Вести:

субота, 8. јун 2019.

ДИРЕКТНО ПРИЗНАЊЕ ИЗДАЈЕ КиМ - Тачи: Хвала Вучићу на свему! Вучић: учинио сам све што је требало!

субота, 8. јун 2019. | КМ новине 0

Осуђени албански ратни злочинац са Kосова и Метохије, Хашим Тачи, захвалио се Вучићу на све што је учинио да заокружи шиптарску независност током панела у оквиру конференције ГЛОБСЕЦ у Братислави.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Izdaja #Vučić #Tači #SNS #Vlada #Beograd #Separatisti
Конкретно признање издаје Косова и Метохије





Осим што је навео да се нада да ће на самиту у Паризу бити постигнут договор и да ће бити остварен позитиван преокрет те да се до коначног решење може доћи током ове године, Тачи је похвалио Вучића за све што је до сада учинио да помогне заокруживању интереса албанских сепаратсита на Косову и Метохији.

Тачи је предочио да је Бриселски споразум из 2013. године имао изузетан ефекат на односе "Србије и Kосова", јер су интегрисани територија, правосуђе, полиција и "успостављена је слобода кретања".

"Добили смо мултиетничку полицију и царину уз границу Србије и Kосова и склонили смо барикаде које се биле на северу. Имали смо први пут изборе на којима је учествовала српска заједница и изузетно ценим улогу председника Вучића који је посетио Србе и охрабрио их да учествују на изборима", нагласио је Тачи.

"Има и других ствари које треба примиенити, Kосово треба да примени споразум о Заједници српских општина у складу са косовским 'Уставом и законима', али нажалост Српска листа није дозволила да политичари са Kосова буду дио процеса израде статута ЗСО-а", навео је Тачи.

Према његовим речима, Србија мора да ради на примени дела о енергетици и интегрисаном управљању границама.

Он је напоменуо да о питању "дијалога са Србијом" постоји функционално јединство власти, а у сепаратистичком парламенту је формиран преговарачки тим, преноси Н1.

Говорећи о Тачијевом излагању о примени Бриселског споразума, Вучић је да је његова влада у име Србије "испунила све своје обавезе", док Приштина није урадила једину ствар коју је требало - формирала ЗСО.


"Спреман сам да наставим дијалог са Тачијем, са киме год хоће. Нема никог у овој просторији, па чак ни Хашим не може да каже да има нешто што нисмо испунили", рекао је Вучић.

Тачи је тада поновио да Србија није применила споразум о енергетици и о интегрисаном управљању границама, а спречила је и отварање моста у Митровици, док је Приштина само делимично одговорна због неформирања ЗСО.

Вучић му је реплицирао да у Бриселском споразуму нема ни речи о мосту у Митровици, док је у једној реченици написано да ће се разговори о споразуму о енергетици и границама интензивирати.

О каквим се споразумима може говорити ако је Вучић учинио све што је требао, а то значи интегирсао односно угасио српску полицију на северу КиМ, угасио српско правосуђе а судије натерао да се прикључе сепаратистичким квази-институцијама, успоставио граничне прелазе између КиМ и остатка Србије а да су при том шиптарски сепаратисти имали једну једину обавезу: формирање ЗСО? Ако ово није директно признање да је Александар Вучић починио издају Косова и Метохије, шта је онда? Хоће ли српско правосуђе и даље да гони оне који га позивају да ради свој посао и ухапси све који крше Устав или оне који овако отворено врше криминал против државе и народа?


При том треба додати да је фамозна "Заједница српских општина" у ствари само заједница оних општина у којима живе Срби а да су оне при том под патронатом и у оквиру система такозване "републике Косово"!

Та би заједница имала наводно једну улогу - да удружи све Србе и њихове активности а то конкретно значи раскидање веза између Срба са Косова и Метохије и њиховог главног града, Београда. Сав платни промет, трансакције новца, робе и хуманитарне помоћи на тај начин би био у пуној контроли шиптарских сепаратиста из Приштине који би сваког тренутка могли да блокирају или преотму било шта од тих средстава. Тада Београд не би могао ништа да учини већ би се позивао на обећања Међународне заједнице која је била "гарант уговора".

До сада је та Међународна заједница највише помогла да се над Србима изврши геноцид и да се преотме Косово и Метохија и преда Шиптарима, Вучић је уз њихову арбитражу учинио оно што нико други није могао - заокружио је отимачину КиМ и помогао Шиптарима да створе своје државу на територији српске покраијне коју се спрема да званично потпише и тако посао коначно приведе крају!



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине