Вести:

петак, 3. мај 2019.

Харадинај је био у Берлину, Јасна Тасић није

петак, 3. мај 2019. | Уреднички колегијум 0

У Берлину је 29. априла одржан Самит, домаћој јавности занимљив по учесницима и њиховим изјавама везаним за Косово и Метохију.

#Ramuš #Haradinaj #Berlin #Kosovo #Metohija #Srbija #Jasna #Tasić #Ubistvo #Zločin
Рамуш Харадинај, ратни злочинац на слободи










Да би боље разумели шта се стварно догађа, па да би према томе заузели и исправан став, догађај мора да се посматра онако како се одвија, кроз време. Да почнемо од најновијих дешавања.

Амерички радио на исквареном српском језику "Слободна Европа" јавља да је (такозвани) "премијер" Kосова Рамуш Харадинај затражио, 29. априла на Самиту у Берлину, да "Србија призна Kосово у садашњим границама", оцењујући да без обостраног признања неће бити напретка.

„Јасно је да не можемо ићи напред док не прихватимо истину о прошлости и садашњу реалност. Истина о прошлости је да је Kосово доживело окрутности и да је требало да почне од нуле. Реалност данашњице је да је Kосово независна држава, да постиже политички, економски и социјални прогрес. То је реалност коју треба признати да би се ишло напред. Србија треба да призна независност и суверенитет Kосова“, навео је Харадинај у говору који је објавио на Фејсбуку.
Он је оценио да је признање Kосова „почетна, а не коначна тачка за прогрес“ као и да оно подразумева „стално поштовање постојећих граница“.

Међу овим, за нас важним изјавама, истаћи ћемо још једну у којој се Харадинај „лично и безусловно“ обавезује да ће допринети побољшању живота Срба на Kосову.

„Ја се на ово обавезујем без неке понуде из Београда. У суштини је то обавеза коју смо ми применили након што смо имплементирали све препоруке посредника Мартија Ахтисарија у наш Устав и наше законе“, казао је Харадинај.

Прескочимо неправедне и злочиначке догађаје косовских сепаратиста кроз минуло време, и повуцимо паралелу са догађајем од тачно пре двадесет година.

Тог 29. априла 1999. убијена је петнаестогодишња Јасна Тасић из села Медвеђа код Призрена. Њу су неколико дана раније наоружани албански екстремисти пресрели на путу ка кући и насилно је одвели у непознатом правцу. Касније се сазнало да је девојчица одведена у кућу њеног комшије, Назифа Ељзанија, која је служила као приватни затвор. Њено тело је пронађено у башти те куће. Јасна је била изложена страховитом психичком и физичком терору од стране екстремиста. У том затвору Јасна је била зверски мучена и малтретирана а потом окрутно убијена. Било јој је само 15 година. Према налазима патолога, девојчица је убијена експлозивом који је био постављен у њене гениталије.

Шиптарски терористи и зликовци који су ово учинили, били су под командом Рамуша Харадинаја.

Овај злочин сматра се најгнуснијим које су починили терористи Рамуша Харадинаја а није једини, о некима је и он сам писао а у многима учествовао јер под његовом гвозденом командом ништа се није смело без њега.

На тај исти дан, двадесет година касније, Рамуш Харадинај се у Берлину појавио и рекао да не можемо да идемо напред "док не прихватимо истину о прошлости и садашњу реалност. Истина о прошлости је да је Kосово доживело окрутности и да је требало да почне од нуле". Наравно, он сматра да су окрутност починиле и српске снаге, припадници редовне полиције и војске над бандитима, терористима, зликовцима спремним на најмонструозније злочине против Срба. А Срби и данас живе у енклавама, чак и они који су спремни на пуну издају и стварње шиптарске државе. Нема милости за Србе нити ће је код Шиптара икада бити када они владају!

Харадинај се позвао и на данашњу реалност која се мора поштовати. Тај се појам много злоупотребљава, више од других јер се на њега надовезује флоскула о "независности" а то уопште ниеј тачно. Оно што је на Косову и Метохији данас реалност јесте да је то српска покрајина под НАТО и америчком окупацијом. Да је то света српска земља на којој су окупатори дозволили шиптарским терористима да почине бројне злочине над Србима а онда да управљају неким цивилним пословима како би створили привид уређеног друштва. Косово и Метохија су гнездо за обуку исламских екстремиста, мафијашка светска станица за трговину дрогом, оружјем, људима и бављење другим врстама криминала. Онај ко "призна" овакво Косово и Метохију, признао је најгоре видове злочина и мафијашког пословања. То је једина реалност данас на Косову и Метохији. 

Треба додати да је овај и овакав ратни злочинац коалициони партнер Вучићевој странци у сепаратистичком парламенту под називом "Српска листа".

На дан када је убијена српска девојчица Јасна Тасић, двадесет година касније, Вучић се први пут јавно фотографисао и нашао на истој фотографији са крвником и убицом Рамушем Харадинајем. И то тако што он и Ана Брнабић стоје најближе застави шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије!

Ана Брнабић и Вучић стоје најближе шиптарској застави лажне монструм творевине.











Харадинај је изразио захвалност Немачкој за подршку шиптарским сепаратистима на Kосову и позвао Берлин да настави да штити „право Kосова на државност и територијални интегритет“. А Берлин то чини активно од Другог светског рата од дивизије смрти "Скендербег" до последњег рата што су многи Срби платили својим животима.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине