Вести:

четвртак, 22. август 2019.

Покажимо: Србија има алтернативу!

четвртак, 22. август 2019. | КМ новине 0

Ваљало би, Срби, да гледамо своја посла и да се коначно манемо вишедеценијског наклапања о евроунијатском путу који нема алтернативу.

#Капетан #Драган #Хрватска #Затвор #Усташе #Нацисти #Људско #Право #кмновине

 
Оно, наклапати можемо, не кошта ништа, многи од тога и живе, али се морамо окренути себи и православној Русији. Покажимо свима да Србија и Срби имају алтернативу. Разговарајмо озбиљно са браћом Русима, али не очекујмо да седећи скрштених руку чекамо неког другог који ће завршити послове уместо нас. Српска народна пословица каже: Ко себи помаже и Бог ће му помоћи!

Септембра 2018. године у селу Горња Добриња, родном месту кнеза Милоша Обреновића, одржан је стручни састанак на тему Рађање модерне Европе и Срби. Циљ је указати на везе Срба и Европе од Француске револуције (1789) до рушења Берлинског зида (1989). Потребно је одржати већи међународни скуп, јер у питању је период од 200 година. Архиви су препуни грађе и био би ред да она угледа светлост дана. Не заборавимо, то је доба кад се Срби и Србија, дизањем Првог и Другог устанка, ослобађају османске владавине. Ово је време Наполеонових ратова, Бечког конгреса, револуција, ратова, разних геополитичких промена, распада великих царстава и настанка нових држава као што су Немачка, Италија и друге које данас играју важну улогу и у Европи и у свету. У свим догађајима према архивској грађи и историјским књигама Срби и Србија су веома важан чинилац и учесник не само у ратовима већ су и релевантан политички чинилац. Српске богате трговачке заједнице у Трсту, Одеси, Кишињеву, Бечу и другим местима незаобилазне су у многим догађајима из тог времена.

Ваљало би да држава подржи скуп јер, Богу хвала, ми Срби се имамо чиме похвалити.

Џулијана Асанжа желе да ликвидирају. „Независна“ светска новинарска удружења ћуте. Арно Гујону Шиптари не дају да дође међу Србе на Косово и Метохију. Евроунијатске демократе ћуте, а иначе се деру на сав глас кад им нешто у Србији није по вољи.

Молимо се за српске хероје Радована Караџића, Ратка Младића, капетана Драгана. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Чувајмо Републику Српску. Догодине у Призрену.

Из текста "Рађање модерне Eвропе и Срби"
Драгомир Антонић
Печат, 16/08/2019



 

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Капетан #Драган #Хрватска #Затвор #Усташе #Нацисти #Људско #Право #кмновине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине