Вести:

уторак, 4. јун 2019.

Приштина, Зоран Ђокић оптужен за ратни злочин на основу гласина

уторак, 4. јун 2019. | КМ новине 0

Илегално "специјално тужилаштво" албанских сепаратиста подигло је оптужницу против Зорана Ђокића из Пећи, осумњиченог за ратни злочин против цивила током марта и априла 1999. године у том граду.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Zločin #Rat #Zoran #Djokić
Прелаз Јариње, који је парафом а затим и личним ангажовањем изградио Ивица Дачић а додатно оснажио Александар Вучић, место је на коме Срби све чешће бивају хапшени али се то дешава и на другим прелазима успостављеним Бриселским споразумом. Српска полиција може само да посматра.








Ђокићев адвокат, Љубомир Пантовић сматра да нема довољно доказа и да су предложени "потпуно неуверљиви и некредибилни" сведоци.

У саопштењу сепаратистичког, такозваног, "тужилаштва" наводи се да је оптужени Зоран Ђокић у сарадњи са "неидентификованом криминалном групом српске националности" починио злочине против цивилног становништва у насељу Кристал у Пећи, где су, према наводима оптужнице "насилно ушли у албанске куће, натерали становнике да напусте домове, физички и психички их злостављали, али и убили", пише РТС.

Ђокићев адвокат, Љубомир Пантовић, поручује да на основу увида у оптужницу сматра да тужилаштво нема довољно доказа.

"Ту нема доказа, све је то посредно, нико од сведока није видео Зорана Ђокића на месту извршења дела, већ су од других људи чули да је он учествовао у томе, да је неки Зоран Ђокић учествовао у томе", наводи Пантовић.

Предложени сведоци тужилаштва су оштећени чији су чланови породица настрадали, каже Пантовић и додаје да "сви они кажу да га они нису видели, нису препознали, да га нису познавали, али да су чули од комшија да је Зоран Ђокић учествовао у томе".

Пантовић је раније подсетио да је Ђокић до 2015. године живео у Косовској Митровици где је радио у више невладиних организација, и чак једно време у такозваној "влади Косова", те да је много раније рађена провера његове прошлости и да је увек била позитивна.

Такозвана "косовска полиција" ухапсила је Ђокића 2. фебруара на административном прелазу Јариње, и од тада се налази у притвору.

Главни претрес биће одржан пред сепаратистичким "Основним судом" у Приштини - пред њиховим "специјалним одељењем за ратне злочине" оформљеним да суди припадницима терористичке "ОВК" али против њих ни један процес још увек није покренут.

Иначе, хапшења на административном прелазу била су незамислива све док Дачић са шиптарским терористом Хашимом Тачијем није парафирао договор у Бриселу а Вучић га унапредио, развио и на крају са Харадинајем склопио нови пакт искључиво у корист овог вођенекадашње терористичке "УЋК".





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине