Вести:

недеља, 14. јул 2019.

Канцеларији за КиМ признала да је, са осталим националним медијима, саучесник у шиптарским злочинима

недеља, 14. јул 2019. | Уреднички колегијум 1

Поводом скрнављења српског православног гробља у Липљану, од стране шиптарских екстремиста, Канцеларија за КиМ је издала саопштење у коме осуђује управо медијску политику какву она и остатак Београда воде али без назнака за променом.

#KancelarijazaKiM #Kancelarija #Kosovo #Metohija #Mediji #Vesti #Šiptari #Lipljan #Separatisti #Skrnavljenje #Groblje #Srbija #kmnovine




У саопштењу објављеном на сајту Канцеларије за КиМ⇗ којим се овај вандалски чин осуђује, каже се "да је идеологија мржње и даље свеприсутна међу сепаратистима, али и да је шовинистичко оргијање на Косово и Метохији чињеница која никога на западу не узбуђује, јер то су само српски гробови.

Да су било где у Европи у акту шовинистичке мржње уништени било чији надгробни споменици, то би била светска вест, емитована у првим минутима информативних емисија глобалних ТВ мрежа, међутим Липљан као да није у Европи, а српски покојници као да немају право на миран починак као покојници других европских нација".

Ова констатација Канцеларије за КиМ је потпуно и апсолутно тачна. Али истовремено под ту осуду спадају и сви они медији чије су редакције базиране у Београду а нарочито они са националном фреквенцијом. Пре свих ту би обавезу морао да има и испуњава "национални сервис", односно Радио телевизија Србије.

Међутим, без обзира што не само да су негде у "Европи у акту шовинистичке мржње уништени нији надгробни споменици" већ су управо у делу Србије уништени споменици народа чији је РТС "национални сервис" грађана који "имају право да знају све", вест о овоме се није нашла у ударним терминима информативних емисија! И не само то, у Дневнику 2 РТС-а о рушењу преко 20 споменика на српском гробљу у Липљану није било ниједне једине речи! А није да нису могли или да нису стигли то да забележе јер управо ТВ Мост из Звечана, која функционише у оквиру РТС-а као њено дописништво, у то време већ емитовала видео прилог који су и КМ новине пренеле:

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

С обзиром на то, може се без сваке сумње закључити да Радио телевизија Србије није желела да емитује видео прилог о страдању Срба и овако тешком злочину који се догодио. Ово још и зато што у самом Дневнику злочин није поменут ни једном једином речју! Уместо тога ударна вест је била то да је "И овог викенда појачан саобраћај на путевима и граничним прелазима"!

Остале вести су биле о предстојећој посети председника Макрона Србији, оцена Стејт департмент о побољшаној инвестиционој клими у Србији "захваљујући реформама и финансијској стабилности". Затим и то да "Фејсбук плаћа пет милијарди долара због злоупотребе података корисника" а онда и вести о спорту како је "Бојан Зделар постао првак Европе у кајаку а атлетичару Елзану Бибићу бронза! Симона Халеп боља од Серене Вилијанс у финалу Вимблдона". Наравно, и временска прогноза да су "током вечери и ноћи могући локални пљускови. И сутра киша и до 24 степена".

Ни једна једина реч о "шовинистичкој мржњи" према делу сопственог народа чији је иначе положај најгори у Европи и над којим с спроводи најбруталније кршење људских права! Дакле - свесно и намерно прећутано у центру државе у којој се то дешава!

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: Дневник 2 РТС.


Баш како се у саопштењу Канцеларије за КиМ и каже: "Липљан као да није у Европи, а српски покојници као да немају право на миран починак као покојници других европских нација"!

Канцеларија за КиМ још додаје да ће вај страшан и сваке осуде вредан инцидент евентуално бити забележен у неком од бројних међународних извештаја, и то вероватно само у фусноти испод закључка да на самопроглашеном Косову цветају мир, љубав и демократија".

А управо када погледате било коју емисију Радио телевизије Србије о Косову и Метохији, барем оне у ударним терминима, једини утисак који можете да стекнете јесте "да на самопроглашеном Косову цветају мир, љубав и демократија". Тамо где их нема, за то ће се постарати чланови СНС-а односно "Српске листе" коју је СНС угурао и илегални парламент шиптарских спаратиста. А то управо са циљем да се оваквој "политици" шиптарских сепаратиста пружи легитимитет у "њиховом раду". У ту сврху она је у власти сепаратиста учесник кроз коалицију са једним од најтежих и најокрутнијих ратних злочинаца, Рамушем Харадинајем.

Самим тим, зар није управо то и политика Владе Србије, под чијим окриљем ради и Канцеларија за Косово и Метохију?

"Спаљене цркве и манастири, узурпирана имања, порушени споменици и прекопани гробови, јесу права слика друштвене стварности на самопроглашеном Косову, и свако ко то негира јесте саучесник у тихом континуираном погрому који се годинама одвија над српским народом и хришћанским наслеђем на самопроглашеном Косову" истиче се у поменутом саопштењу Канцеларије за КиМ.

Овакав став Канцеларије не само да се не може негирати већ се свака реч поклапа са стварношћу у пуном смислу. Како оне о друштвеној стварности на КиМ тако и део да "свако ко то негира јесте саучесник у тихом, континуираном погрому који се годинама одвија над српским народом и хришћанским наслеђем".

Црква Свете Тројице у Ђаковици. Данас у потпуности избрисана са лица земље а на том месту изграђен градски парк. Држава Србија никада није тражила њену обнову! Синод СПЦ, уз помоћ Тадићевог а наставља Вучићев режим, протерао са КиМ владику Артемија који је поднео тужбу против земаља чији војници нису заштитили светиње

Али не само што је прећуткивање, а самим тим и саучесништво у погрому над Србима, окосница политике Владе Србије и Канцеларије за КиМ, већ је и њихов труд да ТВ Мост ставе на свој платни списак а својим људима у борду те телевизије и презму потпуну контролу над њеним извештавањем и програмом, као и осталих медија на српском са КиМ, још један снажан аргумент који потврђује да су баш они водећи саучесници у том злочину контролисаним извештавањем о њима, или боље речено - систематским прећуткивањем!

У Београду им је то у потпуности успело, па ако национална телевизија Србије не извештава о злочинима над Србима на КиМ, како се то може захтевати од било кога другог у Европи када знамо да су баш они ментори шиптарске "независности"?

Шта онда очекивати када државна институција потпуно свесна ситуације и могућег ескалирања насиља над Србима закључи да је то "Мржња која некажњено буја, без одговора и осуде, обично на крају пронађе и живу мету, и зато култура рушења и уништења мора бити третирана онако како се третира и у осталим деловима Европе – јасном осудом и одлучном реакцијом" а сама не предузима ама баш ништа да то спречи?

Није ли онда управо она та која такав злочин омогућава, својим неделовањем инспирише а прећуткивањем охрабрује и подстиче? Да, јесте. Канцеларија за Косово и Метохију, на чијем се челу налази Марко Ђурић, је главни саучесник и помагач у погрому који се над Србима на КиМ данас спроводи. Са њом су то исто још и остале националне институције од којих на првом месту председник Србије, Александар Вучић. Затим министар спољних послова Ивица Дачић, који у последње време покушава да повлачењем међународних признања поништи издају коју је он лично починио потписивањем Бриселског споразума којим је успосављена граница између КиМ и остатка Србије, српска полиција интегрисана у шиптарку а преостале државне институције Р. Србије угашене у покрајини. Са њима још и Парламент, Скупштина, министарства али и полиција и Војска. Једном речју, читав друштвени апарат државе Србије је постао саучесник у удруженом злочинчком подухвату који за циљ има прогон преосталог српског становништва са Косова и Метохије!

Поред њих огромну одговорност имају уредник и новинари Радио телевизије Србије, затим других медија са нацоналном фреквенцијом као и сви од реда који вој садржај обајвљују из Србије или им је Србија фокус интереса. Али још и више српски новинари са Косова и Метохије који о оваквим злочинима не извештавају, или то чине тек на локалном нивоу, сводећи овако бестијални напад на неколико реченица којима се јавност више неутралише него што се о њима обавештава. Тек онда се могу на одговорност позивати страни медији и новинари.

Ако то Срби не чине, ако они не јављају да се злочини догађају, онда то сасвим извесно неће и нема разлога нико други да учини. Тиме би се само "реметила хармонија на овом политички осетљивом простору" где се сви труде да "не изазову сукоб". У таквој атмосфери сагласност државних органа Србије је од пресудног значаја! Баш због тога медије које није успела под своју контролу да стави власт из Београда, успели су разни фондови америчке, британске, немачке или илегалне "владе" шиптарских сепаратиста. То је разлог ћутања свих медија на српском језику о и са КиМ - лични интерес, новац, даље материјално богаћење! Што више прећутаних злочина над Србима, што више промоције шиптарских сепаратиста и џелата, што више потчињавања америчким и европским зликовцима то више мрва за богаље од српских новинара.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#KancelarijazaKiM #Kancelarija #Kosovo #Metohija #Mediji #Vesti #Šiptari #Lipljan #Separatisti #Skrnavljenje #Groblje #Srbija #kmnovine

1 коментар:

  1. Анониман15. јул 2019. 08:57

    Ово је заиста страшно!
    Скривају злочине над Србима чак и у самој Србији!
    Хвала КМ за информације

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине