Вести:

субота, 1. јун 2019.

Н. Ранђеловић: Ако страдање Срба није могло да промовише режим, подршке за бележење није ни било

субота, 1. јун 2019. | КМ новине 0

Нинослав Ранђеловић сведок и записник догађаја после 21 године сумира крах државног и црквеног механизма према својој јединци а то је ЧОВЕK, о коме или нису знали или нису хтели да воде рачуна јер су били заузети сами собом.

Нинослав Ранђеловић










Да ли је KОСОВСKИ МИТ-СРПСKИ СИНДРОМ ПРОШЛОСТИ. Јер, у нас све почиње од Kосова (и завршава се, нажалост, сњим). Тачније, од косовског мита. Kосово је удес, фатум. Ово је први уводни део где Нинослав почиње свој увид како да се човек човеку врати и његово документовано сведочење за које многи су могли али нису хтели да се прича, наводи аутор емисије, Зоран Пилот, у уводу.

Ранђеловић то другачије доживљава и каже: "за мене је Косово огледало сваког момента у садашњости. За мене је Косово и Метохије као једно најјасније, најчистије могуће огледало. Замисли језеро и неку чисту, мирну воду у којој се све огледа. За мене је Косово и Метохија сада, и овде, и увек показатељ ко смо и шта смо".

Стицајем околности Ранђеловић се 1997. године из Њујорка, у коме је већ основао породицу, враћа у Србију, тачније у Београд. Половином наредне године, на Косову и Метохији почињу прве отмице Срба. Медији о томе не извештавају и то га мотивише да оде и сам истражи догађаје.

Захваљујући томе настали су први значајни, касније ће се испоставити и често једини, видео записи о страдању Срба на Косову и Метохији. Међутим, "ако материјал, који сам снимио, не користи тих људи и њихових режима (свих досадашњих у Србији) онда ја њихову подршку не могу да имам" каже Ранђеловић који овде говори о судбини свега што је урадио али и својој лично због тога што је то урадио.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


Такође можете прочитати интервју раније дат за Км Новине у коме Ранђеловић детаљно опсију страдање Срба и небригу остатка народа за те страдалнике.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Н. Ранђеловић: Незаинтересованост људи у Србији за страдање народа на КиМ - најболније искуство - КМ Новине

Много је жртвовао, много и учинио. Нинослав Ранђеловић сведочио је и филмовима записао страдање Срба и православних светиња на КиМ. Искусио "погодности" и "наклоност" цркве и свих политичких режима у Србији, од Милошевићевог до данашњег. Будући да је човек без компромиса, остаје и без подршке.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине