Вести:

уторак, 20. август 2019.

Капетану Драгану забрањено православље у хрватском затвору

уторак, 20. август 2019. | КМ новине 0

Драгану Васиљковићу, познатијем као Капетан Драган, управа хрватског затвора у Лепоглави ускратила је посету његовог свештеника, оца Ђорђа Ђура, који је допутовао чак из Аустралије како би га посетио у затвору и исповедио.

 #Капетан #Драган #Хрватска #Затвор #Усташе #Нацисти #Људско #Право #кмновине






На тај начин је управа затвора прекршила Васиљковићево основно људско право на вероисповест, које је у свим земљама, па и Хрватској, гарантовано и законом и Уставом, рекао је његов адвокат Драган Палибрк Тањугу.

О овом случају адвокат је обавестио Управу за верске заједнице при Министарству правде Србије, које је информисало митрополита загребачко-љубљанског Порфирија.

Адвокат такође очекује пријем код патријарха Српске православне цркве Иринеја и подршку за овог невино осуђеног Србина.

Васиљковић је у Хрватској осуђен на 13 и по година затвора због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима. Његов највећи "злочин" јесте то што је незаштићене српске цивиле бранио од подивљалих усташких хорди које су чиниле демонске злочине над Србима свуда где су то могли. Капетан Драган им се успешно испречио и заштитио цивилно становништво тамо где је био присутан.


Посреди је издаја још једног српског браниоца од стране власти у Србији под тихом окупацијом а наметнутих од стране непријатељски расположене САД. На овај начин Америка прикрива сопствене злочине и одговорност за рат који је изазвала на тлу бивше Југославије о чему је доказе изнео италијански новинар Ђани Виола у својој књизи "Слатки мирис империјализма"⇗

Капетану Драгану казна истиче 20. марта 2020. године.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Капетан #Драган #Хрватска #Затвор #Усташе #Нацисти #Људско #Право #кмновине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине