Вести:

среда, 21. август 2019.

Ђукановићу Европа помогла да се обрачуна са СПЦ

среда, 21. август 2019. | КМ новине 0

Црногорски председник Мило Ђукановић у интервјуу БН ТВ изјавио да не види никакав сукоб са Српском православном црквом јер ради по савету ЕУ стручњака.

#Мило #Ђукановић #Имовина #СПЦ #Српска #Православна #Црква
Мило Ђукановић


Ђукановић верује да ће "сачувати једну добру атмосферу између државе и вјерских заједница које функционишу на државном простору Црне Горе".

"Ми, у државним структурама не видимо никакав простор за тај сукоб и нисмо у доношење закона ушли са идејом да се сукобљавамо, него да покушамо да донесемо један нови закон, као дио новог правног система Црне Горе, који треба да супституише закон из времена бивше Југославије из 1976. или 1977. године. Наравно, када доносите такав закон којим се дефинише однос државе и цркве онда не можете избјећи и да не дефинишете питање имовине", рекао је Ђукановић.

Kаже да је то питање очигледно било врло проблематично за Српску православну цркву у Црној Гори.

"Kонсултовали смо европске експерте из области права и они су нам дали за право да можемо ићи тим путем којим смо кренули и да ће то бити у сагласју са оним што су правни стандарди Европе у тој области", рекао је Ђукановић, преносе медији у Црној Гори.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Мило #Ђукановић #Имовина #СПЦ #Српска #Православна #Црква #кмновине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине