Вести:

петак, 23. август 2019.

Александре Вучићу: прихватите мирнодопско Уставно решење

петак, 23. август 2019. | КМ новине 1

"Ова признања да сте ви, сви ви који сте били на власти у периоду од 1990., а Ви лично од 1993., до данас, чинили велике политичке грешке повлаче ваше одговорности. Та признања су деловала као Ваша лична покајања, али нису још".

#Вучић Устав #Косово #Метохија #Србија
Др Љубомир Т. Грујић


ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ 
проглашени господин Александар  ВУЧИЋ
Андрићев венац бр. 1
11000 Београд

НАРОДНА СКУПШТИНА
Председница Маја Гојковић
Генерални секретар: за сваког народног посланика; 
допис се доставља и у ПДФу:  sekretar@parlament.rs

РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА СРБИЈЕ
Др Владимир Вулетић, професор универзитета и
председник Управног одбора ЈМУ  РТС

Драган Бујошевић, генерални директор РТС

Ненад  Љ. Стефановић, главни и одговорни уредник 
информативног програма РТС
Таковска 10
11120 Београд 

Доставља се преко епоште или интернета:

ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ИНСТИТУЦИЈЕ, СТРАНКЕ, УДРУЖЕЊА И МЕДИА У СРБИЈИ

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председница Владе Ана БРНАБИЋ
ГЕНЕРАЛШТАБ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
Начелник Генералштаба генерал потпуковнк Милан МОЈСИЛОВИЋ

УСТАВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Председница Весна ИЛИЋ ПРЕЛИЋ

ЊЕГОВА СВЕТОСТ ГОСПОДИН СРБСКИ ПАТРИЈАРХ ГОСПОДИН ИРИНЕЈ
   
ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП ГОСПОДИН АРТЕМИЈЕ
   
Њ.К.В. ЈУГОСЛОВЕНСКИ ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК ГОСПОДИН АЛЕКСАНДАР ПЕТРА КАРАЂОРЂЕВИЋ

Предмет и тема:      Петиција ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО, ДРУГИ ДЕО: СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА И ПРОГЛАШЕНИ ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ
Поштовани 
господине Александре ВУЧИЋУ, проглашени и устоличени председниче Републике Србије 31. маја 2017. године,
народни посланиче сваки појединачно и сви народни посланици заједно,

Обраћам вам се на основу Преамбуле Устава и чланова 1-3, 3. става члана 4, последњег става члана 5, 1. става члана 6, члана 8, 1. става члана 18, члана 19, 1. става члана 21, 1. става члана 23, 1. става члана 24, 1. става члана 56,  чланова 98, 111, 112, 122, 123, 2. и 3. става члана 114, чланова 115 и 117, 1. и 2. става члана 118, 2. става члана 182, 2. до 4. става члана 194 Устава.

Ваш, проглашени председниче Републике Србије господине Александре Вучићу, говор /1/ на свечаној академији Радио телевизије Србије (14.06.2019.) поводом 20.-годишњице битке на Кошарама /2/ и Ваша (не)деловања /3/ ме наводе да се Вама, као и Вама народни посланиче појединачно и вама свим народним посланицима заједно опет /3/ обратим.
ЗАХВАЛНОСТ РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈИ СРБИЈЕ
Зхавалан сам Радио-телевизији Србије на бриљантној свечаној академији поводом 20.-годишњице битке на Кошарама и честитам њеним ауторима и извођачима: 
ИЗВОЂАЧИМА: Певачкој групи „АНТЕРИЈА“, уметничком руководиоцу  ДУБРАВКИ ЛОНЦОВИЋ, музичком саставу „СТУПОВИ“, солисткињи ДАНИЦИ ЦРНОГОРЧЕВИЋ,  глумцима: ВЛАДИМИРУ МАКСИМОВИЋУ, УРОШУ ЈОВЧИЋУ, АЛЕКСАНДРУ МИЛКОВИЋУ, МИЛАНУ КОЛАКУ, МИЛОШУ ЛАЗИЋУ, МАРКУ ТОДОРОВИЋУ и ДЕЈАНУ КАРЛЕЧИКУ.

ЗА ТВ РЕАЛИЗАЦИЈУ: Главном и одговорном уреднику информативног програма НЕНАДУ Љ. СТЕФАНОВИЋУ, одговорном уреднику преноса ВЕСНИ СЛАДОЈЕВИЋ, извршном продуценту СНЕЖАНИ РОДИЋ СИНЂЕЛИЋ, организатору ПРЕДРАГУ СЕКУЛИЋУ, ДАНКУ РАПАЈИЋУ, техничком вођству ДИМИТРИЈУ ТРИФУНОВСКОМ, мајстору слике МИЛОШУ МЕДАКОВИЋУ, СРЂАНУ ЛАЗИЋУ, мајстору звука МАТИЈИ ЛЕКОВИЋ, асистенту звука КАТАРИНИ РАКОЧЕВИЋ, УРОШУ РАМИЋУ, тонском техничару МИРКУ КНЕЖЕВИЋУ, возачу домаћину РК ХД1 ИВАНУ КОРДИЋУ, монтерима опреме: МАРКУ ДУНЧЕВИЋУ, БОРИСУ ЧЕРКИНАУ, ЖАРКУ РАДАКОВИЋУ, ЛАЗАРУ МИЛУТИНОВИЋУ, САШИ ВУЧЕТИЋУ, ИЛИЈИ САНЧАНИНУ, кран операторима: ГОРАНУ ЈАНКОВИЋУ, АЛЕКСАНДРУ ВУЛИЧЕВИЋУ, ДЕЈАНУ КОВАЧЕВИЋУ, за агрегат: ЗОРАНУ ЧОЛАНИЋУ, за магнетоскоп: САШИ БЕРКОВИЋУ, НИКОЛИ СТЕВАНОВИЋУ, за грфичку обраду: МИЛОВАНУ ПОПОВИЋУ, камерманима: ЗОРАНУ САВИЋУ, МИЛАНУ ВРБИЋУ, ДЕЈАНУ ПРОКИЋУ, СРЂАНУ ВЕЛИЧКОВИЋУ, ДАЛИБОРУ ВУЧКОВИЋУ, БОРИСУ БИЈЕЛИЋУ, ЗОРАНУ ПОПОВИЋУ, главном камерману: ВЛАДИММИРУ МАРКОВИЋУ, видеомиксеру: ДАРКУ МАРТИНОВИЋУ, секретарици режије: ЈЕЛЕНИ ЈЕЛЕНЕ РАДОНИЋУ, помоћнику редитеља: ВЕСНИ МАЦУРИ, редитељу: ВЕСЕЛИНУ ГРОЗДАНИЋУ.

ВЕШТИ ПОЛИТИЧАР  АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ
Вешт политичар је онај који говори народу што народ жели да чује.  Он је и добар политичар само ако његова дела потврђују његов говор.
Ви сте, проглашени председниче Републике Александре Вучићу, својим говором /1/ показали да сте изванредно вешт политичар.  Показали сте да добро познајете србску душу, мајчинско срце, наду војника и ветерана, осећајност Србског народа: 

Ти ветерани су задужили нашу земљу, ти борци су дали све што су могли за нашу Србију; и ми се вас, вас овде присутних, драга браћо, не само да се вас не стидимо; ви сте најбољи део нас и то нека чује цео свет. Ми се вама поносимо, ви сте најбољи део наше Србије
без обзира ..... (овај изостављени део ће бити даље приказан). и на губитак људства, је то победа једне мале слободарске земље, једног малог слободарског народа, који се дрзнуо да свима у свету каже: да, ми имамо своју земљу, имамо своју слободу, која је важнија и прећа од свега,
Ова стара изрека вероватно је најпрецизније објашњење читавог оног следа догађаја који се дешавао на Кошарама и `98, а посебно од априла до јуна 1999. године када је наша војска и наш српски војник успео управо то, и да прегази страх и да се насмеје судбини и да презре смрт, а од тога нема ничег тежег; и да херојски одбрани своју земљу.
.... су одлучили да је смрт бољи избор од пораза, пораза њихове отаџбине, да је отаџбина важнија од живота. И поставили су своја тела, своју крв и свој живот између отаџбине и непријатеља, између слободе и ропства
Није мртав онај који је погинуо, већ је мртав онај који је заборављен. А наш је посао да њихово јуначко дело никада не буде заборављено и да никада не буде остављено иза нас.

... бранећи сваку стопу наше земље, ми данас због њих имамо Србију.
А то је да нас у будућности увек буде много више живих, да нас буде све мање мртвих, да имамо више породилишта, него костурница, да се рађамо, да гинемо само кад морамо, баш као што су то чинили јунаци са Кошара. Да нам књиге, знање, школа, наука, култура буду највеће и најснажније оружје, а да право оружје које то све брани буде толико моћно да више нико не крене на Србију како су кренули ономад преко Кошара.
Разгалили сте србска срца. Овације су биле честе, снажне и дуге /1/, /2/. 
Показали сте да познајете, можда и сами у себи осећате, доброту и великодушност Срба и Србкиња, нашу православну, хришћанску, спремност за праштање покајнику без финансијске накнаде, али покајнику који делом и својом смерношћу доказује своје покајање: 
Нисмо ми само шапутали већ смо крили у претходних 15 и 20 година, плашили се и стидели се да говоримо о јунаштву нашег народа и наших људи. Крили, не бисмо ли се додворили онима који су се против њих борили, онима који су убијали наш народ јер тако би нас ваљда држали на власти.
И крај ове приче са нашим војницима, који говори о нашем повлачењу и о нашем не војничком већ политичком поразу
20 година ћутања је било превише, 20 година наше срамоте. Немамо право више да нам образи црвене, да нам образи црвене,
А зашто смо ми презирали, и зашто смо се стидели оних који су били бољи и храбрији од нас ?
Они су пали у бици коју ми нисмо изгубили, изгубили смо је на политичком терену,
Јунаци су пали после деценије у којој Србија није увек и на најбољи начин умела да дефинише ни шта тачно хоће нити како то мисли да оствари.
Знали су за сав бесмисао наше крваве деценије, за све наше промашаје, политичке грешке, за узалудност толиких смрти.
Ова Ваша признања су дужна поштовања од свакога, а пре свега од Вас лично, Александре Вучићу. Она су Ваша обавеза да Ви то не понављате. Колико ће их други поштовати зависи од тога колико ћете их Ви поштовати.
Корен тих ваших политичких пораза лежи у вашим непоштовањима тадашњих устава. Народ каже: „Што дикла, то навикла“. Као што 90.их година нисте поштовали Устав, тако га и сада, већ седам година, Ви, Александре Вучићу, не поштујете.
Ова признања да сте ви, сви ви који сте били на власти у периоду од 1990., а Ви лично од 1993., до данас, чинили велике политичке грешке повлаче ваше одговорности. Та признања су деловала као Ваша лична покајања, али нису још. Нису, јер нису потврђена одговарајућим делима, променом става тако да поштујете Устав и Резолуцију СБ УН 1244 и да то доказујете стављањем ван снаге сва противуставна акта (Пријаву за учлањење Републике Србије у ЕУ, Резолуцију од 13.01.2013., Бриселскиг поразум,...). Ви сте пропустили прилике да то учините! 
И после свих тих признања политичких грешака с трагичним и катастрофалним последицама по Србски народ и Србију, Вама Србија утврђена Уставом не одговара! То је требало да кажете пре избора 2012. године. Искористили сте противуставни Закон о избору председника Републике и огорченост народа због Тадићевих противуставних деловања да се дочепате власти. Веома сте вешт полтичар. Подчинили сте противуставно Народну скупштину себи преко 149 посланика, и Владу преко Ане Брнабић која се заветовала да ће да настави Вашу (противуставну) политику председника Владе. Наставили сте Тадићеву противуставну владавину продубљујући је!!! 

Своја осећајна, дирљива, обраћања ветереанима с Кошара, мајкама и породицама погинулих хероја на Кошарама, сте уздигли у Вашу нову, неформалну,  заклетву: 
Али желим да вас уверим да би пораз био и сваки покушај Албанаца да понове мартовски погром или да протерају Србе са Косова и Метохије.
   
Ипак, ако неко помисли, због ових мојих речи, да је Србија, због тога што жели мир, слаба, и да је могуће прогонити и убијати Србе, тај мора да зна да ће српски одговор бити снажнији и јачи него икада у савременој историји. Друге не дирамо, друге не дирамо, никога не угрожавамо, али ћемо свој народ и своју земљу умети да сачувамо. Никоме не претимо, али не нападајте ни Србе ни Србију. Знаћемо да их одбранимо, знаћемо да их заштитимо.

Добар државник је онај који поштује народно опредељење, народне потребе, државне и националне вредности и својим радом и делима их потврђује, остварује и развија. Опредељење држављана Републике Србије је утврђено на референдуму и записано у њеном највишем правном акту: Уставу, с којим морају да буду у сагаласности сви закони и сви други општи акти (на пример, Резолуција Народне скупштине, Бриселски споразуми,...) (члан 194 Устава). 

Нажалост, већ у току петог минута Вашег говора /1/, /2/, Ви сте све што сте дотле и после тога говорили обезвредили. Одбацили сте унапред ту своју неформалну нову заклетву следећим неистинитим, лажним, противуставним тврђењем, које нико ко је самном слушао и гледао Ваш говор није приметио, и које не постоји ни у једном писаном приказу Вашег говора у новинама /5/-/7/; не постоји чак ни у званичном приказу Вашег говора на службеном и званичном ипростору председника Републике! /4/:

Јер чија је то победа била? Да ли свих оних бахатих, арогантних, и осионих земаља, које су хтели да одрубе главу једној малој земљи, или, без обзира и на губитак територије и на губитак људства,...

Ви сте врло лежерно, ноншалантно, лажно тврдили, као да је то нешто добро познато, потпуно прихваћено и истинито, још једном сте покушали да неприметно утувите у наше главе да смо изгубили територију, што подразумева да смо изгубили Косово и Метохију! То тврђење је не само лаж супротна Уставу (Преамбули, члановима 8, 114 и 182), већ је супротна и Резолуцији СБ УН 1244 (Општи део, тачки 10,, 6. ставу Анекса 1,, тачки 5 Анекса 2). Резолуцијом СБ УН 1244 је гарантован суверенитет СР Југославији на целој њеној територији, што се аутоматски пренело на ДЗСЦГ и по њеној Уставној повељи на Републику Србију (детаљан доказ Вам је јавно изложен у /3/). 

Да би сте стекли легитимитет да будете на положају и да вршите дужност, функцију, председника Републике Србије Ви сте се заклели усмено и писмено да ћете све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћете савесно и одговорно испуњавати све своје дужности. Ступили сте потом на положај председника Републике. Одмах сте изложили своју беседу.  У њој сте отворили «дијалог о Косову». Деловали сте супротно Преамбули и члановима 8, 114, и 182 Устава. Поништили сте своју заклетву. Изгубили сте легитимитет да будете на положају, да вршите дужност, функцију, председника Републике. Постали сте узурпатор тога. Ово Вам се понавља зато што Ви настављате, уз сагласност Народне скупштине и Уставног суда, да се лажно представљате да имате тај легитимитет. Вашом цитираном изјавом «без обзира и на губитак територије» Ви рушите државну целовитост и границу Републике Србије супротно члану 8 Устава.
Ова Ваша лажна тврдња доказује да Ви не можете и да нисте легитиман председник Републике Србије.  ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: Ви сте узурпатор положаја и функције председника Републике /3/. То сте потврдили више пута у овом свом говору /1/:
Наша способност да коначно дефинишемо ову земљу, да јој одредимо циљ, да тачно знамо где су јој границе,
Човек који не зна ову земљу, њен циљ, њене границе, што је све јасно утврђено највишим правним актом, краће: УСТАВОМ, не може да буде и није председник Републике Србије! Тај човек сте сада ВИ, Александре Вучићу. Ово показује колико сте Ви самовољни да, не само што одбацујете Устав, већ и омаловажавате народ и референдум на коме је народ усвојио Устав!
То ће свакако бити и најтежи задатак, то ће значити много више фабрика, много бољи живот, сигурнију будућност. И што пре то схватимо, што пре то прихватимо где можемо да победимо и шта можемо да освојимо утолико ћемо брже моћи да дефинишемо нову стварност.
Дозволили сте себи да свечану академију /2/експлоатишете за своју политичку пропаганду! Ви сте већ пуних седам година у врху власти и најдоминантнија личност у нашем државном, политичком, друштвеном, економском, финансијском, војном ..., животу. Седам година нас замајавате својом БУДУЋНОШЋУ СРБИЈЕ. Па ова данашњица је та ВАША БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ коју сте обећавали 2012./2013./2014., 2016.-2018.! И сад обећавате да ћемо моћи брже «да дефинишемо нову стварност»! Каква празна фразеологија!
Шта више, Ви се дичите отварањем политичких фабрика! Политичке фабрике су један од узрока индустријског, финансијског и државног краха и СФР Југославије и СР Југославије и Републике Србије. То је један од политичких пораза о којима сте говорили (напред цитирано). Политичке фабрике у Србији је КПЈ/СКЈ градила/градио да би се оживотвориле, спровеле у дело, одредбе АВНОЈА и Титова наредба /9/ да треба уништити србско сељаштво и богато предузетништво као класне и идеолошке непријатеље. Ви сада отварате политичке фабрике кријући услове под којима странци добијају могућност да остварују профит у Србији. Једино што знамо је да сте им обећали да ће наши радници бити најјефтинија радна снага! При томе посебно форсирате да нова предузећа, нпр. за прехрамбено снабдевање (што директно обара државну безбедност, а народ и државу подводи под егзистенцијалну окупацију), и нове фабрике буду из германских држава. То је природна последица Вашег игнорисања историје као учитељице. Ви одбацујете историјску истину да Германи већ милениум и по претапају, прогањају и/или истребљују Србе (Сербе, како су давни преци свих Словена сами себе звали). Доказ је историјско исељавање, бежанија, Срба (тј. Серба) из средње Европе од 5. до 8. века. Најновија историја, 19.-21. века,  доказује да се однос германских власти није променио према Србима. Ви сте говорили, цитирано напред, о додворавању наших власти странцима као политичким поразима. Ви сте предњачили у томе, ево пуних седам година и решени сте да тако наставите! И хвалите се да то треба да буде будућност Србије! 
и знам да се та реч неће свима допасти, само она која се зове некакав компромис или договор. Чак и ако смо ми ту шансу промашили неке будуће генерације мораће до тога да дођу и такав договор да постигну.
Докле ћете да замајавате народ „некакавим компромисом или договором“? Народ Републике Србије је референдумски утврдио компромис у члану 182 Устава. Цитиран Вам је у /3/. Узмите Устав и прочитајте га ако сте га заборавили. Запамтите га напамет и суочите се са собом истинито: колико пута сте га прекршили? Великодушан је овај народ. Докле? 
Ви сте према Уставу били обавезни, заједно с Томиславом Николићем и Ивицом Дачићем, да се одмах, по преузимању власти 2012. године, поднесе Народној скупштини предлог за суштинску аутономију Косова и Метохије у оквиру Републике Србије као њене аутономне покрајине (Преамбула, чланови 8, 114 и 182 Устава). Седам пуних тужних година Ви нисте извршили ту уставну обавезу! Уместо тога сте приморали Народну скупштину, у својству председника највеће посланичке групе, Српске напредне странке, и ваших верних коалиционих партнера, на пример Социјалистичке партије Србије, да 13.01.2013. године донесе противуставну Резолуцију. Њоме сте сву власт на Косову и Метохији, противуставно, предали вођству УЋК /3/. И од тада до сада их противуставно и против Резолуције СБ УН 1244 признајете за легитимну власт. Резолуцијом СБ УН 1244 је гарантован суверенитет СР Југославији на целој њеној територији. Ви то оповргавате! 
Ви сте веома вешт, али колико вешт још више лош, политичар. 
Уместо да сте извршили своју обавезу да предложите текст за суштинску аутономију Косова и Метохије, Ви нама силом и околишно, као овај пут кроз ову бриљантну и дубоко емоционалну, академију, покушавате да наметнете некакав компромис!!! 
Крај изгубљености, лутања, и верујем коначно проналажење Србије. И можда је нећемо данас пронаћи, али ћемо је, убеђен, убеђен сам пронаћи у нама и пронаћи за нашу Србију, велику, сјајну, уређену, запослену, вредну и лепу.
Био је једном један Радоје Домановић (1873-1908). Написа човек дело: „ВОЂА“. Прошло је више од једног века. Ви своју БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ враћате уназад за више од једног века! Срби знају где је Србија. И каква је она. Још многи нису схватили какви сте Ви.
Ви лутате. Одбацивањем Устава и Резолуције СБ УН 1244 постали сте луталица, по сопственим речима. Тражите да Вам се у лутању придружи цео народ. Ви сте „ВОЂА“! Нисте само Ви криви и одговорни за то. Одговорност је сада и на народним посланицима. Пре свега да се њих 149 из СНС (105), СПС (22) и СРС (22) ослободе Вашег идолопоклонства и Вашег двоструког противуставног председништва и да почну да поштују и спроводе Устав, да извршавају своје уставне дужности. За то су добили поверење народа и радо примају плате. О, како су се угојили! Следећи Вас! И по томе нису, и Ви нисте, више представници народа!
Србија је данас слободна земља,
На чему се заснива ово Ваше тврђење? Је ли на томе што сте Ви подчинили себи Народну скупштину и Владу? Је ли на томе што Ви спроводите своју самовољу и слободно узурпирате положај и функцију председника Републике? Је ли на томе што сте прихватили да окупирано Косово и Метохија није део Републике Србије? Је ли на томе што Ви слободно, без одговорности одбацујете Устав и Резолуцију СБ УН 1244? Је ли на томе што Ви слободно распродајете природна блага и добра Србије? Је ли на томе што не можемо, укључујући и највише државне руководиоце, да се слободно крећемо по Србији, да слободно кад год хоћемо из средишње Србије идемо на Косову, у Метохију, и обратно?  Је ли на томе што самовољно рад наших радника продајете по најнижој цени? Је ли на томе што прихватате закон да је држава власник наших живих органа? Је ли на томе што социјални радници подржани полицијом, без судске одлуке, самовољно упадају у породични стан и физичком силом отимају дете од родитеља или од легитимног старатеља? Је ли на томе што се родитељима или старатељу потом не дозвољава да више види своје дете, да зна шта се с њим догађа, у каквом је здравственом стању, није ли већ послато на тржиште продаје деце? Је ли на томе што прихватате закон о кажњавању родитеља супротстављених вакцинисању деце недовољно провереном вакцином? Је ли на томе што је под Вашом пресијом донета противуставна Резолуција Народне скупштине 13.01.2013.? Је ли на томе, што сте се  додворили онима који су се против хероја с Кошара борили, онима који су убијали наш народ јер тако би Вас ваљда држали на власти упркос Ваших противуставних деловања и одбацивања Резолуције СБ УН? Јесмо ли ми слободни зато што нас присилно, без народне референдумске сагласности, увлачите у Европску Унију? Јесмо ли ми слободни што нам Европска Унија диктира шта да радимо, како да мењамо законе, да нове доносимо? Јесмо ли ми слободни кад нам Европска Унија јасно говори да неће Републику Србију одређену њеним Уставом да прихвати за члана? Када захтева и настоји да нас примора да ми признамо окупаторску терористичку организацију зато што Она, Европска Унија, њу признаје за самосталну државу на територији Републике Србије? Зар је то слобода да морамо да се савијамо пред претапањем Срба у Косоваре, пред прекрштавањем наших светосавских православних цркава и манастира у косоварске, шћиптарске или католичке? Зар је то слобода да ми, наша деца и потомство, морамо да прихватимо наметнути нам лажан став да су Срби започели рат у СФРЈ, да смо били агресор, да су Срби у Босни и Херцеговини ратовали да би истребили Муслимане/Бошњаке? Зар је то слобода да ми натерамо себе и своју децу да се сагаласимо да је то била србска намера, србски циљ, кад знамо да Срби нису ни помишљали да истребљују ни Муслимане/Бошњаке ни било који други народ? Зар је то слобода да Србима није дозвољено да изложе доказе о злочинима над њима? Зар је то слобода да се спутава ширење истине о Србском народу и Србији? 
Је ли Република Србија слободна зато што се прихвата да Влада САД не поштује општи део «СОФА» споразума по коме се обавезала да поштује суверенитет Републике Србије? Је ли слобода по томе што прихватате «ИПАП» споразум по коме је НАТО распрострањен широм Србије, а не само на Косову и Метохији према Резолуцији СБ УН 1244? 
Србски народ добро разликује слободу од окупације. Не можете да га преварите. Народ зна, трпи и ћути. ДОКЛЕ, питате ли се Ви? 
Народ реагује, Реагује пуних 74 година. Исељава се. Девојке убијају створене бебе.  Незапослени србски младићи не стварају породице. Подржавате пропагирање и популарисање хомосексуализма. С врха власти, с председништва Владе. Ви ћете то да надокнадите Шћиптарима  и мигрантима. Они ће бити градитељи Ваше Будућности Србије.
Истина је да је Република Србија под домаћом и страном окупацијом. Домаћу окупацију спроводе СНС, СПС, СРС под Вашим руководством. Страном окупацијом руководе Владе водећих западних држава, а спроводе и продубљују шћиптарски терористи под руководством  вођа УЋК. Да је Република Србија слободна држава Ви бисте слободно, без најављивања, могли да одете кад год хоћете у било који део Косова и Метохије и то у својству председника Републике Србије. 
ЗАР ВАС, АЛЕКСАНДРЕ ВУЧИЋУ, НИЈЕ СРАМОТА ШТО СТЕ ЈАВНО ИЗРЕКЛИ ТУ ЛАЖ ДА ЈЕ  Србија је данас слободна земља? И то на свечаној академији којом се исказује дивљење херојима са Кошара и свим осталим борцима против НАТО агресије 1999., борцима за слободу народа и отаџбине!!!
Ако мислите да су сви хероји с Кошара сагласни с Вашим ставом према Косову и Метохији, дубоко се варате /8/.

Непоколебљиво сте решени да наставите као до сада. Нови доказ је овај Ваш говор /1/. 

Били сте министар за информисање 90.-их година прошлог века. Сад вође УЋК  тврде да је наша власт организовала злочине, руководила злочинима и зато организују суд против Срба. Познато је да су шћиптарски терористи појачавали своја терористичка кривична деловања у току 1998. год. Познато је да је оптужба против Срба и Србије за догађај у Рачку била потпуно лажна. Оптужба против председника СР Југославије у Хагу није доказана. Медицинским процесом је постепено убијан да не би био ослобођен оптужбе. Упркос свему томе, у  противуставном Кумановском споразуму и у Резолуцији СБ УН 1244 пише да је наша власт тада подстрекивала, организовала и спроводила насиље, репресију. Тиме се правда НАТО агресија на Србију и Црну Гору – СР Југославију. Веома је важно за Србски народ и за Србију да знамо истину о томе, да знамо како да оповргнемо њихове лажи и лажне оптужбе. Важно је за нашу децу, за наше потомство било у Србији било ван Србије. 

У Кумановском споразуму и у Резолуцији СБ УН 1244 пише неистина: «Споразум» или «Договор» «у Рамбујеу».  Он није био постигнут, ни потписан нити постоји. Зато је позивање на непостојећи Споразум/Договор у Рамбујеу ништавно. Међу Владама западних држава  постоји тенденција да се одбаци Резолуција СБ УН 1244. Својим одбацивањем те Резолуције Ви се њима приклањате.  Ако се одбаци Резолуција СБ УН 1244 онда је дужност наших власти да докаже све лажи и потпуну неоправданост Кумановског споразума и да њега прогласи ништавним, да поврати пуни суверенитет Републике Србије на Косову и Метохији и да успостави и утврди нашу границу према Шћиптарији/Албанији. Само тако можемо да искажемо своје поштовање и захвалност свим херојима са Кошара и широм наше земље који су бранили народ и отаџбину 1999.

Још нисте поднели своју оставку. Ни после Ваших напред цитираних признања о  политичким поразима наших власти чији сте члан били, а сада сте на њеном врху. Ви сами себи опраштате. Председник Републике има право да помилује (тачка 7 члана 112 Устава). Неподношењем оставке Ви сами себе помилујете. Ваша оставка би била у складу с Вашим изразима поштовања и дивљења према херојима с Кошара. Они су знали где је граница Републике Србије за разлику од Вас који не знате где је. У односу на њихову свесну одлуку и борбу да по цену свог живота бране границу, Ваша оставка би значила да су Ваша напред цитирана осећања према њима и њиховим породицама искрена. Ваша оставка не би била упоредива с њиховим херојством. Она не би била ни Ваша жртва; била би исказ Ваше свести о последицама Ваших противуставних деловања и из њих проистеклих кривичних дела. Ваша оставка би била и додатна неумољива обавеза свим будућим државним руководиоцима, посебно председницима (или монарсима) државе да поштују Устав и у њему референдумски записану народну вољу и народно опредељење.

Свечана академија поводом 20.-годишњице битке на Кошарама је завршена Вашим, проглашени председниче Републике Александре Вучићу, говором /1/, /2/.

Присутни у сали и ми гледаоци ТВ преноса свечане академије нисмо били позвани, нисмо добили могућност, да минутом ћутања одамо пошту борцима погинулим на Кошарама!

С обзиром на све изложено упућује Вам се на основу члана 56 Устава 

П Е Т И Ц И Ј А

ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: ДРУГИ ДЕО

да Ви, проглашени председниче Републике Србије господине Александре ВУЧИЋУ:
  1. истинито изнесете да ли је наша власт 90.-их година прошлог века организовала насиље, репресију, злочине, и ако јесте: где, када и над ким; ако није онда зашто свуда не побијате ту лаж,

  1. прекинете да се лажно представљате да имате легитимитет да будете на положају и да вршите функцију председника Републике Србије, тј. да сте легитиман председник Републике Србије,

  1. јавно одговорите зашто председници Народне скупштине Маји Гојковић не подносите писмену оставку у складу са чланом 117 Устава,
и на основу истог члана 56 Устава 
Т Р А Ж И М 
да Ви, проглашени председниче Републике Србије господине Александре ВУЧИЋУ, јавно одговорите на свако од три питања из ове петиције.
Вама, народни посланици, се обраћам такође на основу члана  56 Устава и
Т Р А Ж И М 
да Народна скупштина јавно одговори на  свако од следећих питања постављених вам још у референци /3/ а на која избегавате да одговорите чиме кршите чланове 1-3, и 56 Устава:

  1. Зашто Народна скупштина подржава противуствна деловања Александра Вучића која: растурају државу, јачају страну окупацију, уништавају слободе и права човека и народа, срозавају демократију и владавину права, обезвређују рад наших људи, доводе до демографског пустошења, уништавају цело наслеђе самовољном распродајом националних културних и духовних вредности, природних добара и извора, уништавају морал у свим његовим облицима (лични, породични, пословни, професионални, државни, војни, политички, академски морал), свако гласање чине бесмисленим док је он на положају и врши функцију председника Републике?

  1. Зашто Народна скупштина још увек прихвата за председника Републике човека, сада Александра Вучића, који се заклео да ће „све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део” и који истовремено захтева да се прихвати и призна шћиптарска нелигитмна власт тз. «Репубљик Косова» за легитимну власт, који цепа територијалну целину Републике Србије и до краја уништава њен суверенитет на Косову и Метохији?

  1. Зашто Народна скупштина и даље прихвата да Александар Вучић врши функцију, држи положај, ужива имунитет и прима плату председника Републике упркос његовом одбацивању заклетве, Устава, Резолуције СБ УН 1244, а упркос и проистеклим последицама?

  1. Зашто Народна скупштина и даље тражи од држављана Републике Србије, зашто нас приморава, да прихватамо да Александар Вучић врши функцију, држи положај, ужива имунитет и прима плату председника Републике? 

  1. Зашто Народна скупштина подстиче неоправдано развијање идолопоклонства према Александру Вучићу и неосновано јачање култа његове личности?

  1. Зашто Народна скупштина још одбија да покрене уставни поступак разрешења Александра Вучића положаја и функције председника Републике због његових повреда Устава и њихових дуготрајних лоших или трагичних последица?

  1. Зашто и докле ће Народна скупштина да не поштује Устав?

  1. Зашто Народна скупштина и даље прихвата Вас појединачно и вас заједно, који не поштујете Устав, да вршите функцију, будете на положају, примате плату и имате имунитет народног посланика? 

  1. Зашто Народна скупштина тражи од држављана Републике Србије да и даље прихватамо Вас појединачно и вас заједно, који не поштујете Устав, да вршите функцију, будете на положају, примате плату и имате имунитет народног посланика?

  1. Зашто Народна скупштина прихвата одбацивање заклетве народног посланика и узурпирање положаја и функције народног посланика?

  1. Зашто Народна скупштина не разреши дужности и функције сваког народног посланика који не поштује Устав?

  1. Пошто сте вас 145 народних посланика одлучили /10/ да Народна скупштина прихвата Извештај Александра Вучића о Косову и Метохији /11/, зашто Народна скупштина прихвата и све лажи у том Извештају?

  1. Хоће ли Народна скупштина да тражи од Владе да утврди ко је наредио да се забрани и зашто је забрањен протест «ЗАВЕТНИКА» против шћиптарске окупације Београда манифестацијом „Мирдита“ /12/? 

Референце
/1/      ТВ снимак говора Александра Вучића на Свечаној академији РТС-а поводом 20. годишњице битке на Кошарама одржане 14.06.2019. године:  http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2019/06/14/14653386/vucic-obracanje-140619.mp4
/2/      Свечана академија РТС-а поводом 20. годишњице битке на Кошарама, 14.06.2019.:
/3/    Председнику Републике проглашеном господину Александру Вучићу и Народној скупштини: Петиција  ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО, 06.06.2019. Пријем дописа потврђен у председништву Републике и у Народној скупштини. Може да се добије од аутора овог текста преко епоште. 
/4/     „Председник Вучић присуствовао је свечаној академији поводом обележавања 20-годишњице битке на Кошарама“, Ипростор председника Републике Србије: 
/5/     „20 godina od bitke na Košarama, Vučić poručio: Junaci nisu i nikada neće biti zaboravljeni“, Телеграф: 

/6/     PRVI REDOVI OSTALI PRAZNI ZA PALE HEROJE SA KOŠARA: Vučić: Nije mrtav onaj koji je poginuo već onaj koji je zaboravljen - naš je zadatak da oni nikada ne budu zaboravljeni“, КУРИР:

/7/    „SEĆANJE Akademija povodom 20 godina od bitke na Košarama; Vučić: Vi ste najbolji deo Srbije“, БЛИЦ: 

 /8/    Звездан, јунак с Кошара, „ Нико нема право да распише референдум за Косово“: https://www.youtube.com/watch?v=5Sr5QBhOAsY 

/9/    Наредба Врховног команданта маршала Југославије Тита:

 

1944_02_05TitoNrdbaSRB.JPG

 /10/    Двадесет друга посебна седница Народне скупштине у једанаестом сазиву. Стенографске белешке, (Други дан рада), 01 Број 06-2/126-19, 28. мај 2019. године, Б е о г р а д:

    http://www.parlament.gov.rs/Двадесет_друга_посебна_седница.36555.43.html 

/11/      „Говор председника Републике Александра Вучића у Народној Скупштини Републике Србије 27.05.2019. године“: 
  
/12/    Забрањен протест „Заветника“ против шћиптарске окупације Београда манифестацијом „Мирдита“, Београд,  18.06.2019. г.: https://www.youtube.com/watch?v=6MzyNGYnWGw1


С поштовањем свакоме од вас ко својим деловањем исказује поштовање Устава, 

Др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији,
Џона Кенедија 31/15,
11070 Београд






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Поштовани професоре,
    У целости подржавамам Ваш захтев.Ваш захтев је легитиман,основан и поткрепљен свим потребним доказима.Радује ме ме сазнање, да из дана у дан све већи број интелектуалаца у Србији диже глас против неправде садашње власти и тражи поштовање Устава СР Србије.

    Михајло

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине