Вести:

петак, 14. јун 2019.

Покренута истрага против тзв ''полицајца'' који је пуцао у гуме комбија у Јошаници

петак, 14. јун 2019. | КМ новине 0

Такозвани "Полицијски инспекторат Косова" у оквиру сепаратистичког система, покренуо је истрагу против свог који је пуцао у гуме комби возила у месту Јошаница, у општини Лепосавић.






У среду увече такозвана "јединица пограничне полиције" која фукционише у оквиру система шиптарских сепаратиста,  отворила је ватру из аутоматског оружја на возило са КГ регистарским ознакама. Наводно, возач је у оквиру рутинске контроле одбио да се заустави због чега је полицајац запуцао у његовом правцу, како је саопштено - у гуме.

Наканадно, вероватно да би се умањио ефекат терор овог непромишљеног акта, ујутру је као разлог за отварање ватре додато да је "возач комбија покушао да прегази полицијске службенике". Даљом провером утврђен је идентитет особе из возила, а реч је о Србину, М.З. из села Вуча, такође у општини Лепосавић.

Про-албански портал КОССЕВ који промовише сепаратистичке службе и законе, пренео је изјаву адвоката Небојше Влајића који је потврдио да се ради о незаконитом гесту. Чак и према сепаратистичким законима онај припадник такозване "косовске полиције" који јепуцао, мора да буде кажњен.

“Косовски закон о полицији члан 27 предвиђа када полицајац сме да употреби ватрено оружје. Употреба ватреног оружја према аутомобилу који одбија да стане је апсолутно незаконита“, истакао је Влајић.

Влајић је нагласио да је употреба ватреног оружја законита једино у случају да полицајац мора да заштити свој живот или живот других или спречи кривично дело које доводи до велике опасности по живот других лица.

Овакво пуцање, макар и у ваздух је апсолутно незаконито и полиција мора да буде упозорена на такво кршење закона, а полицајац који је то учинио мора да буде кажњен“, закључио је он.

Регионални портпарол такозване "Косовске полиције" Бранислав Радовић, потврдио је да је против полицијског изгредника покренута истрага.

Иначе, према сазнањима КМ Новина, полицајац који је отворио ватру није раније познат по агресивном понашању и један је од бивших припадника МУП-а које је режим Александра Вучића, а по Бриселском споразуму парафираном од стране Ивице Дачића, интегрисан у шиптарску полицију чије "границе" данас брани чак и овако екстремним методама.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине