Вести:

среда, 31. јул 2019.

Током протекле недеље у Грачаници рођено 12 беба

среда, 31. јул 2019. | КМ новине 0

Седам девојчица и пет дечака, биланс су новорођених беба на гинеколошком одељењу КБЦ Приштина, тренутно измештеном у Грачаници.

#Bebe #Gracanica #Kosovo #Metohija  #Srbija  #kmnovine
Фото: Илустрација




 
Ова вест је нешто што највише радује наше суграђане, који истичу да  “нема опстанка без младих и оних који ће испунити куће радошћу”.

Начелник гинеколошког одељења др Богољуб Вељковић, каже да ових дана лекари и сестре на Гинекологији имају пуне руке посла, али и да то није нешто на шта нису навикли.

“Нама је најважније да су наше бебе одличног здравља, све су добиле оцену 9 и 10, а са смештајним капацитетом успевамо да се снађемо и да нашим пацијенткињама пружимо услугу која је на задовољавајућем нивоу”, каже др Вељковић, који истиче да је лекарски кадар такође стручан али и да се нада да ће ускоро бити и подмлађен.

У собама за труднице, још неколико будућих мама чека на порођај. Једна од њих је и Тијана Мицић из Сушице, која чека на порођај и којој је ће ово бити треће дете.

“Имам дечака и девојчицу и сад су ми лекари рекли да носим сина. Задовољна сам здравственим услугама које добијамо у овој установи, лекари и сестре су љубазни и пажљиви, па нам то улива додатну снагу и сигурност пред порођај”, каже Мицићка, која на питање “хоће ли бити још беба”, кроз смех одговара, да ће и ћерка тражити сестру.

Од почетка ове године на гинеколошком одељењу КБЦ Грачаница рођене су 154 бебе, а пре него што је отворено породилиште у Пасјану, годишње је било и по 500 порођаја, чиме ни много веће клинике не могу да се похвале.
Извор: РТВ Грачаница
 

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Bebe #Gracanica #Kosovo #Metohija  #Srbija  #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине