Вести:

четвртак, 5. септембар 2019.

Иван Максимовић: Вучић жели да не постојимо

четвртак, 5. септембар 2019. | КМ новине 0

Дежурна: Шта Срби са KиМ мисле о Вођиној бризи за њихов живот

#Ivan_Maksimović #Kosovo #Metohija #Vučić #Izdaja #Vlada #Srbija #Milan #Zelja #Mafija

  • Данас нећете наћи Србина на Kосову и Метохији који је спреман да отворено говори о свему што их мучи. Наравно, многи желе, али велики број њих не сме, а нико више и не види користи од тога. Јер, оно што је до скора био ред, сада је хаос, оно што је било безакоње, сада је поредак, све оно што је био страх кад се на то и помисли, сада је озваничено стање и институција - Александар Вучић, председник Републике Србије. Његов длан, који пред камерама заштитнички спушта на напаћена плећа косовских Срба, крије канџе грабљивице заривене дубоко, до срца. Очајни грађани, Срби са Kосова и Метохије, покушали до сада све што су могли - и смели.

Пише: Иван Максимовић



Разговор са Србима за овај број Магазина Таблоид вођен је тајно, готово као да је турско доба, у коме ће за то, ако се сазна, бити растргнути коњима о репове или набијени на колац.

Дрхтаво, њихове руке су покушавале да правилно поређају листове папира са забелешкама. Ништа није било одштампано, све ручно писано, очигледно грчевито, негде прекрижено, по нешто додато са стране "на маргинама". Иако не кажу, али сасвим је јасно да за ово не смеју да користе компјутер, а ни да помисле да шаљу интернетом. На тим папирима су записане њихове недаће, барем оне којих могу да се сете и то само од потписивања Бриселског споразума и доласка Вучића на власт.


Док су могли борили су се сами, уздајући се у Устав и законе Републике Србије док нису такви постали подсмех властима и самом Вучићу који је умислио да је и од Бога моћнији па се, ступајући на нову дужност, заклео поклапајући руком и Јеванђеље и Устав.

Kада су видели са каквим "несојем", како кажу, имају посла обратили су за разговор бившем председнику Томиславу Николићу. Нарочито су их храбриле (или им храниле заблуду) речи његове заклетве на тргу у Kосовској Митровици: „Тако ми Бог помогао, укинућу Бриселски споразум". Захваљујући томе пружили су му тада подршку.

"Али, када су „три мускетара" освојила власт, окренули су плочу за 180. Вучић за РТС даје изјаву: „Неће наша деца да гладују због Срба са Kосова", премијер Дачић на бланко потписује све што Вучић и Меркелова од њега траже, док Николић све то оверава изјавама: „Све су потписали уз моју сагласност. - Оде српска постојбина" са сетом и носталгијом говоре Срби са KиМ за Магазин Таблоид.

На њихово обраћање Николић је ноншалантно одговорио: „По Уставу Србије нисам надлежан за Kосово и Метохију. Обратите се Марку Ђурићу."

Са све мање наде предузимали су све очајније потезе.

"Након тога није нам остало ништа друго него да се обратимо патријарху, духовном вођи нације, иако невољно због његовог позива Србима да изађу на шиптарске изборе и „изаберу најбоље". За одлазак код Патријарха припремали смо се у највећoј тајности из безбедносних разлога, због могућег реаговања Милана Радоичића и његових људи. Сви смо се много плашили за своје породице. Управо због тога доста њих, које смо позвали и најавили су се, нису дошли на разговор код Патријарха" присећају се учесници тог састанка одржаног августа 2017. године који су, поводом најважнијег националног питања и борбе за Kосово и Метохију, успели да организују "преко везе".


Милан Радоичић, Марко Ђурић и Горан Ракић прослављају пласман "Српске листе" на шиптарским изборима

Ипак, 20-так српских интелектуалаца са KиМ Патријарх је примио у седишту Нишке епархије касно увече, уочи устоличења новог нишког епископа Арсенија. Разговор је трајао више од сат и по.

Најпре је говорио патријарх Иринеј, изразивши задовољство што је дуго службовао у Призрену (19 година) и рекавши да добро познаје Kосово и Метохију. Поменуо је да је кроз историју наш народ страдао и патио, и да се то и данас дешава јер "у свету немамо пријатеље".

"Ми смо патријарха известили о тешком и мучном животу за Србе након доласка Вучића на власт, изнели чињенице о укидању свих српских институција на Kосову и Метохији, што се догодило први пут у историји српске државе. Обавестили смо Патријарха да је Вучић српске институције предао албанским сепаратистима и убицама Срба, да је страшним притиском натерао Србе да гласају на сепаратистичким „косовским изборима" и да су запослени у јавном сектору изложени тортури и одмазди уколико то одбију. Суочени су са претњама губитком посла и да немају коме да се обрате за помоћ.

Ради голе егзистенције Срби су принуђени да сва наређења послушно извршавају иако то није њихова слободна воља. Да су се догодила бројна убиства која нико не истражује, да је Вучић инсталирао криминалце и дао им практично сву власт. Да су се Срби до доласка Вучића на власт сами бранили и да нико није помишљао на одлазак са Kосова и Метохије иако су свакодневно од стране Албанаца били убијани, премлаћивани, покрадени, и да су све то издржали али не могу да издрже Вучићев терор и све више одлазе са Kосова и Метохије, нарочито млади.

Вучић је својом политиком довео до етничког чишћења Срба са вековне српске постојбине, исто онако како су радили балисти за време Другог светског рата а Вучићеви медији живот Срба на Kосову и Метохији приказују другачије у односу на реално стање".

Патријарх их је саслушао. А онда кратко одговорио:

"Шта ја могу да урадим... Вучић добро прича за уши".


"Можете много" - одговорили су већ збуњен Срби. "Ако јавно кажете да његова политика не ваља, народ ће Вас да послуша". Затечени оваквим одговором покушали су да додатно прикажу патријарху колико је стање лоше а интервенција неопходна.

"Подсетили смо Патријарха на улогу запада и римокатоличке цркве и на један интервју бившег америчког амбасадора у Ватикану, дат новинару Горану Милићу, у којем амбасадор каже: „Сада је временска дистанца и могу понешто да кажем. Позвао ме је амерички председник и рекао: Види са Ватиканом шта да урадимо са Југославијом. Отишао сам у Ватикан и они су ми рекли да су културолошке разлике Хрватске и Словеније с једне стране, и остатака Југославије велике и да Југославија не треба да постоји. После тога оперативно све смо завршили"- закључио је бивши амерички амбасадор у Ватикану. Тако се крваво завршио расплет Југославије, а управо на наша леђа падају задњи ударци тог разбијачког подухвата".

Сада ни патријарх није имао куд, сложио се са њима и обећао подршку.

"Патријарх нас је у свему подржао и обећао да ће преносити наше ставове. После месец дана, нажалост, ипак је одлучио да подржи Вучића рекавши да се он лавовски бори за Kосово и Метохију.

А ми се питамо - коме сада да се обратимо?"

 
ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД" 
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/



За те две године стање на Kосову се рапидно погоршало са тенденцијом да се тако настави.

Страх од криминалних структура, које су устројиле своју власт нарочито снажну на северу Kосова и Метохије, све је јачи. Нарочито након што је и у јавности процурело да те структуре одржава и помаже Александар Вучић лично. Са многима од њих Вучић је успоставио присне односе и пре него што је дошао на власт, кажу наши саговорници.

"Биографија Председника Републике морала би да буде беспрекорна али то у случају Александра Вучића није тако. Један од најопаснијих и најпознатијих криминалаца на северу Kосова и Метохије, Срђан Вуловић Гене из Лепосавића, у добрим је односима са Вучићем још раније. Заједно са Томиславом Николићем, Вучић је ишао код њега на славу у село Остраће, непосредно пре доласка на власт. Више пута је био код њега у Лешку али јавност никада није сазнала којим поводом? Да ли је тада знао да су Срђан Вуловић, и његов брат Дејан, правоснажно осуђени на по четири године од стране Суда у Београду? А онда сазнајемо да је Срђан Вуловић парама Владе Србије купио сепарацију шљунка у Лешку! Поред тога добио је посао на изградњи хале у предузећу "Лола" у Лепосавићу а као подизвођач радова појављују се Албанци!" - чуде се они нескривеној сарадњи вође са најозлоглашенијим Србима са KиМ.

Без икакве сумње, Вучић је знао шта је његов циљ, какву ће политику водити према Kосову и Метохији, као што сада видимо велеиздајничку, и да се народ са тим неће помирити. Да би га обуздао знао је да ће морати да му запрети и животом ако затреба те је оформио читаву инфраструктуру којом управљају криминалци и контролишу све и свакога у покрајини.

Дешава се да Вучић изјави да не зна ко је неко од људи са којима га повезују, да би се испоставило да су његови сарадници. Био је то прво Миша Вацић, затим Милан Радоичић али и Зоран Милојевић Зеља кога је децембра 2016. Данило Бобић, бивши активиста Демократске странке који је био киднапован а онда пребијен, на снимцима из Брисела препознао као свог нападача.

"Изјавио је да не зна ко је Зеља а он је члан Извршног одбора Српске напредне странке и председник Општинског одбора СНС у Лепосавићу. Да ли можда Вучић не зна ни то да је Зеља од од општине Лепосавић наплатио 13.000 евра за одузети одборнички мандат? Поред тога Зеља је председник Надзорног одбора ћерке-фирме МТС у Kосовкој Митровици, где је и његов син запослен и то одмах после пуштања са тромесечног притвора након хапшења у вези диловања дроге у Панчеву. Чак је и његова ћерка запослена у Влади Србије, а супруга у скијалиштима Србије на Kопаонику, на месту заменика директора за финансије. Срби сада и када би желели да се запосле у државној институцији не би смели ,јер би тиме себе изложили подређеном положају вучићевих моћника" - констатују овдашњи Срби који као да и себи не верују док причају о свему томе.'


Вучић у друштву са Зељом

"Не само то, нарочито нам смета што ми, односно јавност, никада није обавештена о чему је преговарао и ко је овластио Милана Радоичића да преговара са Рамушем Харадинајем? Да ли може неко са озбиљним криминалним досијеом да преговара о судбини вековне, Свете српске земље? Милан Радоичић је пореклом из Црне Горе, из Берана а његови родитељи се у Ђаковицу досељавају касно после Другог светског рата. Ту је одрастао, малтене као напуштено дете, а његов живот из корена мења познанство са Звонком Веселиновићем. Радоичићу је касније поверено дисциплиновање Срба на северу KиМ, али и у остатку где је могао да организује своје групе, углавном у подручјима где су Срби бројнији. Онда је добио и непознате, брадате младиће за телохранитеље који нису из Kосовске Митровице а полицајци му се клањају и без поговора склањају с пута.

Успешно је обавио задатак и завео страшну тортуру над грађанима, Србима на Kосову и Метохији. Једном приликом је чак пуцао поред ногу професору средње школе натеравши га да одустане од законите заштите тадашњег директора, како би омогућио да на то место буде постављена једна од блиских пријатељица председника првиременог органа Kосовске Митровице, Александра Спирића, такође из Вучићеве "Српске листе" то јест СНС-а"
присећају се Срби.

На територији четири општине на северу KиМ, од 2014. до почетка 2019. године, догодила су се 74 напада у којима су коришћени ватрено оружје, гранате, Молотовљеви коктели или експлозивне направе. Сви напади су се одиграли од када је Вучићева "Српска листа" преузела власт.

Наши саговорници се питају и да ли је Вучић директно издао наређење за напад на једног од директора средњих школа, који је пронађен касно после поноћи тешко претучен у парку у Kосовској Митровици. Разлог је био то што је на протесту због пуштања Харадинаја из притвора у Француској узвикнуо "Вучић издајник"!

Данас, чак и ако не живи на Kосову и Метохији јер му од Албанаца прети хапшење, Радоичић и даље одлучује ко ће бити председник општине, ко Ректор Универзитета у Kосовској Митровици, ко ће представљати Србе у полицији и другим институцијама, и српским и сепаратистичким.

Недавно је прослављао рођендан свог сина и цео град је на својој кожи осетио то весеље. "Ватромет је испаљиван са брда крај цркве Светог Димитрија у Kосовској Митровици, које је иначе црквено власништво али су овдашњи свештеници у одличним односима са њим. Експлозије, не само од ватромета, биле су толико снажне да су се од детонација укључили аларми на аутомобилима. Народ је био преплашен и почео је да спрема за евакуацију, да бежи. Мислили су да је дошло до напада Албанаца које непрестано најављују режимске телевизије и новине. Тако снажних експлозија није било ни за време бомбардовања, ођекивала су сва околна брда" - тврде Срби из Kосовске Митровице али и многи из суседног Звечана које је то такође узнемирило.

Такво стање омогућено је уз неминовну подршку Александра Вучића а тиме је Вучић довео до етничког чишћења Срба са Kосова и Метохије. Тако се ове године на Филозофском факултету у Kосовској Митровици, на 10 одсека пријавило свега 14 кандидата за упис на прву годину. О осталим факултетима да не говоримо.

Зато је министар просвете Шарчевић најавио да ће сви уписани студенти бити на државном буџету, да би некако привукао младе да се овде упишу. Али до тога ће тешко доћи јер се чак и ђаци средњих и основних школа исписују са севера KиМ и уписују у школе у централној Србији. Стање је потпуно катастрофално - када родитеље питамо: зашто? Сви одговарају - "Видиш, мафија"! Харадинај је сасвим у праву када каже "Милан ради важан посао, за све се пита"!

''Ако ће ово стићи до Вучића, желимо само да му кажемо - збогом, наш бивши председниче!" - обраћају се Вођи очајни Срби са Kосова и Метохије.

Ни мало се не варате ако сте овај разговор доживели као опроштајно писмо написано пред самоубиство. Све што је Александар Вучић учинио за Србе на KиМ као резултат има само то - жељу да не постоје! Но, изгледа да је то исто била и жеља Александра Вучића и то је једна од оних која се сасвим сигурно остварује.






https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.


Рођен је и живи на Косову и Метохији.

Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2019 ::  Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине