Вести:

недеља, 14. јул 2019.

Више од двадесет надгробних споменика у Липљану уништено (ВИДЕО)

недеља, 14. јул 2019. | Уреднички колегијум 0

У ноћи између петка и суботе, непознати вандали поломили су, порушили и уништили више од двадесет надгробних споменика на православном гробљу у Липљану, на једном вршили нужду.

#Šiptari #Lipljan #Separatisti #Skrnavljenje #Groblje #Kosovo #Metohija #Srbija #kmno
Један од порушених гробова





Од преузимања ингеренција међународне заједнице на Косову и Метохији, ово православно гробље је више пута било на мети вандала подсећа РТВ Грачаница која се при том здушно труди да избегне да напомене да су "вандали" у ствари Шиптари, највероватније, као што је до сада увек и бивало.

“Када смо као и сваке суботе изашли на гробље, имали смо шта да видимо. Преко двадесет споменика је порушено. Позвали смо (такозвану "косовску) полицију, то смо једино могли, и ево и сами можете да видите шта је овде урађено. Дешавало се и раније, рушили су споменике који су ближе путу. Овог пута су ушли дубље у гробље, да се ваљда не види, не примети, и порушили су преко двадесет спомен плоча, а на једној плочи су извршили и нужду”, рекао је РТВ Грачаница Јовица Мирић, председник српске заједнице у Липљану.

Преостали Срби у Липљану ово злодело на њиховим упокојеним рођацима, пријатељима, суграђанима тумаче као директну поруку да нису пожељни у овом граду.

“Са великим болом и тугом су наши мештани добили прву информацију да су уништена два надгробна споменика. Међутим, када смо дошли на лице места, видели смо да је више од двадесет споменика срушено, поломљено, уништено. Шта ми преостали Срби још можемо да очекујемо, ако им и наши мртви сметају. Ово је порука да не желе суживот са нама, да нема будућности овде за нас”, истако је Зоран Радић, представник Срба у општини Липљан.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Липљан, Шиптари порушили двадесетак споменика



Напомињемо, да је РТВ Грачаница, избегла да напомене да је и ово без сумње потез Шиптара који су до сада порушили преко 10.000 надгробних споменика на српским гробљима. РТВ Грачаница функционише у саставу мреже "Мост", под окриљем ТВ Моста из Звечана, коју директно финансира Влада Србије. То је повод да се прећути што више злочина шиптарских сепаратиста како издајничка политика Владе Србије не би наишла на отпор у српском народу. Сакрити злочине шиптарских сепаратиста како би издаја КиМ добила "лепши изглед" и како се не би у јавности видела сва суровост највеће издаје у историји Србије а која се дешава управо у овом тренутку и траје већ неколико година.

Што се конкретно овог гробља у Липљану тиче, оно је грубо оскрнављено и половином децембРа прошле године. И тада су на неким гробовима порушене надгробне плоче а на капели тог гробља претходно су исписани графити "УЧK". Гробље је у таквом стању затекао Станимир Смиљић, који је отишао да посети гроб своје супруге.


ПРОЧИТАЈТЕ:

У Липљану на КиМ оскрнављени споменици, медији не показују већу пажњу (ВИДЕО) - КМ Новине

Наиме, већу пажњу у јавности није задобио ни насртај на српско гробље у Гњилану. Тамо су недавно, представници сепаратистичких илегалних власти, поставили табле које указују на парцеле које на том гробљу припадају заједницама "католика, протестаната, православаца и јевреја"... и другим народима. Бруталност се огледа у томе што на том гробљу никада нису сахрањивани припадници ни једног другог народа осим српског!


Гњилане: На гробљу затирање српских трагова ознакама за заједнице којих ту никада није било (ВИДЕО) - КМ Новине







КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Šiptari #Lipljan #Separatisti #Skrnavljenje #Groblje #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине