Вести:

недеља, 2. јун 2019.

Родољубиви портал СРБски ФБРепортер обуставља рад, кажу привремено

недеља, 2. јун 2019. | КМ новине 0

Лоше материјалне прилике разлог због кога редакција ФБ Репортера није у могућности да одржи досадашњи квалитет сајта те је уследила одлука о прекиду рада.
 #FBreporter #Mediji #Alternativa #Prekid #Rad





Обавештење редакције, као и реч уредника преносимо у целости:

Поштовани читаоци и сарадници СРБског ФБРепортера, Познато вам је да услед лоших материјалних и техничких услова наша редакција већ дуже време отежано функционише. Од почетка рада наш напор је пре свега био усмерен ка томе да одржимо квалитет садржаја на сајту и да останемо независтан и објективан алтернативни родољубиви медиј. Надамо се да смо у томе и успели.

Од оснивања (на Видовдан 2011.) до данас СРБски ФБРепортер је функционисао искључиво на принципу волонтерског рада, тј. изузетним залагањем и ентузијазмом групе посвећених уредника који су, упркос тешким животним и материјалним околностима, налазили снаге и воље за рад на сајту.

Управо су материјалне прилике разлог због кога се број чланова наше редакције од недавно знатно смањио. С обзиром да због непотпуног састава редакција није у могућности да одржи досадашњи квалитет сајта, приморани смо да привремено обуставимо објављивање текстова на СРБском ФБРепортеру.

СРБски ФБРепортер ће ипак наставити да постоји као сајт магазинског типа – тј. сви наши чланци и архива ће и даље бити доступни за преглед и читање.


Хвала вам на поверењу и сарадњи.
Догодине у Призрену!
Срдачан поздрав,
Редакција СРБског ФБРепортера
2.6.2019.








РЕЧ УРЕДНИКА…

Уважени читаоци и пријатељи СРБског ФБРепортера, као што је наглашено у претходном редакцијском саопштењу- егзистенцијалне околности (у земљи у којој се „никада није боље живело“- ако је за веровати Вођиним „мас-медијима“) на које ми не можемо да утичемо, су присилиле кључне чланове наше редакције, који су протеклих осам година од како постојимо, радили посвећено, веома несебично, често и „ауто-деструктивно“ (састављајући свитање са сумраком)- да се посвете властитом опстанку и својим породицама…

Колико смо у протеклом периоду, својим даноноћним „разбијањем режимског и парарежимског медијског мрака“ у Србији и окружењу, успели да допринесемо некој „медијској равнотежи“ и ширењу истине, и у крајњој линији побољшамо шансе за опстанак наше „посрнуле нације“- томе ћете пре свега ви бити судије, али наравно главни и коначни суд ће дати нека блиска историја.

Данас смо се нашли (попут већине наших сународника у Србији) у незавидној ситуацији да се посветимо личном (неки од нас и буквално- голом) опстанку.

Ако је за утеху, ми вас не напуштамо, једино зарад (горе поменутог) опстанка прелазимо у „стање замрзнутог (не конфликта) већ медијског деловања“- сајт и даље остаје ту где јесте, главна страна је већ „редизајнирана“ тако да презентује неке од наших наударнијих чланака (из нашег 8годишњег „радног стажа“) у централној колумни- бочне колумне презентују наше радове на Руском и Енглеском језику- и све остало је мање више исто. Сви наши стари чланци, осим „дневних вести“ и неких садржаја преузетих са других медија, ће бити доступни кроз архивске и тематске линкове (у бочним колумнама).

Због наше немогућности да физички покривамо сајт као до сада, коментаре практично укидамо, ако успемо да их објавимо у року од 24 сата биће видљиви, ако не „софтвер“ ће их аутоматски обрисати- тако да вам препоручујемо (иако знам да неки од вас то „необично воле да раде“) да не коментаришете постојеће садржаје, али вас зато охрабрујемо да их делите на друштвеним (и личним) мрежама.

Јер - Само Истина ће нас Ослободити…

Такође постојећа редакцијска пошта ће бити проверавана само спорадично, јер колегинице које су до сад биле „носећи стуб“ редакције, од сада неће имати времена да то раде редовно као пре.

Ја лично вам остављам могућност да ме контактирате на Editor@FaceBookReporter.org, али такође не смем да обећам неко редовно комуницирање - опет из неких других објективних разлога (пре свега здравствених).

Али ето, бићемо и даље присутни на нашој србској (пара)медијској сцени, једино сада у магазинској форми (наши помоћни блогови из ФБР Медијске Групе остају тамо где су и до сада били)- и то са ударним и веома квалитетним садржајима, који одољевају зубу времена, и чија је појединачна читаност на нашем сајту до сада није била испод „петоцифрене бројке“.

Право да вам кажем, чудим се да смо и до сада издржали овај темпо рада и овако високу медијску продукцију. Радили смо, што би рекли „помоћу штапа и канапа“, потпуно независно од било чије политике и пара.

Ипак наша највећа снага је била, и остаје, у нашим „добровољачким кадровима“… У овом осмогодишњем периоду смо успели да окупимо у шири круг наше редакције десетине веома квалитетних сарадника и осведочених родољуба- од професионалних новинара, преводилаца, књижевника, песника, веома угледних интелектуалаца, академика.. све до приучених „парамедијских записничара“ попут мене.

…Зато, пре свега, свима Њима несебично хвала на огромној и веома квалитетној подршци.

Али такође једно велико хвала и Вама - нашим редовним читаоцима и „симпатизерима“, чија подршка нас је и највише мотивисала да овако дуго будемо - „Кадри стићи и утећи и на страшном месту постојати - И не бојати се никога до Бога…“ 

1-јун-2019, Ванкувер ФБР оснивач 
Миодраг Новаковић



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине