Вести:

четвртак, 27. јун 2019.

Косово и Метохија: Криза вештачка, страдање истинско

четвртак, 27. јун 2019. | Уреднички колегијум 0

Атмосфера у медијима се већ усијала око надолазеће хуманитарне кризе на северу Косова и Метохије. Наравно, лажно представљајући актуелно стање.

#Kosovo #Metohija #Srbija #HumanitarnaKriza #Progon









Изузетно је опасно изложити се гневу актуелног диктаторског режима са центром у Влади Србије износећи истину о сулудим потезима њеног поглавара. Редакција КМ Новина се упркос свему одлучила да изнесе у јавност информације до којих долази.

КМ Новинама се обраћа све више привредника са жељом да се у јавност пласира вест о надолазећој хуманитарној кризи не би ли се непотребна патња народа предупредила и спречила. По њиховим сведочењима, испољена је до сада невиђена суровост илегалне локалне власти у лику "Српске листе" коју је основао Александар Вучић. Како тврде, ову кризу вештачки изазива државни врх Србије!

За спровођење ове кризе задужена је такозвана "Српска листа", странка коју је основао Александар Вучић и која јесте његова приватна фирма. Она пре свега постоји како би у потпуности извршавала свакии Вучићев налог. Њен једини циљ јесте да у име Срба са КиМ, без поговора изврши сваки Вучићев налог, односно онај који стигне из Владе Србије а они су најчешће у супротности са Уставом и Кривичним законом јер раде на штету територијалног интегритета и националних интереса. Над онима који желе да се чује истина о погубном ефекту ове сепаратистичке странке, која је окупила сам људски морални талог, врши се страховит притисак претежно незаконитим средствима. Осим тога, она још и даје  легитимитет сепаратистичком "Парламенту" у Приштини, у коју сврху је као странка и регистрована према законима такозване "републике Косово". Другу сврху ова странка нема.

Последице тога су погубне и нови талас ужаса се управо приближава. Шиптарске таксе нису дале очекивани медијски ефекат о "притисцима" и "уценама" Шиптара па оно што Србе сада очекује јесте конкретна хуманитарна катастрофа у којој ће недостајати све - храна, лекови, потрепштине за болесне и бебе. Криза треба да пружи оправдање за непопуларни споразум са сепаратистима који из Владе Србије најављују а у народу нема подршке, напротив, народ га сматра издајом.

Да се вратимо на почетак приче. Привредници који су нас контактирали, сви као један, дали су идентичну изјаву! Недавно су са привредницима са севера Косова и Метохије, представници такозване "Српске листе" одржали састанак о коме јавност није била извештена! На њему су изложили план за наредни период по коме су најбитније три тачке:

◽ Из централне Србије више ништа од робе не стиже на север Косова и Метохије, у четири општине насељене већински Србима.
Зарањено је куповати робу од шиптарских добављача (како би продавнице заиста биле празне да камере могу то да сниме).
Чекати даља упутства.

Неки од њих кажу да су инструкције биле тако јасно изречене да су пре гласиле као команда и то тако оштрим и одлучним тоном да је свима стављено до знања да се ништа од тога не сме прекршити ни по коју цену!

Раније већ дешавало се да "Српска листа" организује страже на улазу у насеље Бошњачка махала где Албанци и Срби прилично слободно тргују а цене су приступачније него код српских трговаца. Речено је да ће свако бити праћен и свачија активност, односно трговина, бити забележена како би евентуално сносио последице уколико угрози инструкције дате из Београда.

У извесној мери је збуњујуће како то да Харадинај упозорава на припрему вештачке кризе упркос чињеници да је до сада све неддољиво одисало договором и координацијом између Вучића, Тачија и Харадинаја. Са последњим Вучић је, преко "Српске листе", и коалициони партнер у сепаратистичкој власти!
Неки од Срба због тога чак претпостављају да ће то бити повод да Рамуш Харадинај камионима допреми хуманитарну помоћ на север покрајине како би показао да он брине за "све своје грађане" а изгладнели Срби, који би то прихватили, да буду приказани као Срби који "знају шта је за њих најбоље" и који су "сами изабрали своју државу" чиме би се олакшала издаја Косова и Метохије.

Враћањем српске власти, која би била у оквиру система државе Србије као што је то било до 2012. године, не би постојала ни граница између КиМ и остатка Србије па тако не би било ни шиптарске царине и службеника који спречавају проток робе и омогућавају стварање кризе!

Овако, испада је по српски народ на Косову и Метохији Александар Вучић много веће зло од кољача и убице деце, ратног злочинца Рамуша Харадинаја - како га је сам називао непосредно пре него што ће са њим ступити у коалицију!

Ни једном није дат одговор на питање - зашто такозвана "Српска листа" није иступила из коалиционог савеза са Харадинајем? Одговор је да би тиме Харадинај изгубио неопходну већину а као директну последицу тога - пао би са власти! Дакле, Вучићева сепаратистичка странка "Српска листа" одржава на власти Харадинаја кога оптужује за хуманитарну катастрофу! Више него довољно да се поуздано закључи да Вучић и Харадинај директно договарају кораке којима ће се криза истински продубити, народ остати без лекова и хране да би поменута двојица задржала власт и кроз ову несрећу профитирала, било политички или економски, није искључено и оба.

Уколико Вучић не планира кризу из неког њему знаног разлога и ако све то није део договора са сепаратистима, нека објасни зашто Скупштина не распише изборе за локалну власт по систему Републике Србије, уместо што приморавају Србе са КиМ да изађу на сепаратистичке квази-изборе и да једино тим учесницима Влада Србије пружа сву подршку?

Наравно, овај моменат није изабран случајно. Почиње сезона школских распуста и годишњих одмора па ће свако ко може да напусти север КиМ и да се удаљи од угроженог подручја. Пре свих своје породице ће на сигурно повући чланови "Српске листе" а на цедилу ће остати они који немају средстава да било где оду! Ово директно значи да ће ова вештачки изазвана криза погодити баш оне најугроженије!

Оно чега се Срби са севера Косова и Метохије плаше јесте и сумња да би то Албанце могло да мотивише да крену оружано у нови покољ Срба на опустелом северу покрајине! Таквим притиском могао би да буде буквално протеран највећи број преосталих Срба!

Надајмо се да неће бити тако али то је сценарио који Београд најављује већ дуго. Недавно су амерички амбасадор у Србији, Кајл Скот, као и други представници америчке администрације који се истовремено и паралелно срећу са представницима у Београду и Вучићеве "Српске листе" на КиМ кад и са албанским сепаратистима, изјавили да је ово "нјабољи тренутак да се донесе трајно решење за Косово и Метохију".

Вештачки изазвана криза могла би да изазове вештачко крвопролиће а оно би било најбоље оправдање за издају коју у увијеној форми али више него јасно најављује Александар Вучић већ више од годину дана. Уосталом, то је био и сценарио од прошле године, тачније прошлог лета, када је план био да се вештачки изазове сукоб у коме би на српској страни било око двадесетак жртава! Све је заустављено тако што је план на време процурео у јавност па је КФОР глумио циркус, тобож изводећи вежбе широм КиМ.

Медији свом силином нападају Харадинаја као главног кривца алипитање је - ко му је омогућиода то чини?

Зато, понављамо, нека траже одговор од Александра Вучића на питање зашто његова странка "Српска листа", чији су градоначелници у оквиру сепаратистичког илегалног система недавно положили заклетве, не изађе из коалиције са Рамушем Хаардинајем и тако га обори са власти, заједно са политиком коју спроводи а на коју кука путем свих својих медија? Уколико на то не да одговор онда Правосуђе у Србији мора да што пре да ухапси и процесуира државни врх Србије како би спречило даље кршење Устава, Кривичног закона и тако предупредила евентуалну издају Косова и Метохије и нове жртве у још једном оркестрираном прогону Срба са њихове вековне земље.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине