Вести:

петак, 7. јун 2019.

ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: Александру БУЧИЋУ и народним посланицима

петак, 7. јун 2019. | КМ новине 2

"Титови егзекутори, углавном јастребови КПЈ/СКЈ, које је народ звао: комуњаре, су 1945-1949 нештедимице убијали невине и недужне Србе. Заведена је страховлада. Ви је Александре Вучићу настављате, ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО".





ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ

проглашени господин Александар  ВУЧИЋ

Андрићев венац бр. 1

11000 Београд




НАРОДНА СКУПШТИНА

Председница Маја Гојковић

Генерални секретар: за сваког народног посланика;

допис се доставља и у ПДФу:  sekretar@parlament.rs



Доставља се преко епоште или интернета:



ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ



ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председница Владе Ана БРНАБИЋ


ГЕНЕРАЛШТАБ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Начелник Генералштаба генерал потпуковнк Милан МОЈСИЛОВИЋ




УСТАВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председница Весна ИЛИЋ ПРЕЛИЋ




ЊЕГОВА СВЕТОСТ ГОСПОДИН СРБСКИ ПАТРИЈАРХ ГОСПОДИН ИРИНЕЈ


                      

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП ГОСПОДИН АРТЕМИЈЕ


                                                                                                                                                                                                      

Њ.К.В. ЈУГОСЛОВЕНСКИ ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК ГОСПОДИН АЛЕКСАНДАР ПЕТРА КАРАЂОРЂЕВИЋ




ИНСТИТУЦИЈЕ, СТРАНКЕ, УДРУЖЕЊА И МЕДИА У СРБИЈИ




Предмет и тема:  Петиција ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО



Поштовани
господине Александре ВУЧИЋУ, проглашени и устоличени председниче Републике Србије 31. маја 2017. године,
народни посланиче сваки појединачно и сви народни посланици заједно,

Обраћам вам се на основу Преамбуле Устава и чланова 1-3, 3. става члана 4, последњег става члана 5, 1. става члана 6, члана 8, 1. става члана 18, члана 19, 1. става члана 21, 1. става члана 23, 1. става члана 24, 1. става члана 56,  чланова 98, 111, 112, 122, 123, 2. и 3. става члана 114, чланова 115 и 117, 1. и 2. става члана 118, 2. става члана 182, 2. до 4. става члана 194 Устава.

Ваш, проглашени председниче Републике Србије господине Александре Вучићу, говор /1/ у Народној Скупштини Републике Србије 27.05.2019. године и Ваша (не)деловања /2/-/5/ ме наводе да се Вама, као и Вама народни посланиче појединачно и вама свим народним посланицима заједно опет /5/-/8/ обратим.

У првом делу овог документа следе цитати из Вашег, проглашени председниче Републике Александре Вучићу, говора /1/ и коментари аутора овог дописа:



«- у шта верујемо? У лаж или у истину?»
«не може Србија да издржи ту гомилу лажи и лицемерја, не може да настави напред, док се гуши у измишљеној прошлости и лошој садашњости. Немамо простора за самообману, за бајке, пароле нити за лажне мотиве и лажне идоле» 



Тачно је да Србија не може да издржи гомилу Ваших обмана и превара које чините после доласка на власт, од 2012. године, у односу на Ваша обећавања и уверавања дотле.  Они који су гласали за Томислава Николића и Вас, за Српску напредну странку (СНС), веровали су вашим овећањима да ћете да прекинете с противуставним деловањима Бориса Тадића и чланова његове власти: с непоштовањем Устава и Резолуције СБ УН 1244, с прихватањем реалног стања  на Косову и Метохији створеног злочинима, с прогоном и истребљивањем Срба одатле, с распродајом природних добара, с растурањем државе, ... Обманули сте их.

Тачно је да се Србија гуши од последица стварне прошлости од 1918. - 1945. - до данас, а не од неке измишљене прошлости коју нам Ви намећете захтевом да заборавимо своју историју, своју традицију, да се одрекнемо народног предања.

Ви сте постали у својој 23.ој години члан Српске радикалне странке (СРС) и миљеник њеног председника професора др Војислава Шешеља. Као такав сте, а били сте још студент, истовремено постали посланик! Чиме сте то заслужили? Од тада до 05.10.2000. године Ви сте били у врху власти. Били сте министар за информисање крајем 90.их година прошлог века. Чините све да се развијају идолопоклонство према Вама и култ Ваше личности /9/. Србија заиста не може да поднесе лицемерје, поготову властодржаца. О томе ће бити речи детаљније у даљем тексту.



«Да ли смо себи пријатељи ако одбијамо да се суочимо са истином? Његош је још рекао: "Самообмана је убитачна и за људе и за народе." Да ли смо ми у Србији свесни тога?»
«догађало се то да смо били изненађени сваким потезом који се против нас проводио,»
«И време је да отворено изаберемо између слатке лажи и горке истине.» 

«Важно је, да сви ми овде, па и они којих нема, што је не кривица, него лицимерје, коначно признамо, шта нам се догодило и да извучемо поуке, и да не кријемо од себе да нам се догодио тежак национални пораз, у сваком смислу те речи. Губили смо део контролисаних територија, огроман број људи, а економски губици не могу се сабрати ни набројати.
Изгубили смо године, током којих смо се лагали и одбијали да то признамо и био сам сасвим свестан тога, када смо пре седам година дошли на власт и суочили се са проблемом који су сви други већ решили, ови наши одавде на тај проблем заборавили и од њега у потпуности одустали, са жељом да се поново ухватимо у коштац, да га извучемо на површину и да добијемо највише што можемо за наш народ на Косову и Метохији и изгубимо најмање што морамо. И, нисам се одлучио за наставак лажи и самообмане. Рекао сам свима, још тада, и данас вам кажем, нема Србије, нема наше власти на Косову и Метохији, »  


Немојте да онемогућавате народу, посебно млађим генерацијама, да се суочи с истином. Јасно, отворено, истинито, јавно изнесите шта сте говорили, како сте наступали, колика је била ватреност, борбеност, ратоборност, у Вашим иступањима у време Вашег радикалског политичког успињања. Док још нисте постали посланик и после кад сте били посланик из Српске радикалне странке нисте се борили за поштовање Устава и за решавање ситуације на основу њега. Он је изричито, у својој првој реченици, утврдио да се у оснивању СФРЈ полази од права сваког народа на самоопредељење укључујући и право на отцепљење. Ни једна одредба тог Устава није та права давала ни националним мањинама (тј. народностима) ни републикама /10/. Та права народа су били темељ и Устава и државе СФРЈ. Нисте се залагали да једина меродавна институција, Савезна скупштина, води процес решавања политичке ситуцаије по Уставу. Подржавали сте 1991./1992. такмичење Вука Драшковића и Војислава Шешеља у мобилисању што већег броја младића из Србије за ратишта ван Србије. Није била проглашена мобилизација. Ви нисте отишли да се борите, у складу са Вашим ватреним говорима, на ратиште ни 1991, (ни 1995.) ни 1999. Многи младићи из Ваше генерација јесу били мобилисани. Објасните народу, посебно младима, шта сте то тада говорили и чинили да сте се због тога, као председник Владе Републике Србије, извињавали некадашњем председнику САД Уилијаму Клинтону. О трошку наше државе. Изнесите истину да су та Ваша иступања коришћена (као и, такође противуставна, ратоборно бусаџијска, иступања Вука Драшковића, Војислава Шешеља и Томислава Николића) за стварање лажне пропаганде и демонизовање Срба ширењем лажне оптужбе да су Срби агресор у СФРЈ и ради правдања НАТО агресије. Нисте отишли својевољно у Хаг да браните своје ставове, што је учинио Ваш политички отац професор др Војислав Шешељ; или као што је своје ставове Слободан Милошевић тако бранио да је постепено медицински умртвљен да не би био ослобођен оптужби. Извинили сте се Клинтону, једном од вођа процеса унижавања Срба и уништавања Србије и Црне Горе. Нисте се извинили Србском народу и Србији!

Два србска професора су били, у исељеништву у Француској, професори француских универзитета када су (23.03.1998. г.) нашим властима упутили предлог да се распише референдум о решавању ситуације на Косову и Метохији /11/. На предлог Слободана Милошевића, председника СРЈ, референдум је расписан  7. 04. 1998. и одржан 23.04.1998. г. у Републици Србији по питању: „Да ли прихватате учешће страних представника у решавању проблема на Косову и Метохији?”.  Слободан Милошевић и цела власт су се јавно залагали да народ одговори НЕ. 73,05% уписаних бирача јесте одговорило „НЕ“ /12/. Исте године у октобру, супротно резултату референдума, Слободан Милошевић је самовољно склопио договор с америчким изаслаником Холбруком о повлачењу тешког наоружања с Косова и Метохије. Погазио је референдумску народну одлуку, одбацио је народно опредељење демократски слободно исказано. Деловао је и супротно Уставу. Ви сте тада били министар за информисање. О свему томе сте били добро обавештени. Шта сте урадили да се испоштује народна воља исказана референдумом, да се поштује Устав, да се бране суверенитет и територијална целина наше државе и слобода нашег народа? Јесте ли тада научили да сме некажњено да се делује против народне воље, против референдумске одлуке, против Устава? Не, тада сте то учврстили. Ви сте то учили као студент још 1991. године. Тада сте веома ватрено, борбено, иступали подсмевајући се онима који су тражили (на пример  /13/) мирнодопско решавање проблема у СФРЈ по савезном Уставу из 1974 у Савезној скупштини. Зато што је једино Савезна скупштина СФРЈ била меродавна (чланови 281 – 283 Устава СФРЈ из 1974.г.), а не председници република. Они су узурпирали компетенције Савезне скупштине без одговорности. Тада сте научили да не поштујете Устав и да узурпирате државни положај. Је ли тим повлачењем тешког наоружања спречено бомбардовање 1999.?  Није. Били сте у власти и када је потписан противуставни Кумановски споразум /14/. На њему је утемељена Резолуција СБ УН 1244. Државна руководства СРЈ, РС и РЦГ су је прихватили иако је била (и остала) противуставна.  Тада сте поднели оставку, али остали сте у власти и даље.  Развијали сте своју каријеру као члан СРС.



Кад говорите МИ то може да се односи искључиво на све вас који сте били на власти или сте и сада на власти. Не може да се односи на народ. Народ је свестан тога. Чутао је и трпео и онда и сада.  Онда, да не би пао под дамоклов мач Титових егзекутора. Сада, да не би изгубио посао или добио батине од Ваших јуришника. Је ли то раде по Вашем упутству? Да Ви волите батине и батинање? Титови егзекутори, углавном јастребови КПЈ/СКЈ, које је народ звао: комуњаре,  су 1945-1949 нештедимице убијали невине и недужне Србе. Заведена је страховлада. Ви је настављате, ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО.



«У VII веку долазе словенска и српска племена на територију данашњег Косова и Метохије» 



Ово сте тако тендециозно написали као да дотле није било Срба на Балкану. Не објашњавате зашто су Срби, не само у 7. веку, већ од 5. до 8. века, напуштали своју земљу у средњој Европи. Прећуткујете да су их германска племена већ тада прогањала, истребљивала, или претапала. На часовима историје се о томе није говорило. Срби су то заборавили. Добри немачки историчари то знају. Зашто су сe Срби из средње Eвrope селили преко високих Карпата на Балкан уместо да су отишли равницом на исток?  Селили су се на Балкан из истог разлога због ког су Срби под «Олујом» 1995. бежали преко брдовите Босне у Србију, а не Панонском низијом у Мађарску. Зато што су бежали код свог народа - код Срба на Балкану од 5. до 8. века, а код Срба у Србији 1995. Зато су од 5.-8. века прогоњени Срби долазили у Србију из средње Европе. Написали сте то веома тенденциозно. То је својеврсна тендециозна лаж. Зна се да је србских владара, држава и монархија било још од 492. г. /15/. Колико је времена било потребно да се фамилије стопе у племе, а племе у наРОД, да се створи наРОД и да наРОД оснује своју државу и то монархију? Деценије? Векови? Миленијуми? Сада је сто година од укидања 1918. независне и слободне србске државе без народне сагласности. Стари Срби (Серби до Вукове реформе) су били у давнини најмногољуднији народ и преци свих Словена /16/-/19/. Све сте то занемарили у свом говору о историји. Веома тендециозно сте занемривали историјске чињенице које откривају истину о Србима.



«Велики број Албанаца се осећао као губитници, велики број Албанаца је напустио Косово и Метохију, отишли су и преко океана и у многе европске земље у много већем обиму него што су то Срби чинили, »  (За период 1946 – 1961).



Који су то Шћиптари (Ви не поштујете њихово оригинално народно име онако како они себе зову)? Колико их се иселило из Србије, с Косова и Метохије? Дужни сте да изнесете њихов број. Ви волите да износите бројеве. Јесу ли то од оних 100.000 Шћиптара који су се под Хитлеровом заштитом насељавали од 1941. до 1945. на Косову и Метохији? Јесу ли то од оних Шћиптара који су под влашћу нацистичке окупаторске Велике Албаније протерали у том периоду преко 150.000 Срба и целих србских породица с Косова и Метохије? Или су то они Шћиптари који су чинили иреденту на Косову и Метохији после 1945.? Јесу ли то они Шћиптари који су бежали од Енвер Хоџине стаљинистичке диктатуре и којима је Србија била спасоносно уточиште? Јесу ли то они Шћиптари којима је Србија у оквиру Југославије отворила границу за слободно усељавање, којима је давала држављанство без услова, који су добили сва грађанска и политичка права свих држављана Србије и Југославије, који су добили бесплатно здравствено осигурање и школовање, и станове за удобан, слободан и безбедан живот? Масовно су постајали чланови КПЈ/СКЈ. Тиме су одмах по учлањењу добијали привилегије (за напредовање, за станове, за плате,...) које су имали руководиоци и веома активни чланови КПЈ/СКЈ. Јесу ли то они Шћиптари који су се школовали у Србији на Шћиптарском језику? Јесу ли то они Шћиптари који нису били задовољни тиме; тражили су више, захтевали су Републику па су разочарани одлазили што је не добијају (јер им је Јосип Броз обећао, како су тврдили)? То Вас не интересује. Вама је важно да тврдите да се више Шћиптара него Срба иселило у том периоду. И ово Ваше тврђење је веома тендециозно.  

Зашто је уопште требало да се Срби исељавају из Србије кад је било објављено Ослобођење од Хитлеровог нацизма? Одговорите.


«Оно што се дешава тада, од 1961. године, показује како коначно губимо тле под ногама на Косову и Метохији. Понављам, 1961. године имамо 27% Срба на Косову и Метохији, али већ 1971. године имамо 21%. Ако погледате, то је за више од 25% од нашег броја Срба, у релативним бројевима, пад. Године 1981. већ имамо 15% Срба. Дакле од 1961. године до 1981. године са 27 на 15%.

Године 1991. већ имамо 11%. Дакле, више него дупло смо у тих 30 година изгубили,«



До 1946. године Срби се нису исељавали из Србије. Под влашћу КПЈ под руководством Јосипа Броза до 1960. Срби су кришом бежали из Србије. Спасавали су се од његове растуће антисрбске владавине. После 1960. су се исељавали све више. И сада је напуштају. То је резултат владања свих власти од тада до сада над Србима у Србији. За ових седам година Ваше самовољне владавине (с Ивицом Дачићем до 2014. и Томиславом Николићем до 2017.) положај Срба се није побољшавао у Србији.  

Ви прећуткујете шћиптарске злочине спровођене деценијама над Србима: чак и злочин над Ђорђем Мартиновићем и стерилизовање србских мушких новорођенчади у породилишту у Приштини читавих 10 година према вестима објављеним у листу «ПОЛИТИКА» тада!

Ви сада нама натурате ту статистику као доказ да смо мањина у својој Постојбини и да зато треба да се повинујемо истребљивачима и окупаторима Србског народа и наше земље! Да прихватимо те бројке као показатеље нормалног живота, а не као доказе протеривања, истребљивања, Срба у Србији; а не као доказе последица шћиптарских уцена, претњи по живот, злодела и злочина над Србима! Веома тендециозно.



«Да би остварили позитиван прираштај Срба, у наредних 30 година неопходно је да жене рађају 3,2 деце. «



Нити су очеви аутомати за стварање деце, нити су мајке машине за рађање деце, нити је материнство техничко-политички процес, за фабриковање деце. Највеличанственији и најузвишенији процес у природи и у људском друштву су трудноћа и материнство. За одвијање тог процеса без потреса треба да постоје одговарајући услови. Деценијама су Срби, који су пратили демографску ситуацију Срба у Србији, упозоравали на белу кугу у нашем народу. Власти су се оглушавале о то. И садашња  власт под Вашим руководством уз ефикасно извршавање Владе под председништвом Ане Брнабић све више потенцира хомосексуализам на рачун очувања и неговања ПОРОДице, природом и Богом утврђене и Уставом (члан 62) потврђене ПОРОДице у људском роду. Сексуално опредељење човека је његово интимно слободно опредељење. Ви дозвољавате  и штитите пропагирање и популарисање хомосексуализма - уништитеља ПОРОДице и наРОДа. Оно је против другог биолошког нагона сваке биолшке врсте – против нагона за продужење те врсте. За човека је против продужења људског РОДа.

Садашња власт под Вашим руководством, с ефикасним спровођењем Владе под руководством Ане Брнабић, дозвољава да се деца некажњено отимају из њихових домова од родитеља или старатеља ради њихове продаје! Продаја деце, трговина децом, као и трговина живим људским органима, је постала веома пробитачан посао на Западу. Такође, власт под Вашим руководством озакоњује насилно вакцинисање деце недовољно провереним вакцинама!

Однос према ПОРОДици, према деци, је и однос према безбедности и трајности наРОДа и државе. Ви, проглашени председниче Републике Александре Вучићу, и ви народни посланици, то занемарујете.



«У Резолуцији 1244 нигде се не говори о Србији, говори се само о Савезној Републици Југославији. Ми се одричемо правног континуитета у односу на СРЈ. »



Ова Ваша, срамотна за дипломираног правника и недопустива за председника Републике Србије, изјава је рушилачки тендециозна. Она сама за себе захтева да Ви будете безусловно и без одлагања разрешени положаја и функције председника Републике Србије. Република Србија, као и Република Црна Гора,  је  била своју сувереност пренела на Савезну Републику Југославију (СРЈ) док она постоји. У СРЈ није постојала трећа република. Косово и Метохија је била саставни део Републике Србије у СРЈ (као и по свим уставима свих Југославија од 1946. док су постојале и свих Србија од 1946. године до данас). Претварањем СРЈ у Државну Заједницу Србија и Црна Гора (ДЗСЦГ) она је постала правни наследник СРЈ, а Република Србија и Република Црна Гора  су биле државе као равноправне чланице ДЗСЦГ (Члан 2 Уставне Повеље ДЗСЦГ).  


«У случају иступања државе Црне Горе из државне заједнице Србија и Црна Гора међународни документи који се односе на Савезну Републику Југославију, посебно Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација, односили би се и у целости важили за државу Србију, као следбеника.»

3. став члана 60 Уставне повеље ДЗСЦГ



Александар Павић је утврдио следеће /20/:


”ТАДИЋ ОБАВЕСТИО УН, СЕ И ОЕБС ДА ЈЕ СРБИЈА НАСЛЕДНИЦА СЦГ »



Чињеница да је ДЗСЦГ била правни наследник СРЈ, 3. став члана 60 Уставне повеље ДЗСЦГ, чињеница да је тадашњи председник Републике Србије Борис Тадић обавестио све меродавне међународне органе да је Србија правна наследница ДЗСЦГ (а преко ње, правна наследница СРЈ)и да то нико није оспорио необориво доказују да се ни народ ни власт Бориса Тадића нису одрекли правне непрекидности (правног континуитета) у односу на СРЈ. Ваша горе цитирана изјава је страшна тендециозна лаж!



«Једна од тих лоших је да су наше снаге вршиле терор на Косову и Метохији и да је зато неопходно да међународне снаге овладају тим простором, а да се наше снаге повуку са територије Косова и Метохије. »



У Резолуцији СБ УН 1244 не пише «terror» тј. у преводу «терор», већ пише:


«Condemning all acts of violence against the Kosovo population as well as all terrorist acts by any party
Осуђујући све чинове насиља против становништва Косова као и све терористичке поступке било које стране»



 «that the Federal Republic of Yugoslavia put an immediate and verifiable end to violence and repression in Kosovo
да Савезна Република Југославија непосредно и проверљиво прекине насиље и репресију на Косову»



Ви нисте ни споменули у свом говору /1/ следеће одредбе Резолуције СБ УН 1244:

 «Демилитаризовање Ослободилачке војске Косова (ОВК) и других наоружаних група косовских Албанаца како се захтева у ставу 15. у даљем тексту;» *



«Успостављање сигурног окружења, у којем избеглице и расељена лица могу безбедно да се врате домовима, » *

 «Обезбеђивање сигурног и неометаног повратка свих избеглица и расељених лица својим домовима на Косову;» *

 «Захтева да ОВК и остале наоружане групе косовских Албанаца без одлагања прекину све офанзивне акције и да се придржавају захтева за демилитаризацију» *



 «Безбедан и слободан повратак свих избеглица и расељених лица» *



 «О успостављању привремене администрације за Косово као дела међународног цивилног присуства под којим људи Косова могу да уживају значајну аутономију у оквиру Савезне републике Југославије» *



 «Након повлачења, договореном броју југословенског и српског особља биће дозвољено да се врате да би обављали следеће функције:
-Везу са међународном цивилном мисијом и међународним снагама безбедности;
-Обележавање/чишћење минских поља
-Одржавање присуства на српским историјским локалитетима
-Одржавање присуства на кључним граничним прелазима. » *



 «Политички процес у правцу успостављања привременог оквирног спопразума који обезбеђује значајну самоуправу Косову, уз пуно поштовање споразума из Рамбујеа1 и начела суверенитета и територијалног интегритета Савезне републике Југославије и осталих држава у региону, и демилитаризацију ОВК»*



1 Иако у Рамбујеу није склопљен икакав споразум, наша власт је била прихватила да то пише у Резолуцији СБ УН 1244! Да ли више запрепашћује та неистина у Резолуцији СБ УН 1244 или што ју је наша власт прихватила? То показује у каквој ситуацији су тада били наша власт, држава и народ /14/.



Ви сте још само рекли:


«У тој резолуцији има добрих ствари за нас»
Шта сте (у)чинили да се остваре те «добре ствари за нас»? *НИШТА!  

Ви сте од 1993. били у врху власти до 2000. године. Били сте министар за информисање. ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: свим држављанима Републике Србије јавно истинито изложите: је ли наша власт, јесу ли наше безбедносне снаге, над Шћиптарима вршиле терор, како Ви кажете, или насиље и репресију како пише у Резолуцији СБ УН 1244? Због те оптужбе су многи наши људи у Хагу осуђени на укупно око један миленијум ако се добро сећам, упркос њиховом побијању те оптужбе. Ако јесу: ко, где, када и по чијем наређењу? Јесте ли се и због тога извињавали Уилијаму Клинтону? Ако нису: зашто Ви онда не оповргавате ту лаж свуда и увек када се она изнесе? То је обавеза председника Републике Србије (председничка заклетва – 4. став члана 114 Устава). Ви онда њу не извршавате. Нити указујете, већ прећуткујете, да је то онда лаж и у Резолуцији СБ УН 1244. Та оптужба је 1999. била једно од два основна оправдања за НАТО агресију. Сада је обнављају вође УЋК. За Србију и Србски народ је веома важно да зна истину о томе. Пледирате ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: изнесите нам истину. Другу лаж је оборила својим признањем финска форезничарка која је била у комисији за испитивање тела мртвих Шћиптара у Рачку. Американац Вокер је лажно обавестио Администрацију САД да су та тела била тела невиних шћиптарских цивила и да су их побиле безбедносне снаге Републике Србије. Зато тај догађај у Рачку није пример терора или злочина или репресије или насиља наше власти над Шћиптарима. Нити је оправдање за НАТО агресију. Шћиптарско руководство УЋК, које сте Ви признали и прихватате га за легитимну власт на Косову и Метохији, је сада отворило суд за Србе оптужене да су вршили злочине над Шћиптарима.



«Јануара 2006. Контакт група доноси смернице за преговоре и заузима став да не може бити повратка на стање пре 1999. године. Не може бити поделе Косова, нити његовог припајања некој трећој држави. »



Контакт група је имала право да делује само у складу с Резолуцијом СБ УН 1244 повезаном с Уставом Републике Србије. Та Резолуција је утврдила како треба да изгледа ново стање у нашој држави. Њоме је већ онемогућен повратак на стање пре 1999. Контакт група није била овлашћена ни меродавна да доноси никаква нова ограничења, нове услове ни нове захтеве Републици Србији који нису у складу с Резолуцијом СБ УН 1244. Председник Републике Србије је  био и остао обавезан да не прихвати било који захтев Контакт групе који излази ван оквира Резолуције СБ УН 1244 и супротан је Уставу Републике Србије. И то Ваше позивање на Контакт групу је тендециозно и неприхватљиво. Уместо позивања на Контакт групу Ви сте обавезни, под заклетвом, да се позивате на Устав и Резолуцију СБ УН 1244. Ви не извршавате ту своју обавезу.



«Питање суду гласи, цитирам – да ли је једнострано проглашена независност Косова од стране привремених институција самоуправе на Косову у складу са међународним правом? »
«Јула 2010. године Међународни суд правде је донео саветодавно мишљење да једнострано проглашена независност тзв. Косова није у супротности са међународним правом. »



Међународни суд правде није одговорио на постављено питање. Он није утврдио да је једнострано проглашена независност тзв. Косова у складу с међународним правом. Суд је само изнео своје саветодавно мишење (не ни пресуду ни одлуку ни решење ни закључак) да једнострано проглашена независност тзв. Косова није у супротности са међународним правом. То треба увек и свуда истицати. Председник Републике Србије треба да даје такав пример свим осталим државним руководиоцима, институцијама и држављанима Републике Србије. Ви то не чините. Не извршавате своју уставну обавезу из 4.  става члана 114 Устава.   



Ваш говор /1/ тражи да одговорите на следећа питања:



По којој основи и с којим правом шћиптарска декларација о независности Косова (а мисле и на Метохију) има већу историјску, етничку, правну и државну тежину, већу снагу, од референдумске одлуке држављана Републике Србије записане у њеном Уставу?



По којој основи Шћиптари имају веће право од Срба на Косово и Метохију (већ проширују и на југ Србије и на Рашку)?



Обавеза под заклетвом председника Републике Србије, било да је психолог, директор загробног предузећа, правник, председник политичке странке или било које друге професије, јесте да се бори све док се не избори за право Републике Србије.



Ви сте показали и доказали да нисте способни за то или да свесно нећете, или и једно и друго. Ви сте свој говор /1/ саставили тако да народне мисли буду сконцентрисане на друга питања а не на питање како сте Ви извршавали своје уставне обавезе у односу на Косово и Метохију. 145 народних посланика је одушевљено прихватило Ваш Извештај /1/. «БРАВО!!!» Који би народ још, у којој земљи, прихватао таквог човека за председника Републике, да води његову државу и да он представља народ? Чак и да га посланици глорификују?!!!



«ми смо 1999. године у неравноправном и немогућем сукобу поражени тиме што смо потписали, не наши војници, него смо поражени, неравноправна борба је била, потписана је делимична политичка капитулација, повучене су наше снаге са Косова и Метохије, ми смо се правили као да се ништа није десило. »



ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: Кумановски споразум је био још и државна и војна делимична предаја. Био је делимична предаја суверенитета Републике Србије Савету безбедности односно међународним снагама под његовом управом. Ви сте га предали руководству УЋК. Кумановски споразум је био противуставан акт /14/. Уставни суд то није оповргнуо. Суд је у свом Решењу (Број:  IУ-97/99 од 25.05.2000. године) одбио да покрене поступак оцене уставности наведених аката и навео је следеће: «Оспорена Одлука  Народне скупштине донета је на седници одржаној за време ратног стања, када су били угрожени територијална целокупност, суверенитет, самосталност и независност наше државе и слобода нашег народа..» /14/. Можда сте се Ви лично као министар и ви сви на врху државе «правили као да се ништа није десило», али то не важи за цео народ што доказују дописи споменути у /14/. ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: Пошто сте тада били министар за информисање изнесите сада истину о разлозима зашто је наша власт прихватила Кумановски споразум. Пошто га је прихватила, и народ се сагласио ради успостављања и одржавања мира /14/, пошто је Република Србија испунила све (стварно неправедне) обавезе по Кумановском споразуму и по Резолуцији СБ УН 1224, Ви сте строго обавезни да се придржавате тих докумената и Устава. Ви сте дужни и да захтевате и да се сви други њих придржавају. Ви то не чините. Нисте способни? Нећете свесно? Ко је Вама дозволио да водите било какве преговоре ван оквира Кумановског споразума, Резолуције СБ УН 1244 и нашег Устава? Грађани, извор и носилац суверености Републике Србије, то никоме, те ни Вама, нису дозволили! То што су Борис Тадић и чланови његове власти, као и Томислав Николић и чланови његове власти, деловали супротно тим документима и супротно Уставу, није Вама нити дозвола нити оправдање да тако наставите. Напротив, и Томислав Николић и Ви сте били изабрани 2012. због ваших обећања да ћете зауставити све што су Борис Тадић и његова власт започели и  радили противуставно. Народ их је за то казнио на изборима 2012.  

После доласка на власт, Ви сте и као први потпредседник Владе /21/ и као њен председник /21/ - /24/ кршили Устав.  Као проглашени председник Републике, неколико минута после положене Ваше заклетве, у својој беседи сте њу погазили, деловали супротно Уставу (Преамбули и његовим члановима 8, 114 и 182). Истовремено сте изгубили легитимитет да будете на положају и да вршите функцију председникка Републике, тј. да будете председник Републике. Тада сте постали узурпатор тог положаја и те функције, које узурпирате без прекида.



«До половине 2012. године су постигнути технички споразуми о слободи кретања, матичним књигама, царинском печату, катастру, признавању универзитетских диплома, интегралном управљању границама, регионалној сарадњи. »



«за само осам година Милошевићеве власти смо дошли дотле да смо имали сукоб на Косову и Метохији и суштински губитак суверенитета на Косову и Метохији. За само осам година власти ДОС-а дошли смо од великих очекивања, и великих надања и великих обећања народу да ће све да се промени и да ће много ови са Запада да нас воле и да ће да учине све да Косово врате под територијални интегритет Србије, дошли смо до тога за тачно осам година, да смо добили независно Косово. »



Ви сте све ово знали и пре подношења пријаве Српске напредне странке (СНС) за изборе 2012. (били сте њен кандидат за члана Владе), и пре Ваших избора за (пот)председника Владе и председника Републике. Ви немате право да се на то позивате као на отежавајућу околност за Ваш рад. Знали сте за све то. Непрекидно показујете да Ви не можете да испуните своја предизборна обећања из 2012. године. Показујете да не можете (или да нећете) да поштујете Резолуцију СБ УН 1244 и Устав наше државе. Показујете да можете да одржавате своје узурпаторство уз аплаузе народних посланика који не поштују Устав и своју заклетву. То постижете својим противуставним (чланови 6 и 115 Устава) двоструким председништвом: државе и Српске напредне странке која има 105 посланика од укупно 250 народних посланика, односно од 125 присутних првог дана (27.05.2019.) када сте држали говор /1/ у Народној скупштини, од 145 који су прихватили Ваш Извештај /1/ и од 162 присутних приликом гласања другог дана (28.05.2019.) после дискусија о Вашем говору /1/. Преко 105 посланика СНС и Ваших оданих коалиционих партнера: 22 посланика из СПС, 22 посланика из СРС, 9 посланика из ПУПС, тј. укупно 158 народних посланика, Ви сте подчинили Народну скупштину себи супротно члановима 1, 3, 5, 6 и 115 Устава.

«Налазимо се на путу европских интеграција. Хоћемо да будемо део света, да припадамо том типу друштва. »
«Четврти битан закључак је тај да је Репбулика Србија у основи успела да у потупности заштити свој интерес у Покрајини и у контексту европских интеграција.»



Ви настављате да спроводите противуставну Тадић-Марјановићеву пријаву за учлањење Републике Србије у Европску Унију /25/. Пример како настављате и продубљујете противуставна деловања Бориса Тадића и његове власти.



«ми успевамо Бриселским споразумом седам година касније, а то је Заједница српских општина, а што данас не можемо да формирамо зато што Европска унија, као гарант провођења тог споразума, није извршила притисак на Албанце да се тај споразум проведе у дело. »



Изнесите јавно које су то одредбе Бриселског споразума у складу с Уставом. Нисте изнели ни једну. Уставни суд није утвдио ни једну.



«Онда, наравно, почињу игре око Заједнице српских општина. »

«И једину њихову обавезу из Бриселског споразума они нису испунили. »

«Затим су три пута у претходних годину дана прекршили Споразум о полицији, нарушили безбедност Срба нелегалним упадима својих парамилитарних и параполицијских јединица на север покрајине. »

«Моја је дужност да вам данас укажем на следеће чињенице. Да смо ми од почетка били изложени различитим врстама притисака и трикова, »

«Приштина је са Тираном нелегално укинула контролу државне границе између наше границе према Републици Албанији и омогућила слободно кретање, чиме је најдиректније прекршила Резолуцију 1244. »

«формално су у сарадњи са Републиком Албанијом прокламовали свој циљ да теже стварању велике Албаније на Балкану. »

«Приштина је донела нелегалну одлуку о стварању тзв. војске Косова коју су подржале све западне силе, иако је та одлука донета супротно вољи, чак и НАТО, био је коректан генерални секретар НАТО-а Јан Столтенберг, и супротно Уставу "лекс супериору" тзв. државе Косово. »

«Приштина је недвосмислено одбила имплементацију постигнутих споразума из дијалога, посебно по питању Заједнице српских општина. »

«приштинске власти су недавним усвајањем тзв. статута "Трепче" операционализовале национализацију и отимање имовине српских привредних субјеката. »

«Приштина је јавно запретила и кроз институције поставила нова законска ограничења по питању дијалога. И избором ТИБ-а, али су онда говорили и о Трепчи, Газиводама и свему другом. »

«Премијер привремених институција Харадинај сменио је легитимне представнике српског народа и доводи личне пријатеље, кумове, слуге који служе само њему и албанским интересима. »
«Приштина под тзв. тајним и фингираним оптужницама хапси Србе за наводне ратне злочине и тиме, супротно Резолуцији 1244, која налаже да се на Косову и Метохији створе услови за сигуран и безбедан повратак свих расељених, избеглих лица, онемогућава овај процес. »

«Даље, откуд куће и имања од Срба и њихово трајно исељавање, куповина највреднијих имања на важним локацијама за планско насељавање Албанаца, изградња викендица у викенд насељима и на ободима већих општина, те масовна промена пријаве пребивалишта у погодном тренутку, исписивање албанског становништва из бирачких спискова граничних општина са албанском већином и њихово уписивање у бирачке спискове становништва са већинским српским становништвом.
На основу расположивих података, укупан број евидентираних етнички мотивисаних напада у периоду од 2014. до 2018. године је 465. То је велики број напада. Али, да имате у виду, само десет година раније у истом периоду, био је готово троструко већи. Дакле, ипак смо нешто успели да урадимо. Приметан је велики број пљачки и уништавања имовине – 150; напада на културно-историјске споменике, верске објекте и гробља – 45; провокације и претње – 118; физичких напада – 62; каменовања кућа, возила и лица – 30. »

«Узгред, Косова и Метохије је територија на коју се вратио најмањи број избеглих лица од свих кризних подручја, жаришта у целом свету, свега 1,9%.»

«Кренули смо у разговоре са Албанцима који, не само да желе независно Косово, већ желе и велику Албанију, са људима који мисле да су они, а не НАТО, а на НАТО увек могу да рачунају, тако они кажу, пре свега на Сједињене државе, победили и који би да узму све, а да не дају ништа, са онима који за такво понашање имају отворену подршку најмоћнијих земаља у свету»

Све ово овде цитирано показује да сте свесни тоталног краха Ваших самовољних противуставних одлука, противуставних аката и деловања, одбацивања Устава и Резолуције СБ УН 1244 : прихватање руководства УЋК за легитимну Власт, усвајање и спровођење Бриселског споразума, насилно настављање процеса укључивања Републике Србије у Европску Унију, стално прихватање противуставних компромиса с руководством УЋК.....

«Добили смо мир. »

«Сачували смо мир, већу сигурност за Србе на Косову и оно што је најважније, бољу и снажнију српску економију. »

«Питање је дана и месеца када ће да нападну Србе, јер они то не могу да поднесу више. Ми можемо. Они не могу. »



Прочитајте шта сте рекли. Овај трећи цитат из Вашег говора поништава прва два!



«Да ли ћемо ми  моћи да добијемо све оно што бисмо ми желели и све оно о чему маштамо? Наравно да нећемо. »



Ко је Вама дозволио да Ви тргујете територијом  Републике Србије, да тргујете  Косовом и Метохијом? То је један од доказа Ваше пословне неспособности због које Ви нисте били испунили неопходан услов да будете кандидат за председника Републике /26/. О каквим то нашим жељама Ви стално причате и придикујете? Докле ћете да обмањујете и себе и друге причањем да се ради о жељама уместо да поштујете истину да су у питању право и обавеза Србског народа и Републике Србије да се не отуђује Косово и Метохија и Ваша дужност под заклетвом да се борите да се то не догоди. И ова Ваша изјава је веома тенденциозна.



«Ја нећу такав да будем, па макар ме сутра ви први одавде сменили, затим народ на референдуму. Потпуно ми је свеједно. »

«Рећу ћу вам, док сам председник Републике, а то је још три године – »

Што сте уобразили да Вама неко у Србији одређује какви ћете Ви да будете? Ви јасно, отворено, и изричито овом изјавом обавештавате јавност да нећете да поднесете оставку (која је уставни чин према члану 117 Устава) упркос Вашим многобројним противуставним радњама и деловањима, актима, и неизвршавањима уставних дужности. Њихове негативне последице су тешко отклоњиве.



Вама је било саветовано /27/ као председнику Републике да предложите Народној скупштини, и Вама као председнику Српске напредне странке (СНС) да скупите најмање 100.000 потписа чланова странке и да захтевате од Народне скупштине, да распише референдум по следећем питању:


Да ли Александар Вучић треба да буде разрешен функције председника Републике Србије?


Ви нисте (до сада) прихватили тај савет.



Уставно је и право и обавеза Народне скупштине да покрене и спроведе уставни поступак Вашег разрешења због Ваших вишеструких кршења Устава (чланови 1, 3, 4 - 6, 114, 115 и 118 Устава). Ако Народна скупштина Вас разреши положаја и функције председника Републике онда је то коначна одлука. После ње се не расписује референдум о Вашем статусу. Ради читалаца цитирам:

Председник Републике разрешава се због повреде Устава, одлуком Народне скупштине, гласо-вима најмање две трећине народних посланика.
Поступак за разрешење може да покрене Народна скупштина, на предлог најмање једне тре-ћине народних посланика.
Уставни суд је дужан да по покренутом поступку за разрешење, најкасније у року од 45 дана, одлучи о постојању повреде Устава.
Члана 118 Устава.



Зашто Ви сматрате да би Народна скупштина била обавезна да прихвати расписивање референдума о Вашем статусу, који бисте јој Ви предложили после њене одлуке о Вашем разрешењу? Зашто би Народна скупштина била дужна да супротно члану 118 Устава распише референдум о Вашем статусу да би задовољила Вашу жељу? Зашто Ви сматрате себе изузетном личношћу за коју не важи Устав? Пред Уставом и законом смо сви једнаки (1. став члана 21 Устава).

«даћу све од себе, уколико они укину те таксе, да покушамо да пронађемо некакво компромисно решење, »

«Да покушам да сведем ово што смо данас говорили, дакле нама у првој фази остаје да чекамо, да видимо хоће ли Европљани и Американци убедити Албанце да укину таксе. Наставка суштинских разговора без укидања такси неће бити и тачка.
 Уколико укину таксе, ићи ћемо да разговарамо, да пронађемо компромисно решење. »
«не буде ли компромисног решења, само чекајте напад Албанаца на Србе. То ће се догодити јер они губе живце, све су нервознији и нервознији због Трибунала, зато оснивају Трибунал за Србе и зато то све раде. »



Држављани Републике Србије су прихватили компромис. Записали су га:

Република Србија има Аутономну покрајину Војводину и Аутономну покрајину Косово и Метохија. Суштинска аутономија Аутономне покрајине Косово и Метохија уредиће се посебним законом који се доноси по поступку предвиђеном за промену Устава.
2. став члана 182 Устава



Поступак за промену Устава је утврђен у члану 203 Устава. Нисте се у својству првог потпредседника Владе заложили да Влада предложи одређивање суштинске аутономије Косова и Метохије у складу с Уставом и Резолуцијом СБ УН 1244 која је саставни део правног система Републике Србије (2. став члана 16 Устава). Нисте водили ни Владу као њен председник тако да она тада предложи решење за суштинску аутономију Косова и Метохије у складу с Уставом и Резолуцијом СБ УН 1244 нити сте то учинили после Вашег проглашења за председника Републике. Најбоље би било да сте у својој приступној беседи, после полагања председничке заклетве народу на Уставу, Српској православној цркви и Богу на Мирослављевом јеванђељу, предложили то решење. Уместо тога сте тада деловали против Преамбуле и чланова 8, 114 и 182 Устава отварајући дијалог о уништавању територијалне целовитости, промени границе Републике Србије и отцепљењу Косова и Метохије од Србије. Тада је требало да дате од себе не све већ само оно за шта сте се заклели. Нисте то урадили. Надобудно, свесно, самовољно сте наставили да одбацујете, да омаловажавате, и Устав и Резолуцију СБ УН 1244.

Ви замајавате народ убеђујући га да су шћиптарске таксе основни проблем. Не признајете истину да су оне последица Ваших противуставних деловања и неизвршавања уставних обавеза.

Ви гарантујете уцењивачки и претећи да ће Шћиптари да нападну Србе. Па зар шћиптарски терористи свих ових деценија од 1941. до сада не нападају Србе било повремено било у дужем интервалу?



«Одлучност Запада да Срби прихвате и признају албанску независност на Косову у потпуности, дакле, западне силе које су прихватиле независност Косова апсолутно су одлучне да то истерају до краја, по сваку цену и на сваки начин. »



Ви сте иступили овом изјавом као представник оног дела Запада који признаје противуставно створену окупаторску шћиптарску државу на територији Републике Србије – на Косову и Метохији.  Зар тек сада схватате њихову одлучност? Зар то нисте схватили ни после неправедних осмогодишњих санкција, ни после састанка у Рамбујеу, ни после НАТО агресије, и ако сте били министар за информисање? Ако нисте - онда нисте способни да будете председник Републике Србије. Или сте били схватили, али се свесно нисте трудили да им објасните да су дужни да поштују Устав Републике Србије у заједници с Резолуцијом СБ УН 1244 и да Ви немате права на било какав договор или компромис, који није у складу с тим актима. Шта сте учинили у складу с тим документима у односу на те западне силе? НИШТА! Нисте ишта учинили у складу с Уставом и Резолуцијом СБ УН 1244 у односу на њих. Нисте извршавали своју уставну обавезу да штитите територијалну целину Републике Србије и Косово и Метохију у њеном саставу (Преамбула и чланови 114 и 182 Устава, као и Резолуција СБ УН 1244). Зато о томе нисте говорили у свом Извештају /1/. Довољно да не можете да будете и да нисте председник Републике Србије. ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: Ви сте узурпатор!

«код нас ће одлука народа да буде обавезујућа. А не – референдум није прошао, ал кога брига за референдум, ако одлуче политичке елите.

Код нас ће бити онако како народ одлучи и онако како народ буде рекао. »
ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: Ово је још једна Ваша лаж. На почетку овог дописа је показано да је председник СРЈ погазио октобра 1998. референдумску одлуку народа донету у априлу 1998. Шта више, народ је на референдуму 2006. усвојио данашњи Устав. Ви га омаловажавате и одбацујете га када треба да делујете у складу с њим. Не поштујете референдумску  одлуку народа. Свако будуће гласање сте учинили бесмисленим и нелегитимним док год Ви узурпирате положај и функцију председника Републике Србије.
«Да ли постоји тај јунак, тај Обилић, тај осветник Косова данас, који ће једним чином и тако лако,  како они причају, да врати под наше окриље свету земљу Косово и где је он? Ја сам, господине Шешељ, за разлику од вас, врло озбиљан, јер међу владикама , песницима, интелектуалцима, политичарима, покажите ми тог јуначког сина и верујте ми, одмах ћу да се склоним и пустим га да заврши тај свети посао, јер ја нисам у стању. Признаћу да сам био издајник и да сам продао ту најскупљу реч Косово. У супротном, то нећу ником да дозволим, »
Нисте Ви ни Милош Обилић ни Цар Лазар нити сте ичим показали да сте их достојни да можете тако да уцењујете. Они су се борили да сачувају нашу државу и слободу нашег народа.

Ви тражите да прихватимо отимање Косова и Метохије од Србије, растурање наше државе, протеривање и истребљивање Срба с Косова и Метохије, да не захтевамо повратак свих прогнаних с Косова и Метохије (што гарантује Резолуција СБ УН 1244) и подчињавање преосталих Срба шћиптарским терористима који су чинили злочине над невиним Србима, да им препустимо сва културна, духовна и природна богатства на Косову и Метохији!

Ова Ваша уцена је бестидна посебно у односу на све борце који су се по цену својих живота борили за одбрану наше земље и нашег народа и свих осталих држављана Републике Србије од НАТО агресије 1999. Такав захтев има право да свако од њих упути, али не и Ви. Ви нисте никада били мобилисани (напред је то објашњено). Свако од њих је у односу на Вас херој Косовске битке 1389.

Према мом познавању јавног ангажовања следећих личности и њиховог поштовања Устава,
а у односу на Ваша ангажовања и на Ваш однос према Уставу и држави: од покојних је на пример Оливер Ивановић Цар Лазар, а од живих: др Марко Јакшић је Милош Обилић и Славиша Ристић је Цар Лазар. У односу на рад Ане Брнабић и њено поштовање Устава за њу је на пример и Милица Ђурђевић Стефановски и др Јована Стојаковић спој Косовке девојке и Милунке Савић.
 «све што сам вам данас рекао апсолутна је истина. »

ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО: С обзиром на напред откривене Ваше лажи ово је Ваша врхунска лаж!

Ваш говор /1/ у Народној скупштини 27.05.2019. је тендециозно састављен као говор за предизборну кампању. Он треба да убеди народ да се Ви борите за његову «Вашу будућност», да је потпуно оправдано што не поштујете Устав, да треба да прихватимо неки нови компромис (вероватно, према свом Вашем досадашњем (не)деловању, мимо Устава и Резолуције СБ УН 1244), да Ви треба још три године да будете на положају и да вршите функцију председника Републике самовољно, мимо Устава, као до сада. Узурпаторски.

Ваш говор /1/ је и Ваша предизборна припрема и за следећи председнички мандат. Он треба да Вам служи за алиби да сте народу све отворено и јасно рекли о нестајању Срба и експанзији Шћиптара, о њиховој непоколебљивости и незаустављивости да силом отимају србску земљу, руше државу србског народа, прогањају, злостављају, муче, поробљавају Србе. Да смо немоћни. Да су они подржани у томе од највећих западних сила. Да ће тако бити изнели сте податке о садашњим бројевима Срба и Шћиптара (на Балкану) и извели сте рачуницу којом математички доказујете своја предвиђања.

Математика је тачна. Међутим, резултат добијен математичким путем може да буде (катастрофално) погрешан. (Видите на крају овог документа "Математички додатак» ради илустрације). Када се све математичке операције изведу тачно, математички резултат је тачан само у односу на претпоставку на којој се заснива прорачун и у односу на полазне податке. Верујем Вам да сте све бројчане податке изнели тачно. Своју рачуницу сте засновали на претпоставци да ће Србијом и Србима да владају и даље људи /28/ као Ви и као сви Ваши претходници од децембра 1918. године до сада. Ви тачност те своје претпоставке гарантујете својом изјавом да ћете бити на положају председника Републике и вршити његову функцију још три године. Изложили сте говор /1/ који је велика већина од присутних 125 народних посланика (и публике) громогласним и дуготрајним аплаузима поздрављала и подржавала. То треба да буде гаранција да ћете наставити да владате (под шћиптарским туторством према Вашој математици) и у следећем мандату (следећим мандатима). У њему бисте променили Устав по угледу на многе наше владаре /29/.

Да бисте све то оправдали и били потпуно убедљиви, Ви стално подвлачите да сте за мир и да сe зато трудите за постизање некoг новoг «компромисa». Тврдите да без таквог (каквог то?) новог компромиса нестрпљиви Шћиптари започињу рат (с војском коју су створили против: Кумановског споразума, Резолуције СБ УН 1244 и Устава Републике Србије) и да смо ми опет немоћни јер их припремају и подржавају најјаче државе Запада и НАТО. Ви нам тврдите да постоји само следећи избор: или прихватње скоро свега што Шћиптари захтевају или рат. Тај избор је лажан. Постоји моћно мирнодопско и легитимно средство да се сачува Република Србија одређена својим Уставом. То је Резолуција СБ УН 1244. То је трећа могућност. Она је једина мирнодопска легитимна основа за мирнодопско и међународно признато решавање проблема који нам намећу Шћиптарски терористи и њихови подржаваоци. Све државе чланице Уједињених нација су обавезне да је поштују. Ви сте одбацили Резолуцију СБ УН 1244. Понављам, она је део правног систем Републике Србије (2. став члана 16 Устава). Њеним одбацивањем Ви делујете против Устава.  Ви не можете да будете и Ви нисте председник Републике Србије. Узурпатор сте. Је ли то Вама још није јасно?

Вама је било на време предложено да на састанку с представницима западних држава, Европске Уније и УЋК предвиђеном за 24.06.2018. саопштите да су Вас Шћиптари приморали да почнете да поштујете Резолуцију СБ УН 1244, Устав и своју двоструку председничку заклетву  /30/. Одбили сте. Пропустили сте изванредну прилику да повратите легитимност председника Републике Србије. Непоколебљиво сте решени да наставите као до сада. Доказ је Ваш говор /1/.

С обзиром на све изложено упућује Вам се ова



П Е Т И Ц И Ј А



ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО



да Ви, проглашени председниче Републике Србије господине Александре ВУЧИЋУ јасно изложите истину народу:

 1.      да сте својим отварањем дијалога о Косову и Метохији деловали против (Преамбуле и чланова 114 и 182) Устава и да сте истовремено погазили и одбацили управо дату двоструку председничку заклетву,
 2.      да сте гажењем своје председничке заклетве изгубили легитимитет председника Републике и да сте постали узурпатор положаја и функције председника Републике,
 3.      да сте у својству противуставног двоструког предедника: председника Републике и председника Српске напредне странке (која има 105 од 250 народних посланика), подчинили себи Народну скупштину, уништили демократију и владавину права,
 4.      да спроводите државни удар подчињујући себи (као њиховом команданту) одбранбене снаге Републике Србије да штите Ваше неизвршавање уставних обавеза, да извршавају Ваше противуставне захтеве и да тиме оружаним средствима рушите Републику Србију,
5.      да потпуно омаловажавате историјска и државна права Србије /28/.

Такође на основу члана 56 Устава



Т Р А Ж И М


да Ви, проглашени председниче Републике господине Александре ВУЧИЋУ, јавно објасните зашто не подносите писмену оставку председници Народне скупштине Маји Гојковић.

Вама, народни посланици, се обраћам такође на основу члана 56 Устава и


Т Р А Ж И М


да Народна скупштина јавно одговори на следећа питања:


1.      Зашто Народна скупштина подржава противуствна деловања Александра Вучића која: растурају државу, јачају страну окупацију, уништавају слободе и права човека и народа, срозавају демократију и владавину права, обезвређују рад наших људи, доводе до демографског пустошења, уништавају цело наслеђе самовољном распродајом националних културних и духовних вредности, природних добара и извора, уништавају морал у свим његовим облицима (лични, породични, пословни, професионални, државни, војни, политички, академски морал), свако гласање чине бесмисленим док је он на положају и врши функцију председника Републике?
 2.      Зашто Народна скупштина још увек прихвата за председника Републике човека, сада Александра Вучића, који се заклео да ће „све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део” и који истовремено захтева да се прихвати и призна шћиптарска нелигитмна власт тз. «Репубљик Косова» за легитимну власт, који цепа територијалну целину Републике Србије и уништава њен суверенитет на Косову и Метохији?

3.      Зашто Народна скупштина и даље прихвата да Александар Вучић врши функцију, држи положај, ужива имунитет и прима плату председника Републике упркос његовом одбацивању заклетве, Устава, Резолуције СБ УН 1244, а и проистеклим последицама?
 4..      Зашто Народна скупштина и даље тражи од држављана Републике Србије да прихватамо да Александар Вучић врши функцију, држи положај, ужива имунитет и прима плату председника Републике?
 5.      Зашто Народна скупштина подстиче неоправдано развијање идолопоклонства према Александру Вучићу и неосновано јачање култа његове личности?
 6.      Зашто Народна скупштина још одбија да покрене уставни поступак разрешења Александра Вучића положаја и функције председника Републике због његових повреда Устава и њихових дуготрајних лоших или трагичних последица?
 7.      Зашто и докле ће Народна скупштина да не поштује Устав /31/?
 8.       Зашто Народна скупштина и даље прихвата Вас појединачно и вас заједно, који не поштујете Устав, да вршите функцију, будете на положају, примате плату и имате имунитет народног посланика?
 9.       Зашто Народна скупштина тражи од држављана Републике Србије да и даље прихватамо Вас појединачно и вас заједно, који не поштујете Устав, да вршите функцију, будете на положају, примате плату и имате имунитет народног посланика?
 10.  Зашто Народна скупштина прихвата одбацивање заклетве народног посланика и узурпирање положаја и функције народног посланика?
 11.  Зашто Народна скупштина не разреши дужности и функције сваког народног посланика који не поштује Устав?
 12.  Пошто сте вас 145 народних посланика одлучили /32/ да Народна скупштина прихвата Извештај Александра Вучића о Косову и Метохији /1/, зашто Народна скупштина прихвата и све лажи у том Извештају?
 13.  Хоће ли Народна скупштина да тражи од Владе да утврди ко је наредио да се забрани и зашто је забрањен протест «ЗАВЕТНИКА» против шћиптарске окупације Београда манифестацијом „Мирдита“ /33/?

Математички додатак

Деца у основној школи то илуструју “доказивањем” да је 2=1. Полазе од тачне поставке усвајајући било кој број x различит од нуле: xxxx = xxxx тј. (x+x)(x-x)=x(x-x). Све је тачно, без грешке. Потом поделе обе стране једначине са (x-x) и закључе: x+x=x. Опет обе стране поделе са бројем x и добију тачан резултат у односу на претходну једначину: 1+1=1 тј. 2=1. Коначан резултат изгледа тачан у односу на полазни податак (број x различит од нуле ) и полазну једначину xxxx = xxxx. Међутим, у току рачунања је извршена недозвољена операција дељења нулом, тј. дељења са (x-x)=0.

Референце

/1/    „Говор председника Републике Александра Вучића у Народној Скупштини Републике Србије 27.05.2019. године“: https://www.predsednik.rs/pres-centar/vesti/govor-predsednika-republike-srbije-aleksandra-vucica-u-narodnoj-skupstini-republike-srbije-27052019-godine

/2/    ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ Александар Вучић и ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ Александар Вучић: Петиција да предложите Народној скупштини референдум по питању:“Да ли Александар Вучћ треба да буде разрешен функције председника Републике?“, 14.11.2017,

/3/    ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ Александар Вучић: „Одговор на Ваше питање народу шта треба још да учините?“, 27.03.2018, 

/4/    ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ Александар Вучић: „ЗА ДОБРУ БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ“, 1. ДЕО :07.02.2019, 2. ДЕО :08.02.2019. Пријем дописа потврђен у председништву Републике. Може да се добије од аутора преко епоште.

/5/    МИНИСТАРСТВУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА, НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ, УСТАВНОМ СУДУ, ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ, ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ВОЈСЦИ СРБИЈЕ, Држављанима Републике Србије, институцијама, странкама и медиима, „Опис тока, Одлука и Декларација Народног скупа за разрешења Александра Вучића и Ане Брнабић и за успостављање поштовања Устава и закона и од власти“, 15.09.2018:

/6/    ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ Александар Вучић: Истинито је да сте Ви изгубили легитимитет, 22.04.2019. Пријем дописа потврђен у председништву Републике. Може да се добије од аутора преко епоште.

/7/    НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ петиција да изврши контролу рада председника Републике Александра Вучића, 13.07.2018 и 15.08.2018:

/8/    НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ петиција да покрене уставни поступак разрешења Александра Вучића, 22.05.2019.  Пријем дописа потврђен у писарници Народне скупштине. Може да се добије од аутора преко епоште.

/9/    Конференција: „Идолопоклонство, држава и слобода“, 03.10.2018,

/10/ Почетак Устава СФРЈ из 1974. године и цео Устав: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/UstavSFRJ1.14170338.jpg

/11/ Два србска професора из Француске Председнику Републике, председнику Народне скупштине и Народној скупштини: „Решавање проблема која су отворили албански емигранти и њихови наследници на Косову и Метохије је у искључивој надлежности народа  Републике Србије путем референдума.“,  20-23.03,19988. Основни документ:
Додатак 2:

/12 / Референдум о учешћу страних представника у решавању проблема на Косову и Метохији, расписан 07.04.1998 на предлог Слободана Милошевића председника СРЈ и оржан 23.04.1998. г. у Републици Србији по питању: „Да ли прихватате учешће страних представника у решавању проблема на Косову и Метохији?”,

/13/ Апел за мирнодопско уставно решавање ситуације у СФРЈ, 05.07.1991, http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/1991_07_05ApelSrpSveDop.29635223.pdf

/14/ Уставном суду Републике Србије да оцени уставност аката усвојених 09. И 10. Јуна 1999. године:
Решење Уставног суда:

/15/ Списак србских владара и династија од 492. године до 1918. године: https://www.intermagazin.rs/ovo-je-zabranjena-istorija-u-skolama-istorija-srba-pre-nemnjica/

/16/  Стари Срби су били најногољуднија раса, ФРанцуска универзална историја земаља и народа, 1932:

/17/ Стари Срби су преци свих Словена, Француски енциклопедијски речник, 1935:

/18/ Раса Словена под општим именом Срби, Сипријан Робер, СЛОВЕНСКИ СВЕТ, 1852:

/19/  Словени су били познати под разним именима, Француски Нови Енциклопедијски Речник,:

/20/  Александар Павић, „Србија има сва права поводом и резолуције 1244 и Дејтонског споразума“, СРБски ФБРепортер, 23.05.2019: 

/21/  Народној скупштини (потписало 468 гдржављана Републике Србије): ДЖАВНИ УДАР, РАЗРЕШЕЊА ПРЕДСЕДНИКА НИКОЛИЋА И ВЛАДЕ; НОВИ ИЗБОРИ, 09.04.2013:

/22/  Уставном суду: уставна жалба на ставове Суда и опредљен захтев да:Суд испуњава своје уставне обавезе и да Суд забрани Томиславу Николићу, Борису Тадићу, Ивици Дачићу, др. Мирку Цветковићу и Александру Вучићу да буду на било ком руководећем државном положају,

/23/ Уставном суду да забрани рад Демократској странци, Социјалистичкој партији Србије и Српској напредној странци: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2016_02_26LTGbezJMBG_URL.56132003.pdf

/24/  Народној скупштини да разреши председника Владе Александра Вучића:

/25/  Уставном суду да оцени уставност пријаве за учлањење Републике Србије у Европску Унију и Закључак Уставног суда: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2010_02_06LTG_US_EUsve.65140529.pdf

/26/ Уставна жалба Уставном суду, 14.03.2017:

/27/ Председнику Републике Александру Вучићу и председнику Српске напредне странке Александру Вучићу: предложите Народној скупштини референдум по питању: Да ли Александар Вучић треба да буде разрешен
функције председника Републике Србије?:

/28/ Историјска и државна права Србије: https://www.youtube.com/watch?v=XMd8Ax0c0ys  

/29/ Слободан Симић: Апел српског Устава» , СРБски ФБРепортер, 08.06.2017:


/30/ Изванредна прилика за председника Републике Александра Вучића на састанку предвиђеном за 24.06.2018. с представницима западних земаља, Европске  Уније и УЋК:

/31/ Народној скупштини, Уставном суду, председнику Републике, Влади, Држављанима Републике Србије, институцијама, странкама и медиима у Србији, „ВИ, БРАНИОЦИ УСТАВА СЛОЖНО ОДБАЦУЈЕТЕ УСТАВ, РАСТУРАТЕ ДРЖАВУ, ЈАЧАТЕ ОКУПАЦИЈУ, УКИДАТЕ СЛОБОДУ 2006. – 2019“, потврђен пријем у писарницама свих наведених државних органа, 06.03.2019. Може да се добије од аутора преко епоште.

/32/ Двадесет друга посебна седница Народне скупштине у једанаестом сазиву. Стенографске белешке, (Други дан рада), 01 Број 06-2/126-19, 28. мај 2019. године, Б е о г р а д:

/33/ Забрањен протест „Заветника“ против шћиптарске окупације Београда манифестацијом „Мирдита“: https://www.youtube.com/watch?v=6MzyNGYnWGw1

Београд,  06.06.2019. г.                      

С поштовањем свакоме од вас ко својим деловањем исказује поштовање Устава,                                                         
Др Љубомир Т. Грујић,
редовни професор у пензији 
Џона Кенедија 31/15, 
11070 Београд



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Анониман7. јун 2019. 13:26

    Ау, овај текст какда се прочита, треба га читати поново, и поново...

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман9. јун 2019. 06:15

    А лаже, лаже... јер је Косово предао! То је чињеница!
    Он море да се скида с власти и да се сви његови потписи пониште.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине