Вести:

понедељак, 13. мај 2019.

Да захвале Богу, Вучић им долази на Сабор СПЦ да их убеди да одустану од Косова и Метохије

понедељак, 13. мај 2019. | КМ новине 1

Председник Александар Вучић присуствоваће данас седници редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве, на позив патријарха Иринеја.
#Vučić #Patrijarh #Dodik #Sabor #SPC #Kosovo #Metohija #Srbija
Сабор свега и свачега


 
Вучић ће се, у поподневном делу заседања, у 17 сати обратити члановима Сабора, са којима ће имати прилику да разговара на тему актуелне ситуације у вези са Косовом и Метохијом, али и другим питањима од значаја за Србију и српски народ уопште, као и за односе државе и цркве, најавила је Прес служба председника.
Ово је само још један у низу доказа о томе колико су представници београдске Патријаршије срозали Српску православну Цркву. Ако њима треба да неко попут Вучића, који се сав усредсредио на издају српских националних интереса, говори о Косову и Метохији, онда се ту нема шта више додати.
Заседању Сабора, у Патријаршији, присуствоваће и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, такође на позив српског патријарха, пренео је Танјуг.
Председник Вучић је јуче изјавио да је поносан што ће имати прилику да присуствује Сабору СПЦ на којем ће, како је најавио, говорити о КиМ, данашњој позицији Србије и односу државе према цркви, као и да ће "истинама и чињеницама" одговорити свима онима који су тражили „његову анатему и говорили најлошије ствари о њему”.
Да ли су Вучићеве "истине и чињенице" оне гнусне и безочне лажи и јадиковке које српски народ слуша како би дао пристанак на Вучићеву издају свете српске земље? Највероватније да јесу. Да Вучић барата истином и чињеницама, не би било потребе да Сабор СПЦ убеђује у то, а не би било потребе ни да о томе преговара са шиптарским крвницима и зликовцима а баш то ради.
Представници Патријаршије нису о Вучићу говорили "најлошије" већ тек у неким навратима искрено, говорили су како јесте и оно што Вучић чини. Нису једини који су тако говорили, осим тога,  и то што су говорили у више наврата је служило да сакрије неку другу, много важнију ствар него што се лаким речима ништа није променило у Вучићевој политици.
Вучић је, одговарајући на питања новинара о "очекивањима од Сабора", имајући у виду да писање медија да су неке владике против његовог обраћања, нагласио да је за њега велика част што ће присуствовати том догађају и да је то прилика да представи оно што радимо и да одговори на све неистине.
„Уопште се нећу се либити да онима који су тражили моју анатему и говорили најлошије ствари о мени одговорим, не увредама, него чињеницама и да говорим о будућности Србије, рекао је Вучић.
Његова гордост пред онима који би требало да бране светињу вероватно долази управо одатле што су и сами подложни издаји јер су се у томе већ доказали. Омогућили су и починили црквени пуч на Косову и Метохији 2010. године како би владику Артемија протерали јер су Американци проценили да је он највећа брана шиптарској "независности" те довели Тедосија који на сваки начин помаже успостављање шиптарске државе. У томе има стаж дужи и од самог Вучића.
Председник је захвалио патријарху Иринеју на позиву да учествује на Сабору и навео да ће имати много воље и енергије да говори о Косови и Метохији, позицији Србије данас и односу државе према цркви.
На овај начин Вучић, заједно са патријархом Иринејем - обојица људи инструментализовани од стране америчке амбасаде⇗, и њима послушни показују да су "јачи и од Цркве". Таква бусања у груди се пред Богом никада нису завршавала славом већ најстрашнијим поразима. То можда неће бити случај данас, али на крају је пораз и душевна погибељ, неминовна. 
Занимљива је и последња реченица из кабинета Александра Вучића где је он: изразио уверење да ће његово присуство Сабору бити од значаја за дијалог и разговор оних који не морају увек исто да мисле.
Овим је Вучић потврдио да он не мисли исто као што мисли Сабор СПЦ. Нажалост, како је већ раније било речи, високи представници Сабора, сам патријарх и још неке владике, благосиљале су шиптарске чиновнике, шиптарским парама градили храмове⇗, предали им већ изграђене, продавали им црквено земљиште и опет - протерали владику Артемија како би омогућили издају.

Јавно, разуме се, они не смеју да изнесу став супротан од става народа јер би их о покопало, одузело им и легитимитет и ауторитет и они свој задатак не би могли да испуне. У томе се они разликују - што Вучић сме јавно да изнесе став о издаји КиМ а узурпирани Синод СПЦ не сме. 

Ово што ће се данас десити јесте покушај да се и преостали део Синода, који се како - тако опире издаји КиМ, уз помоћ патријарха и Вучића, убеди да промени мишљење. Али, што су они више на супротној страни, то је народ трезвенији и одређенији по питању КиМ.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине