Вести:

субота, 18. мај 2019.

Незабележено у историји - (садашњи) будући ''градоначелник'' Српске листе уцењује запослене

субота, 18. мај 2019. | КМ новине 0

У недељу се на северу Косова и Метохије одржавају "косовски", то јест сепаратистички избори за градоначелнике, оно што су по српском систему председници општина.

Лешак


Опет се бирају стари-нови градоначелници по избору Вучића, албанских лидера и запада. Ови квази-избори су прилика да Вучић представи како и даље "ужива потпуно поверење" Срба на Косову и Метохији.

Иако на квази-изборима учествује само Српска листа, иако им је успех загарантован, Вучићеви пулени нису сигурни у масовни излазак на биралишта, па су прибегли незабележеном притиску на Србе запослене по сепаратистичком косовском систему, којих има између 300 и 400. Они су примљени у време градоначелника Драгана Јаблановића. Сви седе код куће и примају плате, а многи од њих и по две плате – по сепаратистичком косовском, и по српском систему. Сваког од њих ових дана је лично позвао кандидат за градоначелника Лепосавића, Зоран Тодић, и запретио им је отказом ако му свако од њих не не донесе по 15 (и словима петнаест) сигурних гласова, затраживши да му донесу личне карте тих „гласача“ и бројеве њихових мобилних телефона.


Настала је паника и узбуна међу родитељима запослених, па сви моле пријатеље и рођаке да им помогну и дају тражена документа.

Таква ситуација је и у „Трепчи”, где се од запослених тражи да доставе личне карте и бројеве телефона свих укућана. Оваква дрскост представника Вучићеве "Српске листе" незабележена је у светској историји.

Иначе, предизборна кампања је кратка, траје свега неколико дана, али су притисци жестоки – пре свега на запослене.

Зоран Тодић и Петар Петковић, заменик Марка Ђурића, пустили су у Лешку у рад сепарацију шљунка која је донедавно била у власништву Србијашума. Њу је „купио” Срђан Вуловић – Гене, из Лешка, за 16 милиона динара и то парама Владе Србије. У „Лоли“ у Лешку исто лице гради халу од 350 квадрата, такође парама Владе Србије. Подизвођачи су, наравно, Албанци.

То не би било чудно, да Срђан Вуловић (Гене) није стари лични пријатељ Александра Вучића и да он, и његов брат Дејан Вуловић, нису због шверца нафте од стране суда у Београду правоснажно осуђени на по 4 године затвора. Они су, наравно, "недоступни" правосудним органима Србије.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине