Вести:

субота, 15. јун 2019.

Да се зна: Како је настала реалност на КиМ о којој данас (не)говоримо и шта сада мoжeмo учинити (ВИДЕО)

субота, 15. јун 2019. | КМ новине 0

Нинослав Ранђеловић, аутор вишедокументарних филмова о Косову и Метохији, говорио је за Јутјуб канал "Тесла телевизија" управо о догађајима који су допринели или директно учинили да стварност на КиМ буде каква јесте.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Srbi #Stradanje #Dokument #Film #Ninoslav #Ranđelović #Mediji #Istina #Podrška
Нинослав Ранђеловић








Судбина његових филмова, чије су штампање на компакт дискова омогућиле српска држава и СПЦ, а са циљем да их касније дистрибуирају у свету, доживела је судбину људи о којима сведоче. Одбачени, гурнути у запећак, чамили су у мраку приватног подрума. И све то од оних који су за судбину Срба показивали највеће интересовање, све док је то доносило политичке поене и само дотле.

Међутим, смисао овог разговора, како Ранђеловић каже, јесте да се покаже како је реалност настала али је истовремено и "платформа на коју бих упутио апел било коме ко гледа овај наш разговор, да се сети и да зна да још има људи на Косову и Метохији, Срба, и да има храбрих људи који бележе реалност и, ако већ имају добру вољу да иду на опасна места и бележе стварност, да им се да подршка. Не да се говори апстрактно о реалности, већ да се она бележи" каже он.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


Такође, можете послушати и погледати први део разговора из ове серије о неколико битних а повезаних тема. Од тога да ли је мит о Косову ипак нешто више од тога и детаљније о сакривању истине о страдању Срба на КиМ још од времена Милошевића. Управо то је и натерало Ранђеловића да се бави видео бележењем и сведочењем онога што нико други није чинио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Н. Ранђеловић: Ако страдање Срба није могло да промовише режим, подршке за бележење није ни било - КМ Новине

Н. Ранђеловић: Ако страдање Срба није могло да промовише режим, подршке за бележење није ни било #Kosovo #Metohija #Srbija #Srbi #Stradanje #Dokument #Film #Ninoslav #Ranđelović Нинослав Ранђеловић сведок и записник догађаја после 21 године сумира крах државног и црквеног механизма према својој јединци а то је ЧОВЕK, о коме или нису знали или нису хтели да воде рачуна јер су били заузети сами собом.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине