Вести:

недеља, 21. јул 2019.

Рамуш Харадинај, коалициони партнер Вучићеве ''Српске листе'', неће бити сам у Хагу

недеља, 21. јул 2019. | Уреднички колегијум 0

Ратни злочинац, један од команданата некадашње терористичке "ОВК" и, према немачкој БНД, шеф организованог криминала у подручју Метохије, Рамуш Харадинај, биће саслушан у Хагу 24. јула.

#Ramuš_Haradinaj  #Kosovo #Metohija  #Sud #Hag #Vesti #Šiptari #Teroristi #Separatisti #Zločinci #Žrtve #Srbija #kmnovine
Илустрација: КМ Новине

Један од најсуровијих команданата терористичке такозване "ОВК" Рамуш Харадинај, позван је да се појави пред судом у Хагу у својству осумњиченог.

Харадинај је на крају седнице илегалне "владе" албанских сепаратиста поднео неопозиву оставку на место такозваног "премијера". Као разлог је навео то што је добио позив да да исказ пред Специјалним судом у Хагу, у својству осумњиченог за ратне злочине.



Није се устезао од махања својом "људскошћу":

- Хтео сам да одвојим част од позива на суд. Не иде "држава" Косово ни "премијер" на суд већ Рамуш Харадинај. Нисам оптужен ни за шта, идем само на саслушање - рекао је новинарима на српском језику.

Како није поднео оставку на место своје политичке странке, нити је раскинуо политичке савезе, то се у Хагу можда неће појавити "премијер" непризнате и злочиначке творевине НАТО/САД/косовских сепаратиста али свакако хоће коалициони партнер Александра Вучића.


Оснивач "Српске листе" као промотивни знак за учешће Срба на шиптарким сепаратистичким квази-изборима, непризнате државе

Подсетимо, Вучић је 2013. године креирао "Српску листу"
која је активна једино у паралелној и илегалној тзв „Скупштини републике Косово“ али не и Скупштини Србије. Та листа је наметнута политичка опција којом је, захваљујући појединим Србима са КиМ, дат пун легитимитет раду илегалних власти албанских сепаратиста на Косову и Метохији. Поред свега тога она је ушла у коалицију са Харадинајем након што пуштен из француског притвора уз де-факто учешће Вучићеве власти у то време (КЛИК⇗)


Све одлуке која је "Српска листа" обећавала да ће спречити, помогла је да се донесу и остваре. Од оснивања тзв "војске Косова", преко одређивања "државне" границе сепаратиста са Црном Гором па кроз низ других нешто мање значајних али подједнако губитничких и штетних по интересе српске државе и народа.

Ипак, Харадинај неће бити сам у Хагу. У међувремену је тамо позван и Јакуп Краснићи,  још један "моралиста".

Он је на Фејсбуку навео да се осећа "морално обавезним" да обавести јавност да је примио позив од Специјализованих већа Специјалног суда у Хагу да се појави 24. јула и да ће се, упркос оспоравању овог суда, појавити пред истражитељима у било ком својству, пренели су сепаратистички медији.

Kраснићи је, према расположивим доказима, одговоран за мучење и убиства више Срба у злогласном логору Ликошане код Глоговца. У овом злогласном логору се од 1998. до краја сукоба на Kосмету налазио Главни штаб терористичке "ОВK".






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Ramuš_Haradinaj  #Kosovo #Metohija  #Sud #Hag #Vesti #Šiptari #Teroristi #Separatisti #Zločinci #Žrtve #Srbija #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине