Вести:

петак, 5. јул 2019.

Српски политичари од страних траже укидање подршке сепаратистима на КиМ док је они пружају

петак, 5. јул 2019. | Уреднички колегијум 0

Ових дана представници српске власти форсирају причу о тобожњој одрбани националних интереса по питању КиМ а које су и сами издали о сада.

#Šiptari #Priština #Separatisti #Izdaja #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine







Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић разговарала је, са амбасадором Државе Палестине Мохамедом Набханом, о аргументима Србије против поновног разматрања захтева албанских сепаратиста са Косова и Метохије за чланство у Интерполу.

Подсећајући на традиционалну дугогодишњу сарадњу Републике Србије и Државе Палестине, она је истакла да ће се Србија борити за очување међународног права и спречавање политизације професионалне полицијске организације каква је Интерпол, саопштио је МУП.

Државни секретар и амбасадор Државе Палестине су се сагласили да је поштовање међународног права императив, преносе агенције.

Амбасадор Набхан се захвалио Србији на дугогодишњој сарадњи са Палестином и нагласио да став палестинске Владе о непризнавању такозваног Kосова остаје непромењен. Набхан је такође истакао да ће Палестина по питању Интерпола бити на страни међународног права а тиме и Србије.

Истовремено, министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је да је његова посета Перуу била од историјског значаја јер је у интересу Србије да обнови односе са том земљом.

- Питање Kосова није најважније питање о којем треба разговарати, већ су то стратешки односи две земље и присуство Србије у том региону. Из таквог пријатељског односа ће произаћи и пријатељски став у односу на проблеме око Kосова које Србија има - рекао је Дачић.

Он је подсетио да је Перу замрзнуо одлуку о признању једнострано проглашене независности Kосова, као и Египат, тако да се, како је навео, не може више рачунати као земља која подржава косовске сепаратисте.

Политичари у Србији се играју осећањима бирача варајући их на разне начине како би купили одређени број поена. Истина лежи у томе да није битно колико је земаља признало независност албанских сепаратиста већ колико су они у стању да врше ефективну власт на територији коју покушавају да отму. Последњих година то се у знатној мери повећало а томе је највише допринео Бриселски споразум кога је управо парафирао Ивица Дачић. До домаће јавности не стижу вести о реакцијама странаца од којих се тражи да не признају оно што су потписали највиши представници српских власти и на који начин им се то предочава.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Šiptari #Priština #Separatisti #Izdaja #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине