Вести:

субота, 3. август 2019.

Одговори једне СрБкиње на питања у упитнику неке невладине организације (вреди прочитати)

субота, 3. август 2019. | КМ новине 2

"Na šta te asocira reč ekstremizam? Primer ekstremizma u tvojoj zemlji?
- На Наташу Кандић, Соњу Лихт, Соњу Бисерко и Јелену Милић, на пример"

#NVO #Nevladina #Organizacija #Srbija #Nacionalizam #Provokacija #Kosovo #Metohija #kmnovine






KAFANA FORUM

Interaktivna platforma za bitne priče mladih!

Dragi, draga, 
drago nam je da si tu. 
Pred tobom se nalazi upitnik kampanje "KAFANA FORUM" koji ima za cilj prikupljanje autentičnih priča, komentara, razmišljanja i dilema koje će biti u većoj ili manjoj meri korišćene u STVARANJU PREDSTAVE koja će se baviti temama nacije, nacionalizma i sličnih tema, a koju će izvesti mladi ljudi iz Srbije. Zvuči zanimljivo zar ne? 
         Ovde imaš priliku da pričaš o onome što retko pričamo. Seti se momenata kad si želela/ želeo da razgovaraš o ovim temema, kad si iskreno htela/ hteo da menjaš stvari oko sebe. Evo prilike da daš svoj doprinos velikoj temi.
Dobijeni podaci iz upitnika će se koristiti ISKLJUČIVO u svrhu stvaranja umetnosti i ni na koji drugi način. Tvoje mišljenje i stavovi će ostati anonimni.
Zavali se i počni. 
Unapred zahvalni,
tim Beogradskog centra za ljudska prava

1. Šta je po tvom mišljenju glavna razlika između nacionalizma i patriotizma? Gde prestaje jedno a počinje drugo?

Патриотизам је оно што осећају Американци и њихови вазали када убијају децу и жене по свету у оквиру НАТО снага, а национализам је оно одвратно осећање примитивних полу-људи док се бране од патриота -- тако барем кажу западни медији и организације попут ваше, које међу примитивним масама раде за западне надљуде како бисмо ми срећно прихватили ропство њима.

2. Šta je za tebe nacija i nacionalnostKako se osećaš u odnosu na svoju nacionalnost?

Требало би да кажем да се гадим тога што сам Србкиња и националиста, и да чезнем да будем Американка и патриота, зар не? Ипак, и после зверског бомбардовања наших предака Срба, и деценија тихе окупације и владавине најгорих међу нама, које је Запад пажљиво одабрао за ту службу, ми, рођени у време трошења стотина милиона долара и евра на наше расрбљавање, ипак остајемо Срби и радујемо се вашем очају што нисте и нећете успети, а свима је у свету јасно да сте највећи злочинци у историји - милиони избеглица из земаља које сте уништили нам потврђују то уверење!

3. U nekim školama u Srbiji se izučavaju jezici nacionalnih manjina. Šta misliš o tome? Da li smatraš da bi pripadnici većinske grupe u jednoj zemlji trebalo da znaju jezike nacionalnih manjina?

Кад будем срела бар једног Немца који зна макар и за постојање Сорба у тој земљи отетој од наше сабраће кроз векове геноцида и насилне германизације, и кад барем једног Американца будем чула да цитира неког писца из латиноамеричке књижевности на шпанском а не да тај језик користи само за пошалице и поручивање пива, или да разговара са Навахоима на њиховом језику када им дође у посету као равноправном и сувереном народу на територији 7 пута већој од Косова и Метохије (а за ”ослобођење” које су потрошили милијарде долара и покренули највећу војну силу у историји!) - е онда ћу почети да схватам ово питање као нешто заиста озбиљно.

4. Na šta te asocira reč ekstremizam?  Primer ekstremizma u tvojoj zemlji?

На Наташу Кандић, Соњу Лихт, Соњу Бисерко и Јелену Милић, на пример. На Хитлери Клинтон... На Медлин Олбрајт... На амбасадоре НАТО вазала у Србији... Пример: Деловање организација попут ове ваше које очајнички делају до крајности разума како би нас убедили да не треба да будемо оно што ми хоћемо, желимо и јесмо, већ нешто што ће користити некоме другоме да нас израбљује, поробљава и понижава. Али - нећете успети! Никада!

5. Zamisli da sediš u parku, i u jednom trenutku mladić pored tebe stavlja prostirku na zemlju i počne se moliti/ klanjati.  Da li ova situacija ima veze sa ekstremizmom? Zašto?

Да верујем да тај младић није екстремиста који то намерно ради како би оне који нису као он провоцирао, питала бих га да отпутујемо заједно у Турску или Арабију, приватни посед породице Сауд, па да се, држећи се за руке, обучени у мајице са геј симболима, помолимо заједнички прво Христосу, па онда Алаху, у духу екуменизма, а онда да медитирамо на будистички начин како бисмо и становнике тих земаља и припаднике тих већинских религија подстакли да буду толерантни. Да ли сте ви, људи, чули за принцип реципроцитета?! Или сте толико наивни, неуки или глупи, па постављате оваква несувисла питање како бисте нас навели да се осетимо инфериорнима и како бисте могли да нас обележите као примитивне и нетолерантне?!

6. Da li si čuo/ čula priču koja te je šokirala? Razljutila? Raznežila? Da li si prisustvovao/la nečemu što te povredilo? Da li si ti iskusio/la diskriminaciju zato što si druge vere, nacije, porekla... Opiši situaciju. 

Сваки пут када читам западне медије, када нас убеђују да је НАТО ослободио Либију, на пример. Или да ослобађа Сирију! Разљутила? - па она Милићка, јадница, кад губи време убеђујући нас да је НАТО доброчинитељска организација. Разнежила - кад видим НАТО војнике како се сусрећу са својом дечицом након повратка из мисија током којих су побили гомиле дечице полу-људи по Блиском Истоку (надам се да имате смисла за сарказам и иронију!). Управо осећам дискриминацију јер овај упитник није на ћирилици! Како немате осећај за елементарну пристојност па да понудите и ту могућност да ваша малоумна питања читамо на свом писму?! Али, јасно је нама да то намерно радите како бисте што више ћирилицу потиснули из употребе међу Србима. За то вас и плаћају! Разумемо се! Само ви, децо, радите свој посао! Тако најбоље чувате и јачате СрБство!

7. Probudio/la si se u idealnom društvu. Kako to društvo tretira ljude različitih nacionalnosti? Kako izgleda jedan dan u toj zajednici?

Свет без људи попут лидера западних земаља, припадника западних медија и без западних тзв. невладиних организација. Свет без владике римског, ајатола и хоџа, а, богами, и без великог броја данашњих православних владика (у њиховом случају највише због примитивне корупције и разврата, а не због неке посебне идеолошке острашћености - они су се давно продали западу да би за нешто тако били способни). А тај дан би био диван јер ме нико не би смарао оваквим бесловесним упитницима и провидном пропагандом!

8. Da li se slažeš sa tim da koristimo tvoje odgovore u pripremama za našu predstavu?

Наравно - чак и препоручујем то! Али, познавајући добро ваше лицемерство, чак и да ишта од овога употребите, изокренућете му значење и искористити га за своје подлости и нитковлук. Али, нема везе - забавила сам се доказујући вам да нећете успети јер смо ми Срби, напроменљиви и благословени, али данас свеснији и искуснији, и никад више наивни и невини па да страдамо верујући лажњацима попут вас и ваших газда! Само наставите са својим радом - то на веома забаван начин учвршћује наше СрБство, а нас ништа не кошта! И - научите ћирилицу, БРЕ!




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Борба за веру    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

  NVO #Nevladina #Organizacija #Srbija #Nacionalizam #Provokacija #Kosovo #Metohija #kmnovine

2 коментара:

  1. Latinica na KMNOVINE? Jesu li to siptarcine kidnapovale sajt?
    DABOGDA SVI POCRKALI A ALBANIJA VAM POTONIULA DA JE NEMA KAD STE TAKO ZLI! Ima da vas nema!
    A KOSOVO JE SRBIJA

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Прочитајте цео текст. Не би смо рекли да Вам латиница смета...

      Избриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине