Вести:

недеља, 28. јул 2019.

Тако новотарски безумници ''бране'' Косово и Метохију - ''Бака прасе'' у Дечанима

недеља, 28. јул 2019. | КМ новине 0

"Ова дечанска вест само показује колико је српско богословље (а са њим и савремена побожност), посрнуло, у какву се каљугу стропоштало са Јустинових и Николајевих висина"



Светиња источна, вредности западне


Ово је вест са званичне фејсбук странице велике српске светиње Високих Дечана:

O. Ненад Илић са сином Богданом (познати јутјубер Бака Прасе) у посјети Дечанима. Јуче су били у Грачаници а данас и сјутра ће да посјете Пећку Патријаршију и Призрен.
Posted by Манастир Високи Дечани - Visoki Dečani Monastery on Четвртак, 25. јул 2019.

https://www.facebook.com/Decani.Manastir/posts

Српски калуђер, модератор ове станице, на много негативних коментара одговара новом објавом у којој каже да је ово јединствена прилика „већини од 1.300.000 дјеце која прате све његове објаве на јутјубу да се заинтересују за Грачаницу, Дечане, Патријаршију, Љевишку и друго пребогато духовно и културно наслеђе које овдје имамо.

Некој од дјеце који га воле "Бакин" долазак ће да буде мотив да и сами дођу... Не знате колику радост је његов долазак причинио дјеци која живе у енклавама на Косову и Метохији, у Грачаници, у Хочи, Ораховцу, показао им је да нису заборављени од свих него напротив да је њихово мјесто толико вриједно да највећа звијезда јутјуба у Србији (шта год неко мислио о њему) долази код њих, да их воли и да им посвећује пажњу.“

Вест објављена и на Твитеру, да некоме не промакне:


Хоће ли дечански калуђер објавити овакву вест и када у Дечане дође нека знаменита српска старлета, или познати херој из "Парова" и "Задруге"? Да ли он заиста верује да све те ријалити звезде, скупа са Богданом, могу просветити своје фанове сликајући се испред Дечана и Грачанице? Притом и донети богочовечанску утеху и радост косовском живљу?


Ова дечанска вест само показује колико је српско богословље (а са њим и савремена побожност), посрнуло, у какву се каљугу стропоштало са Јустинових и Николајевих висина. Христос је за савремене богослове само Тело и Крв у путиру. Нема његове богочовечанске личности, нема таворске светлости у врлинама Његовим, нема душе и нема греха, нема пакла о којима Он недвосмислено говори у светом Јеванђељу. Постоје само овакве човекобожачке сентименталности и сујете, које дечански калуђер исповеда у својој објави.



Мени је драга породица свештеника Илића, иако се исувише заиграла. Љубав Христова је савршена, дуго трпи и покрива све наше грехе, све нас Богдане који се ваљамо у блату свог властитог ега и властитих сласти. Чини ми се да Илићи својим поступцима и слободоумљем то желе и да докажу, притом и да разобличе наше љубави човечанске, често неискрене, лицемерне, фарисејске. Ако је то тако онда они заборављају да читав њихов експеримент жалости Христа и узнемирава побожне, те је зато и неодговоран, претеран и неумесан.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: Борба за веру    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#SPC #Srpska #Crkva 
#Amerika #Zapad #Vrednost   #Rastakanje #Novotarci #BakaPrase #Jutjub #Zoutube #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине