Вести:

петак, 30. август 2019.

Провокација или претња? На зиду гробља у Витини исписани про-терористички графити (ФОТО)

петак, 30. август 2019. | КМ новине 0

Неколико про-трористичких графита исписано је уочи Велике Госпојине на зид српског православног гробља у Косовској Витини

) #Kosovo #Metohija #Kosovska_Vitina #Srbija #Šiptari #Izbori #Mediji #Propaganda #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine
"Само" провокација или претећи натписи на зиду српског гробља у Косовској Витини / Фото: КМ Новине

Увредљиви и претећи натписи на албанском језику "УЋК" (терористичка организација косовских Албанаца)  и "УЋПБМ" (терористичка организација Албанаца из Прешева и Бујановца) исписани су на зиду српског православног гробља у Косовској Витини у ноћи 27. на 28 август, уочи прослављања Успења Пресвете Богородице, хришћанског празника у народу познатог као Велика Госпојина.

Намера је промишљена и добро испланира а то нам говори чињеница да је Велика Госпојина празник који овај градић прославља. Део обележавања празника јесте и преподневни одлазак на гробље када се у молитвеном расположењу пале свеће за покој упокојених. Очигледно је да су починиоци то добро знали и желели да постигну што јачи ефекат код Срба па је неколико натписа освануло управо на зиду који ограђује гробље.

Осим тога путем који пролази крај гобља, поред тог зида, редовно пролазе сви Срби из Врбовца, Грнчара и Бинча, овдашњих српских села који такође посете градић на дан његове славе.

) #Kosovo #Metohija #Kosovska_Vitina #Srbija #Šiptari #Izbori #Mediji #Propaganda #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine
Зид је пажљиво изабран јер осим што се налази улаз на гробље туда пролази и пут којима се сви Срби из овог краја крећу / Фото: КМ Новине

Мештани ово није уплашило али стално подсећање на мржњу Шиптара према овдашњим Србима гомила притисак, изазива немир и стрепњу. Питање је дана када ће рука која је спрејем исписала графит мржње, држати оружје са намером да убије. И ово је само још један знак да Шиптари Србе неће оставити на миру и да су приче о заједничком животу, под влашћу Шиптара, више невероватне од било које бајке.

Као и обично, случај је пријављен такозваној "косовској полицији". Њени службеници су изашли на лице места, извршили увиђај и наредили да се натписи префарбају!

) #Kosovo #Metohija #Kosovska_Vitina #Srbija #Šiptari #Izbori #Mediji #Propaganda #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine
Такозвана "косовска полиција" наредила да се натписи префарбају! Срби сумњају да је намера да се злочин прикрије. / Фото: КМ Новине

Овдашњи Срби то доживљавају као прикривање "злочина". Оно што их такође узнемирава јесте да о томе ни један медиј на српском језику није јавио иако је уобичајена пракса да се то чини. Осим тога, напади на Србе у овом граду уопште нису реткост. Прећуткивање се тумачи као "сарадња" са политичарима из централне Србије, тачније Београда, који ових дана све више агитују да се опет изађе на шиптарске сепаратистичке квази-изборе. Приказивање реалног стања им не би ишло у прилог јер управо покушавају да стање прикажу као побољшано од како су основали "Српску листу" и дају јој пуну подршку за учешће у сепаратистичким квази-институцијама.

) #Kosovo #Metohija #Kosovska_Vitina #Srbija #Šiptari #Izbori #Mediji #Propaganda #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine
Натписи се налазе на самом улазу у гробље / Фото: КМ Новине

Такав став осим што обесхрабрује Србе којима се показује да немају подршку матичне државе, због чега се све чешће исељавају, додатно охрабрује шиптарске нападаче да наставе па и појачају притисак на преостале Србе не само у овом крају већ на целом Косову и Метохији.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kosovo #Metohija #Kosovska_Vitina #Srbija #Šiptari #Izbori #Mediji #Propaganda #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине