Вести:

среда, 12. јун 2019.

Шилово: Покушај асимилације Срба путем назива улица само на албанском језику

среда, 12. јун 2019. | КМ новине 1

У Шилову, недалеко од Гњилана, недавно су постављене табле са називима улица - искључиво на албанском језику иако у том селу Албанаца нема.

Šilovo #Pomoravlje #Kosovo #Metohija #Srbija #Ulica #Jezik #Srpski #Albanski



Како локална РТВ Пулс преноси, док су табле постављане, мештани су негодовали јер је чак и према законима сепаратиста, који су Бриселским споразумом зацементирани и у српским срединама, предвиђено је да су српски и албански језик равноправни.

На таблама је писало "Mesha Selimoviq", "Jovan Jovanoviq", "Kosovska devojka", "Branislav Nushiq"...

Након уложеног протеста већ утоку истог дана, у поподневним сатима, радници су у Шилову уклонили саобраћајне ознаке са називима улица и оставили само једну на којој је на српском језику написано: „улица Косовске девојке“.

Међутим, асимилација је делом извршена и путем потирања српског језика јер нигде где су натписи наводно на српском језику, не користи се ћирилично већ латинично писмо. О томе више нико и не говори...

Шилово, село удаљено пар километара од Гњилана, настањено је искључиво српским становништвом и данас у њему живи близу две хиљаде људи. 


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Народни обичај - Везивање листова кукуруза у чвор - КМ Новине

Народни обичај - Везивање листова кукуруза у чвор #Kosovo #Metohija #Srbija #Pomoravlje #Livoč #Narod #Običaj Овај обичај потиче из давних времена и у складу је са старим веровањима Срба у Горњем Ливочу који је опстао до данас.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман12. јун 2019. 13:34

    А Радио БГ 1 сваки дан у ударно време емитује на албанским и ромском језику иако нико ништа не разуме! Ни сам АVAV не сме да уђе у Нови Пазир где шиптарске мафија прави закон! Докле више, људи моји?Ово постаје суицидарна политика против нас самих

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине