целости.

 #Klinton #Agresija #Ratni #Zločin #Kosovo #MEthoiaj #Srbija #Sirija #Venecuela
Клинтон у окупираној Приштини на 20-ту годишњицу агресије


 
Бескрајна америчка агресија на Сирију бесни, изгледи за обнову мира и стабилности у земљи нејасни.

САД и њихови савезници настављају да испоручују ИСИС-у и другим џихадистима оружје, муницију и сличну подршку.

У петак "Фарс Њуз" је известио да је "амерички војни конвој који се састојао од 108 камиона, превозећи војна возила и опрему, ушао у ваздухопловну базу Еин ал-Асад на западу Ирака из суседног Јордана, преко граничног прелаза Ербил."

Редовни амерички конвоји достављају оружје, муницију и војну опрему у базе Пентагона у Ираку, Јордану и Сирији.
Ирачки посланик Сахам ал-Моусави рекао је да "САД масовно подржавају терористе ИСИС-а обуком, испоруком оружја и авионским премештањем."


Исто важи и за остале регионалне џихадисте у Сирији и Ираку. Према речима сиријског војног стручњака Хесама Схо'аиба, терористи ИСИС-а пустоше Ирак и Сирију, ЦИА и Пентагон их наоружавају, обучавају и усмеравају, додајући:


„САД су сазнале да не могу да спроводе било какву војну операцију против Ирана, и зато су прибегле (користе) терористичким групама за извођење терористичких напада као много јефтинијем сценарију за регион.“

Портпарол руског министарства иностраних послова Мариа Захарова прокоментарисала је терористичко бомбардовање које је извео Пентагон у мировној зони покрајине Идлиб - под лажним изговором да врше напад на камп за обуку терориста Ал-Каиде, а чије борце подржавају САД.

Напад је
по свој прилици био део америчких напора да се у тој покрајини супроставе офанзиви Сирије против терориста које подржава САД.

Русија је инцидент изнела у јавност, рекавши да се ваздушни напад Пентагона догодио „без претходне најаве Русији или Турској“, називајући напад „насумичним“, што је проузроковало „велике губитке и уништење“.

Захарова је негирала одговор Немачке на напад мировне зоне Идлиба јер Берлин тврди да му недостају „потпуне информације“ о томе шта се догодило.

„Шта значи овај недостатак„ потпуних информација “? Шта је потребно да се то обезбеди? упитала је Захарова.

"Када су предузети кораци као одговор на инцидент у Салсбурију, без икаквог доказа, речено нам је да "постоје адекватне информације", које нико није видео." рекла је она и додала:

„Дакле, када је свет видео и медији емитовали да су САД напале Идлиб, и чак су и САД то рекле, немачка влада каже да нема потпуних информација о томе. Како је то могуће?"

"Берлин (лажно оптужује Русију) за циљано бомбардовање цивилне и хуманитарне инфраструктуре у Идлибу."

"Ми редовно дајемо (њиховим властима) исцрпна и објективна објашњења која се заснивају на доказима у вези (лажних) оптужби против Русије."

Немачка је удружена са Америком у агресији на више земаља, а Русија се бори против тога у Сирије помажући владиним снагама да елиминишу терористе које подржавају САД.


„Радикална опозиција Венецуеле (подржана од САД) наставља да се бави разорним активностима", објашњава Захарова.

Нема недоумица око тога ко је изумео Гваида, ко подржава његову тактику узурпације.

Чврста линија Трамповог режима жели да се елиминише социјалдемократију Венецуеле, у трци за још један империјалистички трофеј САД, заједно са преузимањем контроле над огромним нафтним ресурсима земље.

САД су створиле „паралелну владу“ која нема легитимитет, а која активно ради на грубом кршење међународног права и венецуеланског Устава и закона.

Захарова наводи да се „недостатак правних основа за поступке Вашингтона открива на савршен начин, јер многи такозвани Гваидови министри већ дуго раде за организације које спонзоришу америчке невладине организације.“

„То још једном потврђује да Бела кућа није вољна да дозволи Венецуеланском народу да се самостално сложи око политичког решења овог домаћег сукоба у строгом складу са Уставом“ каже Захарова.

Она је одвојено објаснила да „наводне венецуеланске избеглице (пролазе обуку) у Колумбији да би изазивали насиље у Венецуели“, додајући:

Многи су "пребачени у британску војну базу у Гвајани, али истина је да су то људи који су дошли да прођу обуку и интегришу групе за саботажу и шпијунажу."
 
Крајем августа, Трампов режим је основао такозвану Јединицу за питања Венецуеле (ВАУ) у Боготи, у Колумбији.
 
Захарова каже "како (тврдолинијски Трампов режим) може да говори о враћању уставног поретка (у Венецуели) када сви које Вашингтон подржава" имају за циљ да га сруше?

Доналд Трамп забринут за Венецуелу
С времена на време, под лажним изговором изградње демократије, амерички режими „промовишу сопствене интересе (који су у потпуности супротни са интересима народа и земаља у другим регионима), мешају се у унутрашње ствари суверених држава и користе силу и незаконите једностране санкције, заобилазећи Саветбезбедности УН-а ", објашњава Захарова.

САД желе да се све суверене независне нације трансформишу у вазалне државе, грубим силама ако друге методе оману - у чему је и суштина бича империјализма.


Косово је жртва силовања и распада Југославије спроведеног ог Клинтоновог председништва. Њиме управља громогласни, од Америке инсталирани, марионетски председник Хшим Тачи, нескривени кријумчар дроге који је повезан са организованим криминалом, под надимком "Змија" и то са добрим разлогом.

 #Klinton #Agresija #Ratni #Zločin #Kosovo #MEthoiaj #Srbija #Sirija #Venecuela „Косово се и даље претвара у (терористичко) упориште (које подржавају САД). Читава територија је одузета без да су икога питали и против одлуке још једне суверене државе, Србије“ објашњава Захарова.

„(Речено нам је) да је Косово земља могућности. Очигледно је да могућности не би требале да постоје само за терористе. Цивили би такође требали да имају макар неке могућности" каже она.

"Они су уместо тога терорисани" - уз пуну подршку и охрабривање САД-а. Земље ЕУ се понашају у складу са тим, ретко се икада супротстављајући империјалистичким циљевима САД.




Стивен Лендмен
Стивен Лендмен је рођен је 1934. године у Бостону. Године 1956. дипломирао на Универзитету Харвард. Уследиле су две године службе у америчкој војсци, а затим наставак школовања. Након што је седам година радио као аналитичар маркетинга, придружио се породичном предузећу Лендман Груп 1967. где је остао до пензије 1999. Писање о главним светским и националним питањима почело је у лето 2005. а почетком 2007. уследио је радио хостинг. Лендмен три пута недељно има своју ауторску емисију на "Прогресивној радио мрежи". Добитник је неколико новинарских награда.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Стивен Лендмен    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

 #Ћирилица, #Окупација #Ćirilica #Srbija #Убиство #КФОР #Косово #Метохија #Србија #Kosovo #Metohija

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине